2013. október 30., szerda

Pöttyös Panni

Először csak egy-kettő volt. Azt hittük, bogárcsípések. Azután még pár, de furcsa helyeken. Ekkor allergiára gondoltunk. Ám Bandin semmi. Ezért aztán a kisasszonyt ma elvittem orvoshoz, aki már messziről, az első jelről megmondta, mi a gond.
Nóri béget!
Régebben úgyis panaszkodott, hogy már a Mira is volt bárányhimlős, a Gergő is volt, az Ambrus is volt, de még a Zsóka is volt; ő mikor lesz végre bárányhimlős?!
Mintha az valami jutalom lenne! Hát tessék, a kívánsága teljesült. Ovi és társaság kilőve - kivéve Bandut, aki egyenlőre nem akar pöttyösödni -, gyűjtögetheti a pötyiket. Szerencsére nem vakarja, és okosan megérti, hogy most beteg, és nem mehet sehova.

2013. október 29., kedd

Főnix

Hosszas betegeskedés, haldoklás után ( legalább öt hét ) örömmel mondhatjuk, hogy mint a mitológiai tűzmadár, a főnix, aki hamvaiból éled újra, autónk végre feltámadt. Messziről szabad szemmel is jól látható összegért átesett egy szívtranszplantáción, azaz új motort kapott. A régi kicsit tönkrement... :) Most azonban motor szempontjából olyan az autó, mint az új!

2013. október 28., hétfő

Utolsó játszi?

Mivel szép idő volt, megragadtuk a lehetőséget, és elmentünk a gyerekekkel játszótérre. Ki tudja, mikor lesz rá legközelebb megfelelő időjárás...
A kicsik nagy élvezettel homokoztak, csúszdáztak, hintáztak, mászókáztak. Jó volt kicsit a jó levegőn játszani. El is szaladt az idő, sötétedett, mikorra megjöttünk.

2013. október 27., vasárnap

Magunkban

Antus ma nappal dolgozott, így hosszú idő után hármasban maradtunk a manókkal. Egy szép napot töltöttünk együtt. Voltunk misén, azután meglátogattuk anyát a munkahelyén, majd ebéd és alvás. Délután játék, bolondozás; estefelé pedig még bicajozni is elmentünk.

2013. október 25., péntek

Nóri babaháza - Jázmin

Egy újabb hercegnő a "palotába". Csak az a baj vele, hogy a papucsa mindig leesik :(

2013. október 23., szerda

Legózunk

2013. október 21., hétfő

Bandi garázs - Szörnyeteg

Igazán impozáns méretű darabbal gazdagodtunk, ráadásul mindene nyitható.

2013. október 19., szombat

Közi Kollyéknál

A mai közi Kollyéknál volt. Sajnos csak kevesen tudtunk megjelenni, de azért így is tartalmasan sikerült eltölteni ezt a pár órát. Fontos dolgokról beszélgettünk ismét, és persze ettünk.ittunk is. A hangulatot a néha megjelenő Gergő és Zsóka dobta fel még inkább.
Öszeségében nézve jó volt a barátokkal, testvérekkel együtt tölteni egy újabb tartalmas estét.

2013. október 17., csütörtök

Tánci-tánci

2013. október 15., kedd

A legjobb, amik a tv-ben lehet

2013. október 13., vasárnap

Öcsi papa 60 éves

Hivatalosan október elejétől hatvan éves Öcsi papa, de csak most volt alkalom megünnepelni e jeles eseményt. Összegyűltünk mind, a szűk családja: felesége, két fia, menye és két unokája. Aranka mama tortát sütött neki, a gyerekek énekelték a Boldog Szülinapot - aztán a felnőttek is csatlakoztak -, és felköszöntöttük az ünnepeltet.
Az ajándék nem volt egyszerű, de végül sikerült olyat találni, ami könnyet csalt a szemébe :) Személyre szabott és szívhez szóló, olyan darab, aminek igazán örült, és nem csak egy újabb porfogó.



Isten éltesse ezúton is a szeretett papát, apát!!!

