2014. július 31., csütörtök

Vihar előtt

Tegnap késő délután érdekes látványt nézhettünk. Az ég elsötétült, óriási szél kerekedett. Az ablakon kinézve közeledett a sötétség, pillanatról pillanatra...

2014. július 29., kedd

Sopronban jártunk

Ma kirándultunk Sopronba. A mamát vittük szanatóriumba, és utána felfedeztük a várost. Sétáltunk egy nagyot az erdőben...



Azután felmentünk a hegyekbe is, és megnéztük a kilátót. Persze fel is másztunk rá.



A tetejéről csodás kilátás nyílt az egész városra, és el lehetett látni Burgelandig...
A torony tövében játszóteret találtunk, amit a kicsik örömmel ki is próbáltak.


2014. július 27., vasárnap

Szerdahelyi strand

Ma a csapat strandra ment - nélkülem, mert én a tegnapi ügyelet fáradalmait pihengettem. A manók Antussal, Emivel és a két keresztfiunkkal a szerdahelyi strandon múlatták az időt.

2014. július 25., péntek

Anya-lánya

2014. július 23., szerda

Az elmúlt idők alkotásai - Második rész

Folytatódjon az alkotások bemutatása :)


2014. július 21., hétfő

Lipót

A tegnapi napot Lipóton töltöttük, a strandon. Évekkel ezelőtt voltunk utoljára itt, mikor még Nóci még pici baba volt.
Korán indultunk, hogy sokat pancsizhassunk. Persze tömeg az volt, de találtunk megfelelő helyet, ahol letáborozhattunk. Átöltözés után sorra vettük a strandot. Megnéztünk mindent, és kipróbáltuk az összes medencét. Ez a kerülő pár órácskát igénybe vett. Az egyik élménymedencénél találtunk óriáscsúszdát, amit Nóri Antussal ki is próbált.
Ebéd után a vizes játszóteret próbáltuk ki. A kicsik nagyon élvezték a vizes játékokat.
Mikor megunták, újra a medencét vettük célba, és estig pancsoltuk négyesben. Fáradtan, de tele élményekkel tértünk este haza.


2014. július 20., vasárnap

Medence party

Tegnap délután volt egy másik programunk is. Szerdahelyre látogattunk, ezúttal azonban nem rokonokhoz, hanem barátokhoz, Szilvihez és Bercihez. Amíg a négy felnőtt beszélgetett, a gyerekek birtokba vették a medencét. Nagyon élvezték a pancsolást, alig lehetett kiszedni őket. Nóri kimászás helyett például bement a közepére, ahol nem lehetett elérni.
Hazafelé megálltunk vacsizni, igazi fatüzeléses kemencében sült pizzát ettünk. Mennyei volt!

2014. július 19., szombat

Az első mozizás

Ma, kicsinyke életükben először, elvittük a gyerkőcöket moziba. Vettünk üdítőt, kukoricát, ahogy az illik. Még különleges poharat is kaptak, figurával a tetején. A manók nagyon élvezték a mesét, aranyosan végignézték. Csendben voltak, és felettébb tetszett nekik a különleges élmény. Nóri a végén megjegyezte, hogy otthonra is vegyünk ekkora tv-t :)
Ja, és mindketten akarnak máskor is menni...
Végül, amit néztünk:
Repcsik 2. - A mentőalakulat

2014. július 17., csütörtök

Az elmúlt idők alkotásai - első rész

A tavasz vége és a nyár nem múlt el nyom nélkül az alkotóvágyban sem, Rengeteg rajzocska született a manóktól. Vannak szebbek és kevésbé szebbek, de mi mindet szeretjük.
Íme egy csokorra való:


2014. július 15., kedd

Nyugodj békében!

Volt egyszer egy blogol.hu nevű oldal. Itt kezdtünk neki a blogírásnak, még Nóri születésekor. Úgy fél év után váltottunk a mostani tárhelyre. Azóta többször előjött, hogy annak az oldalnak a bejegyzéseit át kellene hozni ide, hogy minden egyben legyen. De mindig Pató Pál úr voltam, azaz Ej, ráérünk arra még!
Nos, nem.
A napokban jártam -volna- arrafelé. De megszűnt a tárhely, így ugrott a régi oldalunk is. Az ottani bejegyzések, képek örökre elvesztek. Csupán a legeslegelső bejegyzés maradt meg, az is azért, mert már régebben átmentettem ide, afféle próbaként.
Ezt adom most közre, az eredeti formában, a régi blogunk emlékére.
Nyugodjék békében!

Kedves Mindenki!
Hosszas unszolás után - amit a Lányos Apák Népes Táborának egy jelentős tagjától kellett elszenvedni  - végre elkezdjük kicsi életünk dokumentálását. Meglátjuk, mi sül ki belőle, mert ilyet még egyikünk sem próbált - igaz, gyereket nevelni sem, maximum kibicként a keresztfiunkat.
A kezdeteink majd egy hónapra nyúlnak vissza igazából, de majd később lesz erről is részletes beszámoló. Addíg is megmutatkozunk.
Puszi mindenkinek!

2014. július 12., szombat

Szemesnek áll a világ

Na, ki melyik képen van?

2014. július 9., szerda

Rodin után szabadon

Íme, a mi változatunk a Gondolkodó ember szobrára.

2014. július 6., vasárnap

Győrkőc, ötödször!

Mondhatni, jubiláltunk az idén. Ötödször vettünk részt a Győrkőc fesztiválon. Idén jelképet is találtak ki neki, ami lépten-nyomon visszaköszönt:
Ma mentünk csak ki, mert így se maradtunk le semmiről. A fotók leadása és a karszalag átvétele után először a zsibit látogattuk meg. Leadtuk a megunt játékokat, könyveket - válogattak össze a manók egy szatyornyi játékot -, és kerestünk helyette nekünk tetsző dolgokat. Ez az idén két könyvet jelentett, sajnos más érdekes-értelmes dolgot nem találtunk.
Átsétáltunk a szivárványszín ernyőkbe burkolózott hídon, a játékok közt.
Találkoztunk igazi középkori lovagokkal is.
Végigjártuk a Radó sziget egyik felét, és kipróbáltuk az óriás hintalovat.
Utána a gyerekek mókáztak még egy kisebb hintán is.
Csináltunk fotósorozatot:



Meg egy másikat :)



Ettünk-ittunk, mászókáztunk, nézelődtünk.



Átmentünk a sziget másik felére, itt is megnéztünk mindent, de a Manó-Tanyát találtuk a legérdekesebbnek. Megismerkedtünk a tanyasi állatokkal, majd egy igazi táncházban is részt vettünk. Tanultunk néptáncot, mókáztunk, mulattunk, jól éreztük magunkat.



Később kipróbáltunk egy kosaras körhintát, útban a Széchenyi térre.
Végigsétáltunk a játékokkal telezsúfolt utcán, aminek közepén egy Audi TT rendőrautó állt. Bandi természetesen kipróbálta, milyen benne ülni.
A térre érkezve előbb egy kresz játékban vettek részt a lurkók. Kismotorral, kisautóval kellett ügyesen közlekedni. Persze nagyon élvezték a kicsik.



A végére hagytuk a csónakázást. Itt elég sokára kerültünk sorra, de megérte kivárni a sort.



A gyerekek szuperül érezték magukat. Nekünk kissé fárasztó volt, de ha minden jól megy, jövő évben is itt leszünk.