2014. március 30., vasárnap

Ralli a játszótérre

Ma volt az első hosszabb tesztút a járgányokkal. Elmentünk az Erzsébet ligetbe, játszizni kicsit. A kicsik nagyon élvezték a gurulást, bár a közlekedési szabályok még nem igazán érdeklik őket. :)
A játszin csatlakoztak hozzánk egy rövid időre kedves barátaink, Szilvi, Berci és Bercike is. A három gyerek birtokba vette a mászókát, mi pedig beszélgethettünk egy kicsit.
Miután elbúcsúztunk, mi is hazafelé vettük az irányt. A manók persze hazáig versenyeztek, ki a gyorsabb. Az eredmény végül döntetlen lett, mert mindkettő kifáradt, mikorra a házhoz értünk :)

2014. március 28., péntek

Hello Kitty

El is felejtettem mondani, hogy Nórinak lett végre új roller. Ez már tökéletesen működik, ráadásul csajos is. Igaz, nem hercegnős, mint az előző, hanem Hello Kitty-s :)

2014. március 26., szerda

Vendégségben egy állványért

Még a hétvégén Bandussal felkerekedtünk, hogy a rég meglévő szintetizátorhoz végre állványt szerezzünk. Viszonylag könnyű dolgunk volt, mivel az állványt már megvették nekünk, csak el kellett menni érte. Így meglátogattuk barátaimat, Bercit, Szilviát és fiukat, Bercikét. Beszélgettünk egy jót, közben Bandus lassan feloldódott, mert a fiatalurat és anyukáját már ismerte, de az apukát még nem. De azért helyesen autózgatott, közben felfalt egy csomó édességet, sőt a végén még némi útravalót is begyűjtött Bercitől :)

2014. március 24., hétfő

Két szülinap

Tegnap dupla szülinapot tartottunk Szerdahelyen. Emi mama és Marcika szülinapját ünnepeltük ilyen összevont formában. Szinte az egész család összegyűlt, sőt hivatalosan is befogadtuk az új családtagot, Juditka vőlegényét, Tomit. Ő egy nagyon jó fej srác, mint kiderült.
Volt sok beszélgetés, torta, sütik, finom ebéd, ajándékok - szóval minden, ami kell.


2014. március 22., szombat

Közi és közben egy találka

Tegnap egy újabb közire került sor Charlyéknál, elég szép létszámmal. Sőt, három plusz fő is volt: Ábel, Zsóka és Gergő. Jó hangulatban telt a találkozó, volt evés-ivás, beszélgetés.
Közben én leléptem picit, mert találkozóm volt régi kedves osztálytársammal, Noémivel. Nagy erőkkel szervezzük ugyanis az osztálytalálkozót, és emiatt kellett újra összeülnünk. Természetesen a szokásos találkahelyünkre mentünk, a Caffe Frei-be, ami az utóbbi időben nagy kedvencem lett.

2014. március 20., csütörtök

X-Faktor, 2027

Nóri választott magának egy aktuális kedvenc dalt. Az autóban mindig azt kell hallgatni cd-ről, és ő is énekel hozzá. Sőt, néha csak úgy, magától is rázendít. Igaz, jobbára még csak a refrént énekli, de akkor is cuki!

2014. március 18., kedd

Fél próbaút

Az új járműveket ki is kellett próbálni a lakáson kívül is. Ez csak félig sikerült, mert a rollerről kiderült, hogy gyári hibás. Hiába vittem vissza, nem volt az üzletben több darab - csak fiús, Verdás -, így Nócinak valahonnan majd kell keríteni egy másikat. A keresés még folyik...
Úgyhogy a leányzó a régi háromkerekű bicajt hozta magával :)

2014. március 16., vasárnap

Zsigmond keresztelője

Tegnap keresztelőre voltunk hivatalosak. Szasza és Ilcsi harmadik gyermekét, Zsigmondot keresztelték.
A keresztelést Tiszi végezte, és a családon kívül csak a szűk baráti kör - a közisek nagy része - volt jelen, mintegy húsz gyerek és ötven felnőtt. Szép ünnep volt tartva így együtt, a sok gyerek is élvezte egymás társaságát. A mieink persze a saját közeli barátaink gyerkőceivel vannak összenőve, bizonyítja ezt a közös képük is, ahonnan mondjuk két kis lókötő lemaradt, az apraja - négy babó - meg nem vett részt a kép készítésében :)


2014. március 14., péntek

Új járművek

Elérkezett az idő, hogy a gyerekek új járműveket kapjanak. Bandusnak beszereztünk egy futóbiciklit, hogy tanuljon egyensúlyozni. De akkor már Nórinak is kellett valami, és mivel egy ideje szeretne rollert, így azt kapott.

2014. március 12., szerda

Nagylány

2014. március 10., hétfő

Újra a pörgős csúszdánál

Tegnap hosszú idő után újra jártunk a gyerekek kedvenc szerdahelyi játszóterén, a vásártéren. Itt áll egy hatalmas mászóka- és csúszdarendszer egy domb tetején, körülötte rengeteg gyerekjátékkal. Hinták, csúszdák, ugrálóasztal, mászókák, kötélpálya, homokozó, foci- és kosárpályák, stb. Van itt körkörösen lejtő csúszda is, innen a gyerekek általi elnevezés, a pörgős csúszda.
A két csemetén kívül elvittem a két keresztgyerkőcöt is, Marcit és Bencét. Persze a csapat nagyon élvezte az önfeledt játékot, szaladgálást.



Később csatlakozott hozzánk egy nagyon kedves barátom is, és elhozta a fiát, Bercit, így a gyerekcsapat már öt főre bővült. Igaz, hogy voltak életkorbeli különbségek - kicsit orgonasípszerű volt a társaság -, de mégis jól feltalálták magukat így együtt. Birtokba vették az ugrálóasztalt, és még a kosárlabdázással is megpróbálkoztak :)


2014. március 8., szombat

Itt a tavasz



2014. március 6., csütörtök

Bandi garázs - Ilyen mintha már lenne

Jött egy olyan kicsikocsi, amilyen már van, csak kék színben, meg kevésbé kopottan...

2014. március 4., kedd

Nóri babaháza - Az ifjú pár

Nóri összeházasította a babáit. Íme, a boldog pár:

2014. március 2., vasárnap

Táncház

Ma a két lurkó spontán táncházat csinált (kicsit flashmob jelleggel). Egyszer csak megjelentek, és elkezdtek táncikálni. Külön szót érdemel Bandi fellépőruhája :)