2013. május 31., péntek

Pancsi és vacsi

2013. május 29., szerda

Évzáró

Bár még mennek a gyerekek oviba, de tegnap megtartották az ovis évzárót. Véget ért az első ovis év Nórinak, többet már nem lesz kiscsoportos. Egyszerűen tündériek voltak a gyerekek! Helyes műsort csináltak, sokat készültek.


2013. május 27., hétfő

Gyereknap

Tegnap volt gyereknap. Eredetileg állatkertezés volt betervezve, de ez végül is elmaradt. Helyette együtt töltöttük a napot, és sokat játszottunk. Persze a kicsik kaptak ajándékot is. Bandus egy új vasutat a már meglévő bővítésére, Nóri meg egy Ariel babát.


2013. május 25., szombat

1000 repülő lámpás

Ritka a napi két bejegyzés, két esemény. De most ilyen is lesz :)
A kirándulás után este még elmentünk a Széchenyi térre, ahol az Eltűnt Gyerekek Világnapja alkalmából világító lámpásokat engedtek az égnek. Plusz tartalmat adott, hogy Nóri egyik kedvenc meséjében - Aranyhaj - is világító lámpásokat engednek az égbe, az elveszett hercegnő születésnapján, hogy hazataláljon. Nórinak nagyon tetszik a jelenet, és most élőben is láthatta a repülő lámpásokat.
Mi is szereztünk egyet, azt közösen felengedték.
Nagyon tetszett mindkettőjüknek a rengeteg repülő, világító lámpás ( lufi ).
Utána még picit maradtunk, mert voltak a színpadon zenészek, a gyerekek meg táncoltak, ugrándoztak, bolondoztak a zenére.
Itthon meg kidőltek :)


Nagymaros

Ismét tavasz, ismét ifjúsági találkozó Nagymaroson. Négyesben most voltunk először. Bandinak minden újdonság volt, Nóri meg már rutinos versenyzőnek számít Nagymaroson :)
Elvittük magunkkal Lackót is, neki sem árt egy kis kimozdulás a mindennapokból. Úgy 10-re értünk oda, így éppen az előadásra. A mostani vendég Pál Ferenc atya volt. Az előadásra a gyerekek miatt kettéváltunk, Antus így végig tudta hallgatni az egészet. Nóri, Bandi, Lackó és én pedig sétáltunk, majd átmentünk Visegrádra. Ide jött utánunk a komppal Antus is, és a finom piknik-ebéd után itt terveztünk kirándulni. Megnéztük a várat és a királyi palotát, de a fő cél a Salamon-torony volt. Ettől nem messze találtunk egy szuper játszóteret, és a terv az volt, hogy a torony után itt pihenünk. Ezzel szembe, mikorra felsétáltunk a toronyhoz, eleredt az eső. Így a programból nem lett semmi. Mikorra visszaértünk a komphoz, addigra állt el az eső. Visszahajóztunk Nagymarosra, a szabadtéri gitáros misére. Nagyon szép élmény volt.
A mise után még vissza Visegrádra komppal - mivel az autót immáron itt hagytuk -, és irány haza.


2013. május 23., csütörtök

Kukások

2013. május 21., kedd

Magyar leány

2013. május 19., vasárnap

Táncoló hercegnők

2013. május 17., péntek

Társas

Nóri már egy ideje szokott társasozni, ám mostanság Bandi is kezd érdeklődni a játék iránt. Már együtt is megpróbálnak játszani. :)

2013. május 15., szerda

Tűzoltó

Egyszer csak ott volt... A ház előtt, egy igazi tűzoltóautó! Persze, nem lehetett elmenni az ablakból, amíg tovább nem ment :)

2013. május 11., szombat

Közi nálunk

Tegnap rajtunk volt a sor, így elvállaltuk a közi megtartását mint helyileg, mint témában. Szerencsére majdnem mindenki el tudott jönni, és így eltölthettünk pár kellemes és hasznos órát barátainkkal, komoly dolgokról beszélgetve.

2013. május 9., csütörtök

Darth Bandi, a Sith nagyura

2013. május 7., kedd

Ovis anyák napi meglepi

Oviból ezt hozta haza Nóri anyák napjára... Azaz Antusnak kellett érte menni, és ott elmondta neki az anyák napi versét is.

2013. május 5., vasárnap

Anyák napja

Ezt készítették:
Nóri:
Bandi:

2013. május 3., péntek

Reggel

Ébredés után, még pizsiben... :)

2013. május 1., szerda

Május elseje

A munka ünnepe sok pihenéssel és játékkal telt. Bolondoztunk, bunkert építettünk, játszottunk autókkal,katonákkal, babákkal... igazi játéknap volt :)