2011. október 27., csütörtök

Sunyi ötös

Ma teljesen véletlenül, egy eltűnt kiflicsücsök után kutattam Bandi szájában. Ugyanis a fiatalúr hajlamos betömni a szájába egy csomó mindent, amitől aztán úgy néz ki, mint egy hörcsög :)
Szóval, sikerült kikotorászni egy fél kiflit a szájából, és ekkor láttam meg, hogy alul már három foga van! A legnagyobb titokban, diszkréten kinövesztette az ötödik fogát!

2011. október 21., péntek

Tudunk szotyizni!

Andris belejött a fognövesztésbe. Egyszerre két fogát növesztette ki felül!
Megmutatni persze nem nagyon akarja egy fotó kedvéért... De nagyon édes a négy kis fogával. Na meg nagyon harapós! :)

2011. október 18., kedd

Ablak a világra

Ma végre a harmadik felvonással befejeződött a nagy házátalakítás. Még késő tavasszal fogtunk neki, majd egy hosszú rombolásos - építős rész után pihenőt tartottunk. Nyáron kicserélődött pár ablak - ez volt a második rész. Most a maradék ablakokat cserélték, így végre teljessé vált minden.
Nemsokára teszünk fel képeket a végeredményről.

2011. október 16., vasárnap

Mirusnál

Ma meglátogattuk Mirust Pannonhalmán. Mivel Nórika mindig el szeretne menni kis barátnőjéhez, most sort kerítettünk rá. Mirusnál más vendég is volt: Lukács. Ő Mirus unokatestvére, és egy kicsit idősebb a lányoknál. Nagyon ügyes fiú, még bábszínházat is játszott a kisebbeknek.

2011. október 12., szerda

Királykisasszony

Ismét egy kedvenc játék kerül bemutatásra. Igaz, ez is fiús egy picit, de Nóri odavan érte. Nagyon szeret játszani a várral és a kicsi bácsikkal :)
Biztos vannak, akik emlékeznek erre a játékra is, hiszen ez bő húsz éve volt sláger. Már nem gyártják, ám itt-ott még hozzá lehet jutni pár darabhoz - meglepő, de akár újonnan is.


2011. október 8., szombat

Új autó

Szembe kellett néznünk a ténnyel, hogy további terveink megvalósításához kell még egy autó. Voltunk körülnézni, és találtunk egy jópofa példányt.
Hogy tetszik? :)

2011. október 6., csütörtök

Hinta-palinta

Mint a mellékelt képek is mutatják, Bandi kipróbálta a hintát... És nagyon élvezte!
Persze, Nóri rögtön vállalta, hogy majd ő hintáztatja :)

2011. október 5., szerda

Nóri esti meséje

Nóri fellelkesedve az esti meséktől, saját kezébe ( szájába ) vette a dolgokat, és tegnap este azt mondta:
- Most én mondok mesét!
Aztán belekezdett:

" Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Piroska, úgy hívták, hogy Hófehérke. Hófehérke és Piroska együtt laktak egy kis házban a faluban. Egyik nap azt mondta Hófehérke Piroskának:
- Itt ez a kosár, tettem bele husikát, borocskát, meg sajtot, meg almát, kiflit, és... mást nem! Vidd el az erdőbe a nagymamának.
Hófehérke ment az erdőbe, és találkozott a libegővel. Aztán jött a farkas.
- Hová mész Piroska?
- Megyek a törpékhez az erdőbe.
- Mi van a kosaradban?
- Husika meg kenyérke, más nincs!
- Virág van nálad?
- Az nincs, mert elvittem az anyának mindet.
A farkas elment virágot szedni. Hófehérke meg egy kis házhoz ért, de nem volt otthon senki. Elment aludni, és jöttek a törpék. Szende, Szundi, Morgó, Tudor, Hapci, Morzsi, Vidor meg a Kuka. Piroska ott maradt velük. A törpék meg eldádázták a farkast, mert megette az almát.
Itt a vége, fussunk el! "