2013. október 12., szombat

Állatkerti séta

Délután a gyerekekkel elmentem az állatkertbe. Már hosszú-hosszú ideje ígérgetjük nekik, hogy elmegyünk, de valami miatt mindig elmaradt. Antusnak dolga volt, ezért mentünk hármasban.
Megvettük a belépőt, és indulhatott a kaland. Először a vidracsaládot néztük meg.
Ezután a fehér tigris volt soron,
majd a medvék.
A maciknál sokáig időztünk, majd meglestük a párducot és a jaguárt. Innen a vízilovakhoz mentünk,
majd megetettük a makikat. Még Julian király is ott volt :)
A barátkozás után több állat került sorra: földimalac, teknősök, kígyók, aligátorok, bogarak, egerek, flamingók. Majd daru, zebra, antilopok és zsiráf is.
Következett az oroszlánkifutó, ami előtt kőoroszlánra lehetett felmászni.
Az oroszlánokat nézve találkoztunk Nóri egyik kis ovis barátnőjével, Lizával és szüleivel. A lányok nagyon örültek egymásnak.
Az elválás után mentünk a páviánokhoz, majd sorban a lovakhoz és a tevékhez.
Itt találtunk afrikai kiállítást, épületekkel, állatsimogatóval.
Természetesen bementünk, hogy barátkozzunk a kecskékkel, birkákkal. A barátkozás érdekesen sikerült. Szinte menekültek ki a gyerekek a simogatóból. Azt hiszem, megmaradnak a távoli ismeretségnél :)
Nyugtatásul megnéztük az őzikéket,
majd a struccokat, teheneket, szamarakat. Itt nagy etetést rendeztünk :)
A séta a tapírnál folytatódott, majd a csimpánzokat látogattuk meg. A szoborral össze is barátkoztak.
A séta közben láttunk még sok érdekes állatot a felsoroltakon kívül. Nóri csak a nyuszikat hiányolta :(
Egy kicsit játszótereztünk is az állatkerti játszótéren, majd a végén még vissza kellett menni a vidrákhoz, majd a macikhoz elbúcsúzni :)
A gyerekeknek nagyon tetszett az állatkert, és máskor is akarnak menni.

2013. október 11., péntek

Nóri úszni tanul

Nórit az utóbbi időben elkezdte érdekelni az úszás. Igazából már nyáron, a nyaralásokon, a strandok vizében emlegette, hogy "ő most úszik". Ám most a fejébe vette, hogy meg akar tanulni úszni.
Antus elvitte a Móra suli uszodájába, hogy elkezdhessen tanulni, de nem tetszett neki, mert a víz mély volt és hideg. Ezért ma inkább elvittük a Sátoros uszodába - én is ott tanultam anno -, mert ott van tanuló medence. Ez már nagyon tetszett neki, élvezte az órát. Nagyon ügyesen csinálta a gyakorlatokat, amiket az oktató mutatott neki.
Egyenlőre szereti, így máskor is jövünk, hiszen sok-sok alkalom kell, mikorra megtanul úszni.

2013. október 10., csütörtök

Kalapos

2013. október 8., kedd

Bandi garázs - Új verda

2013. október 6., vasárnap

Juditék

Pénteken bő egy év után újra hazalátogattak Juditék. Ő Antus egyik nővére, és Németország északnyugati részén él a családjával.
Mi szombaton csatlakoztunk hozzájuk. Eljöttek mind az öten: Judit, a férje, Michael ( igazi német sógor ); és a gyerekeik: Luci, Dávid és Sári.
Nóri persze Sárinak örült leginkább, aki csak kicsivel idősebb. Úgy össze vannak nőve, mintha naponta találkoznának, pedig csak évente egyszer látják egymást pár napra. Ezen kívül csak skype-on beszélnek néha.
Rengeteget beszélgettünk - ami azért is mókás, mert Michael nem tud magyarul, csak pár szót; így velem angolul, Judit testvéreivel ( Antus, Emi és Lidi ) németül, a többiekkel meg valaki által tolmácsolva beszél. De ettől függetlenül volt mit mesélnünk egymásnak :)
A lányok sokat játszottak, mint említettem, nagy összhangban vannak. Bandinak meg maradt így Bence és Marci.



Ma közösen misén voltunk, utána pedig étterembe mentünk minden. A finom ebéd után még otthon beszélgettünk, majd el kellett búcsúznunk, mert Antus ment estére dolgozni.
Bárcsak ne kéne újabb egy évet várni a találkozásra!




2013. október 4., péntek

Nóri babaháza - Csipkerózsika

Csipkerózsika már a tudatos vásárlás eredménye, a "milyen hiányzó hercegnő kapható az interneten jó áron" kérdés válasza. Persze a koronáját ő is abban a bizonyos dobozban tartja :)

2013. október 2., szerda

Hittan

Tegnap volt Nóri első hittanórája. Beírattuk ugyanis ovis hittanra. Minél előbb kezdi, annál jobb. Szerencsére eléggé érdeklik a templomi dolgok. A hittanórát is nagyon élvezte. Meghallgattak egy aranyos történetet, azután feladatot kaptak a hittanos nénitől. Kaptak kis képet a történetből, amit ki kellett színezni. Megtanultak rendesen keresztet vetni is. Este meg olyan aranyosan imádkozott :)