2010. június 27., vasárnap

2, 4, 6, 8

Úgy tűnik, életünkben minden második év hoz valamit. Mondhatjuk, hogy június 24.-e a mi évfordulónk :) Lássuk, mi történt az elmúlt években.

- Nyolc éve:

 Megismerkedtünk...
- Hat éve:

 Eljegyeztük egymást...
- Négy éve:

 Összeházasodtunk...
- Két éve:

Megtudtuk, hogy pár hónap múlva hárman leszünk...

2010. június 18., péntek

Nóri és a Párduc

A múlt hétvégén Nóri találkozott egy nagy ragadozóval. Íme a bizonyíték:





A " jószág " egyébként egy második világháborús német nehézharckocsi, a "Panzerkampfwagen V Panther Ausf A". Akit érdekel, itt egy hivatkozás hozzá és egy eredeti kép:

http://www.achtungpanzer.com/panzerkampfwagen-v-panther-sd-kfz-171.htm

2010. június 17., csütörtök

Reggeli?

Nemrég ismét lepasszoltuk Nórikát a nagymamának, és kiruccantunk Pestre. Na persze nem andalogni, hanem fontos dolgunk volt. Itt voltunk:

2010. június 16., szerda

Hazatért

Szomorú hírt kaptunk ma. Tamás hívott, hogy a nagymamája elhunyt. 97 éves volt. Pénteken lesz a temetés, délután háromkor. Előtte negyed háromkor szentmise.
Őszintén sajnáljuk, de tudjuk, hogy Ő már egy jobb helyen van.
Nyugodjék békében!

2010. június 13., vasárnap

A Győri Vásáron



Szótár V2

Folytatom kislányunk szókincsének közzétételét. A most következő szavak a múltkor kimaradtak, illetve azóta tanulta őket :)

tarka - taaka
azt - at
kakaó - tatao
ház - hádz
tea - tea
tik-tak - ttak-ttak ( az órát utánozza :D )
láb - báb
szappan - appa
kefe - efe ( közben mutatja a haját, hogy azt kell kefélni :D )
zsiráf - zsáf
sajt - taat
csat - taa
nem - nem
te - te
heló - helo
tovább - totá
hopasza - hopata ( ezt mondja, ha elesik :D )

Végül két név:

- Bede
- Attó

Na kik ők? :)

2010. június 12., szombat

Rengeteg ember

Csütörtökön szabad voltam, így ez lett a napja a már rég esedékes bútorpakolásnak Attilával. Irány Pér! Persze akkor már a mama is ki akart menni a temetőbe, úgyhogy jött velünk. Miután őt kiraktuk, Attila megkezdte a bútorok szétszedését a mama házánál. Ez idő alatt mi meglátogattuk kedves barátunkat, Évát. Nála összefutottunk Zsuzsival és Krisztiánnal is, mindenféle ingatlanügyben. Miután eltöltöttünk egy kellemes órácskát Évával, elszállítottuk a bútorokat Atesszel. Eközben a lányok találkoztak Mirussal és Vicával, akik a nagymamánál voltak. A hab a tortán három péri szomszéd volt, kik szintén feltűntek a háznál. Persze ez nem zavarta kislányunkat abbéli elfoglaltságában, hogy a szomszéd autóbehajtójáról minél több kavicsot magáévá tegyen.
Most pedig matekozzunk. Hány emberrel is találkozott Nórika a családján kívül?

2010. június 11., péntek

Nóri nélkül

Múlt hét csütörtökön volt az első nap, mikor Nórit hosszabb időre szülőtlenítettük. Mivel elég csalóka idő volt ( esőre volt kilátás ), úgy döntöttünk, csemeténket lepasszoljuk a nagyszülőknek, hogy gyorsabban és nyugodtabban intézhessük a nagybevásárlást. Reggel átvittük a mamához, úgy saccolva, hogy 1-2 óra alatt végzünk. Persze. Sokfelé mentünk, ráadásul belefutottunk a veteránautós felvonulásba is, így kora délután volt, mikorra végeztünk. Szerencsére manóka jól viselkedett; evett, aludt és sokat játszott nélkülünk is. De azért nagyon jó volt a sok óra után újra megölelni!
Ilyesmik tartottak fel...


40,4

Nem, ez nem egy új rádióadó frekvenciája. Ez a szám Nórink első komolyabb lázának mértéke. Igazából már egy hete volt, csak az állandó elmaradás...
Sajnos nem tudjuk, mitől lázasodott be legutóbbi szerdahelyi látogatásunkról hazaérve. Csak gyanítjuk, hogy a régebben kapott oltások lappangási ideje telt le :(
Mindenesetre gyorsan kapott láztalanító fürdőt és Nurofent. Ez a kombináció a nyűgös, bágyadt, lázas babából rövid idő alatt vidám virgoncot csinált, kinek fél óránként egy fokkal csökkent a hője a normális szintig.
Szerencsére.
Megúsztuk!

2010. június 4., péntek

Egy korszak vége...

... és egy másik eleje. Mivel Nórink már régóta csak játéktárolónak használta, ezért elbúcsúztunk a járókától. ( Kacatosdobozként egy picit nagy helyet foglalt :) ) Szétszerelve és becsomagolva várja a pincében a következő lakóját ( reméljük nem egerek lesznek ). Manónak pedig kialakítottunk egy játszósarkot a helyére. Nagyon tetszik neki.
A búcsú...
Az új kuckó

2010. június 1., kedd

Nyuszi ül a fűben

Múlt múlt hétvégén ( azért dupláztam a szót, mert a mostani előttről van szó ) az árvíz elől "menekülve" ellátogattunk Szerdahelyre. Mindenki nagyon örült nekünk - de legalábbis Nórinak -, és egy szép hétvégét tölthettünk a rokonokkal. Második keresztfiunk nagyott nőtt, és megállapíthattuk, hogy egyenlőre viselkedésében cseppet sem hasonlít nagytestvérére ( hála Istennek). Békés, nyugodt baba, aki sokat alszik.
Szerencsére az időjárás is kegyes volt, így Nóri szinte az egész hétvégét az udvaron töltötte ( szinte csak enni és aludni ment be a házba ). Sokat labdázott, hintázott, terrorizálta szeretgette a kutyát, vagy csak békésen ült a fűben és nézelődött.

Randi

A múlt hét egyik kevésbé kellemetlen időjárású napján Nórika és Antus szokás szerint a játszin garázdálkodtak. Manóka itt találkozott egy jóképű fiúval, aki sajnos nem akart kezdeményezni. Kislányunk ezért kezébe vette az irányítást, és megsimogatta a kis szívtiprót :)
Antus közben beszélgetett a kisfiú édesanyjával, és megtudta, hogy életükbe egy nagy változás köszön be hamarosan. Mivel nem tudjuk, publikus-e, így konkrét tények kimondása nélkül gratulálunk, és kívánunk sok sikert!
No és hogy ne maradjon minden teljesen titokban, annyit elárulunk, hogy Nóri kisGergővel randizott...