2011. január 30., vasárnap

Trombita

Nóri jópár napja náthás. Ez elég rossz hír:( Azt hiszem, ez a mellékhatása az újra beköszöntött hideg időnek. Szegénykém megfázot:(
Öröm az ürömben, hogy ennek hála (?) megtanult orrot fújni! Bár az is lehet, hogy eddig is tudott, csak azért nem mutatta, mert szerencsére nem volt rá szüksége:)

2011. január 29., szombat

Nóra a hóban

Ismét itt a tél mifelénk. Az udvaron van annyi hó, hogy lehet szánkózni, hóembert építeni, vagy esetleg kislapáttal megrakni a kistalicskát, és elvinni máshova ( tegnap ugyanis ezt játszották a gyerekek ) :)
Persze hideg is van, ezért jól beöltözve lehet csak kint játszani.

Helyzetjelentés a biliből

Nórika szépen kezd belejönni a bilizés rejtelmeibe. Mióta volt jópár sikerélménye - és ezekért begyűjtöte a megfelelő számú dícséretet -, azóta próbál odafigyelni a szükségleteire. Reggel persze tele van a pelus pisivel, de délelőtt már szól, hogy:
- Megy a tata!
Ilyenkor futás a bilire, nadrág le, rácsücsül és beleteszi az általa említett anyagot. Ezután néha pelus nélkül marad, de a délutáni alvás előtt azért kap. Délután és este is szól, ha bilizni kell. A gond az, hogy a pisire is azt mondja, hogy " Jön a tata! ". Ezt viszont még nem mindíg tudja visszatartani a biliig, úgyhogy a pisi néha a pelusban, néha a nadrágban, néha a földön végzi.
De nem baj, van még ideje megtanulni. A lényeg az, hogy szól, és a nagydologgal megvárja a bilit ( kivéve ha alszik, vagy esetleg nincs a környéken bili, mert akkor marad a pelus ).

Péntek 13

Nem tévesztettem dátumot, csak tegnap épp péntek volt, mikoris Nórinak kibújt a tizenhetedik foga! Ez innen nézve persze örömteli hír, de tegnap este/éjjel nem volt ilyen vidám dolog. ( Ezért a péntek 13 cím. ) Este lefekvés előtt már nyűgös volt, nemsokára pedig megindult a sírás. Sehol sem volt jó neki, egyik ágyban sem. Egyikünktől a másikunkhoz kéredzkedett és vissza... Mindezt órákon keresztül, sírva. Nem tudtunk rájönni, mi van vele, azt hittük, hisztizik a lefekvés miatt. Aztán egyszercsak ő maga oldotta meg a problémát:
- Mi a baj Nórika?
- Nónának fáj.
- Mi fáj a Nórának?
- Fáj a foga!
Kapott gyorsan gyógyszert, olvastunk neki pár mesét, amíg hat, és fél tizenegy felé elaludt.
Ma reggel pedig, mikor bekukucskáltunk a szájába, ott volt az új fogacska!

2011. január 23., vasárnap

Szuperhős(nő)

Nóri új szakmát talált magánk. Köpenyt öltött ( apa segítségével és hatására ), mint Superman. Igaz, ő nem a világ megmentésén fáradozik, maximum a plüssmackókén. Nem repül, maximum ugrál. Nem szórja szét a gonoszok hadát, maximum a játékokat a kosárból. Viszont nagyon aranyos, ahogy rohangál, és lobog utána a kis köpenye :)

2011. január 18., kedd

Nóri, az építész

Nórika imádja az építőkockáit. Nem múlik el nap, hogy ne építene valamit. Házat a macinak, garázst az autónak, dobozt, hidat... itt éppen egy tornyot :)

Baba-lak

Íme, itt fog legkissebb babánk "lakni".

2011. január 16., vasárnap

Nóri számol

Nórika nagyon ügyes kislány, már számolni is megtanult. Igaz, még csak annyit tud, amennyi ujjacska van a kezein. ( Néha azon számol, de legtöbbször attól függetlenül. ) Így sorolja a számokat:
Egy, Ketto, Hálom, Négy, Ot, Hat, Hét, Nyolc, Polc, Kilenc, Ferenc. :D
Hát nem aranyos?

Az első...

Nagy eseményre került sor ma. Kislányunk először használta arra a bilijét, amire való. ( Eddig ugyanis leginkább labdatároló vagy szék volt. ) Ráadásul mindjárt a nagydolgát intézte el bele!
Nagyon ügyes volt!
Azt persze nem hisszük, hogy el lehet dobni mostantól a pelust, de azt hiszem, elindultunk a szobatisztaság útján. Reméljük, legkésőbb nyárra odaérünk:)

2011. január 9., vasárnap

Konyhatündér

Vége az ünnepeknek, visszatértek a dolgos hétköznapok:)