2010. július 30., péntek

Öt

Az ötödik hónapunk két új " tudományt " hozott. Ekkor fordult először oldalra Nóri, mégpedig a bal felére. Ez mindjárt a hó elején volt, a végén pedig már felhúzta magát, ha fogtuk a kezét!
Ebben a hónapban voltunk Péren és Szerdahelyen, ráadásnak a lányok hónap végén megint kettesben mentek vissza Szerdahelyre.
Szintén ebben a hónapban voltunk lakásnézőben az előtakarékossági programhoz. Az önkormányzat a Szent Imre úton adott egy " enyhén balkáni " stílusú lakást. A mérete volt az egyetlen elfogadható része. Így aztán köszönettel visszautasítottuk. Várjuk a jobb ajánlatot.
Látogatói voltak az öthónaposnak: Emi mama és Anti papa; Lackó; Aranka mama és Öcsi papa ( ők többször is ).
A hónap további eseményei közt csupán egy oltás említendő ( Nórinak ), meg egy házassági évforduló ( ez meg nekünk ).

2010. július 27., kedd

Négy hónap

Manónk kicsiny életének negyedik hónapja elég mozgalmasra sikerült.
A hónap elején három napot Budapesten töltöttünk. Meglátogattuk rokonainkat, Mártiékat és Laciékat. Ezen kívül felkerestük Mirust is. Mivel még nem volt Nóri ilyen "sokáig" távol Győrtől, ez a három nap tekinthető az első hivatalos kirándulásának ( vagy nyaralásnak, kinek hogy tetszik ).
Az elkövetkező héten voltunk Péren és Szerdahelyen, majd visszatértünk Pestre újjabb három napra. Innen mentünk Nagymarosra, maszatka első élőszereplős ifjúsági találkozójára.
Ezután először hagytak magamra a lányok, és kettesben mentek Szerdahelyre.
Voltunk még bababörzén is, továbbá meglátogattak minket Bélusék.
Választottunk Nórinak gyerekorvost Szabadhegyen, Dr. Tatai Anna személyében. ( Mint kiderült, nagyon jó választás volt. ) 5420 gramm súlyt mért a picinknél, és elküldte az első hallásvizsgálatra is.
Végezetül, két nagy tudománnyal örvendeztetett meg minket kisbabánk e hónapban:
Egyedül hasalt a kádban és május 29-én először nevetett hangosan!!!

2010. július 25., vasárnap

Győrkőcök

Még hónap elején történt, hogy háromnapos fesztivált szerveztek városunkban a gyerekeknek. Tavaly még pici volt Nóri, idén viszont már úgy gondoltuk, hogy mi is megnézzük ezt az eseményt. Azon a szombaton tehát felkerekedtünk, és elmentünk a belvárosba, ahol is a Radó sziget és környéke le volt zárva a gyerekeknek. Volt minden, amit csak el tudnak képzelni a kissebb-nagyobb porontyok. Játékok, mesék, csodák, látnivalók, mutatványosok, pancsolóhelyek és rengeteg más... Kislányunk rácsodálkozott mindenre, kipróbálta a hűs vizet permetező kaput, megkóstolta a Mandala gyümölcsteát, kavicsot gyűjtött és felfedezte az óriás játszószőnyeg száz játékát.



2010. július 16., péntek

Névnap

Múlt hétvégén megünnepeltük Nórika második szülinapját a győri ( azaz expéri ) nagyszülőkkel. Ebédet rendeztek a kis ünnepelt tiszteletére. Sőt! Még tortát is kapott, amit élvezettel szedett szét. Először megette a kétféle csokiból készült díszítést, majd belefúrta kis praclijait a tortába :)
Ajándékul egy saját, igazi fotelt kapott a nagyszülőktől és Lackótól közösen. Nagyon szereti, abból nézi a mesét, napközben meg-megpihen benne; és amikor nem használja, beleülteti a plüssmackókat :)

Szolid kezdet...

...fokozódó érdeklődés...

...végkifejlet.

Természetesen Mackóval a fotelban.

2010. július 15., csütörtök

Szolgálati közlemény

Mint látható, az utóbbi időben megcsappantak a bejegyzések :(
Nem mi lettünk ilyen lusták, csak eszközhiányban szenvedünk. Kedvenc laptopunk ugyanis elhagyott minket, és Pestre ment nyaralni. ( Na jó, garanciális szervízben van. ) Azt mondták, két hétig kell nélkülözni, de mivel ismerjük a magyar szervizes hozzáállást, lesz az egy hónap is :(
Közben, ha esetleg gépközelbe kerülünk, jelentkezünk!