2013. június 30., vasárnap

Péri repcsinap

Tegnap nyílt nap volt a péri repülőtéren. Mivel a gyerekek szerettek volna repülőt látni, így elmentünk.
Lehet, hogy délelőtt kellett volna menni, mert így délután már nem volt olyan érdekes. A programok java már véget ért. Így aztán egy kicsit csalódás volt nekem, bár a gyerekeknek így is tetszett. Megnézték a repülőket, ugrálóváraztak, quadokat néztek meg modellrepcsi-reptetést, sőt makettkiállítást is. A nap végére azért jól elfáradtak :)


2013. június 28., péntek

Bicajozunk

Úgy gondoltuk, elérkezett az idő, hogy Nóri átadja a háromkerekű bicajt az öccsének. Bandus persze lelkesen fogadta, bár az önálló tekeréstől még messze vagyunk, egyenlőre a kormányzást gyakoroljuk, mert ugye ez mégsem kismotor :)
Nórinak meg vásároltunk interneten egy teljesen új bringát. Na, ezzel volt pár hetes huza-vona, konkrétan előbb másikat küldtek, mint amit akartunk, aztán azt vissza kellett küldeni, majd az eladó nem sietett az új postázásával, végül a posta is ült rajta egy kicsit. De végül csak ideért. Szerelést nem kértünk, mert majd apa összerakja :) Aha, persze. Azt gondoltam, fel kell rakni a pedálokat, átfordítani a kormányt és feltenni a kitámasztó kerekeket. Ezzel szemben a gyári csomagolás azt jelentette, hogy szó szerint az utolsó csavarig szét volt szedve a masina. Úgy nézett ki, mint egy Ikeás bútor. Váz, ( lapos ) kerekek, egy zacsiban a lánc, két zacsiban a csavarok, másikban a szétszedett fék, külön a kormány, pedálok, sárvédők, kitámasztók, fogaskerekek, láncvédő, csengő... meg még ki tudja, mi minden. Ilyen léptékű munkára szerszámilag nem igazán voltam felkészülve, így elvittük egy biciklis szervizbe, ahol némi készpénz ellenében bicajt építettek a halom alkatrészből. Így azonban - meg a plusz postaköltséggel - ott tartottunk, mintha vettünk volna egy összerakottat Győrben. Na mindegy, elkészült - azt nem mondom, hogy a szervizes után nem kellett még pár csavart meghúzni, illetve a kitámasztókat beállítani -, és Nórika boldogan vette birtokba. Meglepő gyorsasággal rájött a használatára, annak ellenére, hogy még soha nem ült ilyenen. Gyorsan, stabilan hajtja, ügyesen kanyarodik, fékez, megáll. Már csak a közlekedési szabályokat kellene megtanítani neki...

2013. június 26., szerda

Nóri, a művész

Nóri egy ideje már nagyon szeret rajzolni, festegetni. Néha kiszínez vagy kifest valamit, de sokszor alkot önálló művet is. Következzen egy kis házi kiállítás, a teljesség igénye nélkül. Bónusznak akad közte egy-két alkotás Bandustól is :)


2013. június 24., hétfő

Bandi garázs - Verdák

Bandus nagy kedvencei a Verdák. Az utóbbi időkben egyre többet sikerült megszerezni - szigorúan  - az első mese karakterei közül. A második rész ugyanis nem nagyon tetszik neki. Most teljes lett a készlet, íme hát a csapat:
King és Joe Compostor
Luigi és Guido
Ramone és Flo
Sherrif és Hudson Doki
Shally és Villám McQueen
Őrmester és Filmore
Matuka és Traktor
Mack
Lizzie és Piro, köztük Stanley szobra

2013. június 22., szombat

Mindenkinek kell egy

Ismeritek az új Coca-Cola reklámot? Na, a gyerekek élő reklámfigurák lehetnek :)

2013. június 21., péntek

Homokszobrok

Tegnap az Árkádban megnéztük a homokszobor-kiállítást. A gyerekeknek nagyon tetszett, főleg a mesefigurák. Bandi kedvence a Micimackó volt, Nórié a kis hableány. Persze bele is akartak mászni a homokba :)


2013. június 20., csütörtök

Kajlák

A gyerekszobába lépve ez a kép fogadott:

2013. június 18., kedd

Portréfotózás

Próbálkoztunk... Több-kevesebb sikerrel :)

2013. június 16., vasárnap

Hétalvók

A manók alszanak... vagy nem? :)

2013. június 15., szombat

Gyereksereg

Hosszú idő után végre találkozhattak a gyerekek: Nóri-Bandi páros és Mira-Ambrus páros. Érdekes, hogy Relatíve nem találkoznak sűrűn, Nóri mégis legtöbbször őket emlegeti, szemben akár olyan gyerekekkel, akikkel akár naponta is találkozik.
Tamás elhozta a két lurkót Győrbe - Vica otthon pihent, Antusnak meg dolga volt a belvárosban -, és így négyesben játszóterezhetett egy nagyot. Mondjuk az is igaz, hogy Ambrus inkább külön játszott, lévén kisebb. Bandi azonban már ment a csajok után :)
Később csatlakozott Fanni is, Nóri egyik ovis barátnője is a kis csapathoz.
A nagy játék után a gyerkőcök sütiztek nálunk, és birtokba vették a gyerekszobát.

2013. június 14., péntek

Utolsó közi

A nyári szünet előtti utolsó közit Charleyéknál tartottuk. A létszám nem volt teljes, de a hangulat így is nagyon jó volt. Összegeztük az eddigi eredményeket és megfogalmaztuk a további terveket. A végén még egy kis grillezésre is jutott idő.

2013. június 13., csütörtök

Pörgős ruha

A leányzónak van egy kedvenc ruhája, amiben ha táncikál, a szoknyarész jól pörög. Legnagyobb bánatára nem igazán van olyan esemény az életünkben, ahova fel tudná venni. Jobb híján itthon divatozik :)
Nem lesz valahol egy jó kis lagzi vagy mulatság, ahova fel tudná venni?

2013. június 11., kedd

Reggeli szere-szere

Mondtuk már, hogy Nóri mennyire ragaszkodik a babáihoz? Főleg az alábbihoz, Zsókához :)