2014. április 30., szerda

Nóri babaháza - Elissyva

Húsvétra hozta a nyuszi a legújabb Barbie babát. Nóri az Elissyva nevet adta neki.

2014. április 29., kedd

Pancsi

Szeretnek együtt fürödni, bolondozni a kis maszatok :)


2014. április 28., hétfő

Bandi garázs - Húsvéti szerzemények

2014. április 27., vasárnap

Fotózkodunk

Ideje volt már pár vállalható családi képet csinálnunk.


2014. április 26., szombat

Lókötők

A nagy gézengúz csapat:

2014. április 25., péntek

Lego seregek

Tegnap sorba rakták a készleteiket :)

2014. április 24., csütörtök

Legozunk

Az egész nap a legokockák jegyében telt.

2014. április 23., szerda

Süssünk-süssünk valamit

Az elmúlt hétvégén sütöttünk is.


2014. április 22., kedd

Ábel keresztelője

Tegnap volt még egy programunk. Barátaink, Tamás és Vica harmadik gyerkőcét keresztelték Pannonhalmán, s oda voltunk hivatalosak. A szertartást Tiszi és egy másik atya végezte, és nagy számban voltak jelen közisek is. Nagyon jó beszédet hallottunk, és nagyon szép szertartást láthattunk.


2014. április 21., hétfő

Locsolás

Az idén már nagyobbak a gyerekek, így a locsolás is nagyobb élmény. Nóri tojásfestéssel akart készülni a nagy alkalomra, végül Antus készítette el a tojikat.
A lányok a locsolókra várva először Bandival és velem találkoztak, majd mi magukra hagytuk őket, és nekiindultunk. Voltunk Deninél, azután Zsókánál és Ildinél, majd Kingánál, végül Aranka mamánál. Mindenhol elmondtuk a versikénket, majd illatos kölnivel meglocsoltuk a szép virágszálakat. Jutalmunk nem maradt el, mert Bandus kis kosara alaposan megtelt :)
Persze, míg jártuk a világot, az itthon maradt virágokhoz is érkeztek jeles locsolkodó személyek :)

2014. április 20., vasárnap

Köszöntő

Áldott, szép, békés húsvétot kívánunk mindenkinek sok szeretettel!

Itt járt a nyuszi

Tegnap, míg nem voltunk itthon, járt erre a nyuszi! Sokfelé rejtett el a lakásban ezt-azt, de a gyerekek ügyesek voltak, és megtaláltak mindent. Mivel ekkor már a birtokukban volt az az ajándék, amit Aranka mamáéknál hagyott a hosszú fülű, meg az, amit a keresztanyunál, sőt az is, amit Michaelékkal küldött, így elég bőséges volt a kicsik idei zsákmánya :)

2014. április 19., szombat

1500 kilométer

Körülbelül ekkora az a legnagyobb távolság, amennyire közeli rokonaink laknak. Antus egyik testvére, Judit lakik Németország északnyugati sarkában a családjával. Évente általában egyszer találkozunk, azon kívül csak a skype és a levelezés jelenti a kapcsolattartást. Pedig nagyszerű kis család ők öten: Judit és a férje, Michael, meg a három gyerkőc, Sári, Luci és Dávid.
Most hármasban látogattak el Szerdahelyre, a szülők és a legkisebb gyerek, Sári. Elmentünk hát mi is, hogy találkozhassunk velük. Nóri és Sári a ritka találkozások ellenére is nagyon oda vannak egymásért, pedig Sári egy évvel idősebb is Nórinál. Ez őket persze nem zavarja. Egész nap el se mozdultak egymás mellől, Bandus meg árnyékként járt a nyomukban.
Nekünk, felnőtteknek is nagyszerű volt találkozni e szívünknek oly kedves emberekkel.

2014. április 18., péntek

Séta húsvét előtt

Szinte csak órákkal húsvét előtt úgy gondoltuk, megérdemlünk egy kis szabadidőt, egy kis céltalan sétát magunknak. Elindultunk hát, hogy picit körülnézzünk. A gyerekek természetesen gépesítve voltak, azaz Bandi a futóbicajt, Nóri a rollert hozta magával. Előbb a Plaza került sorra, ahol megnéztük a nyuszikat, akiket elvileg meg is lehetett simogatni. Nos, egy darab nyuszi árválkodott a simogatóban, az is letáborozott a közepén, ahol még véletlenül sem lehetett elérni senkinek, és ott billegette békésen a füleit. Úgyhogy a simi elmaradt :( Viszont találtunk helyette nagy plüssnyuszikat, ezeket persze letámadták a manók. Később fagyizni mentünk, majd betértünk egy pékségbe is. Végül hazasétáltunk. Későn értünk haza, picit ki is fáradva, de jó volt az együtt töltött idő.

2014. április 16., szerda

Nóri virága

Nóri mindenhonnan képes virágot találni :)

2014. április 14., hétfő

Ábel

Tegnap egy rég esedékes tartozást róttunk le. Pannonhalmára látogattunk, hogy "hivatalosan is" megismerjük Tamásék harmadik babáját, Ábelt. Bár a kis manót már itt-ott láttuk, mégis a mostani volt a hivatalos babalátogató. A gyerekek ajándékot vittek a picurnak, megcsodálták, megsimogatták :) Persze az érdeklődés elég hamar elfordult a nagyobb tesók, Mira és Ambrus irányába, így aztán a négy nagyobb lurkó boldogan játszott órákon át együtt, hol kint az udvaron, hol bent a lakásban. Mi, felnőttek meg legalább tudtunk egy kicsit beszélgetni.

2014. április 12., szombat

Közi

A mai közi ismét Charly és Deni otthonában volt, és hét és felen voltunk :) Vica ugyanis elhozta Ábelt is.
Nagyon jót beszélgettünk, élveztük egymás társaságát. Finomakat ettünk-ittunk, mint minden ilyen alkalommal :)

2014. április 10., csütörtök

Gyöngyvirág

Nóri szerzett egy csokrot. Nagyon szeretjük az illatát...

2014. április 8., kedd

Két pillanat

2014. április 6., vasárnap

Kajlák az ágyban

Néha egészen elképesztő, hogy mit össze tudnak ezek ketten bolondozni, bohóckodni.

2014. április 4., péntek

Nóri, a nemzetőr

Kicsit megkésett, március 15 már elmúlt :)

2014. április 2., szerda

Schenk, a nagy kedvenc

Gyerekkorom egyik kedvenc játéka a gyerkőcökre is nagy hatással van. A magyar Playmobil, azaz a Schenk játékról van szó. Várak, katonák, lovak, ágyúk, kocsik - meg minden egyéb. Jó nagy készletünk van, és szinte minden héten kérik hogy építsük fel a várakat, és kicsi bácsikkal akarnak játszani. Ilyenkor napokig ezzel játszanak csak, annyira szeretik. Hiába, vannak játékok, amik nem mennek ki a divatból :)