2014. november 29., szombat

Téli vásár

A tegnap délutánt és kora estét a belvárosban töltöttük. Voltunk az Árkádban, megnéztük a karácsonyi dekorációt és kipróbáltok a vonatot. Utána a Széchenyi térre mentünk. Kipróbáltuk a körhintát, megnéztük az állatsimogatót, a mesefigurákat, kerti vasutat, betlehemet, a mikulást a szánkóján a rénszarvasaival, a nagy adventi koszorút s az óriási karácsonyfát. Kicsit hallgattuk a karácsonyi muzsikát s néztük a fényjátékot is. Mivel eléggé átfáztunk, beültünk a Frei kávézóba egy forró csokira. Nóri egy sütit is bevállalt pluszban :)


2014. november 27., csütörtök

Anya pihen

Megfáradt anya :)

2014. november 25., kedd

Iskolanézőben

Ma délután iskolanézőbe mentünk egykori iskolámba :) Pár napja volt az oviban tájékoztató, most meg nyílt nap. A szülőknek elmondtak mindent, amit tudni kell a jövendőbeli kis elsősök suliba adásáról, na meg a Móra iskoláról. Közben a kicsiknek "órát" tartottak a tanárnénik. Persze ez inkább játszóház volt. Mindenesetre Nóri nagyon élvezte. Ebbe a suliba szeretne járni, s már alig várja az iskolás időszakot.
Nekünk is tetszik mindaz, amit ez az iskola tud nyújtani a kicsiknek. Meg az sem elhanyagolható, hogy azért van még némi ismeretségem is itt... Ennek köszönhető, hogy Nóri már az igazgatóval is megismerkedett mindjárt ma :)

2014. november 23., vasárnap

Bandi garázs - Tesók

Lett egy sárga bogarunk a garázsba. Ott már várta a tesója, egy piros bogár :)

2014. november 21., péntek

Ovis faliújság

Mindig vannak kint alkotások a manóinktól az oviban a falon...

2014. november 19., szerda

Együtt játszás

Annyira aranyosak, mikor eljátszanak együtt. Egyre kevesebb, mikor egymás mellett játszanak, inkább egymással. Ha nem is azonosak a játékeszközök, gond nélkül összekombinálják, hogy hogyan lehet közös játékot szervezni. Itt például a legot és a babákat hozták össze egy játékra.

2014. november 17., hétfő

Eszterke

Tegnap meglátogattuk barátainkat, a Kollár családot. Mégpedig ama jeles alkalomból, hogy nagycsalád lettek :)
Igaz, ennek már pár hete, de most ért  pici baba a szabadon látogatható korba. Nóri és Bandi már nagyon kíváncsiak voltak Eszterkére. Persze mi is, bár én már lopva megleshettem egy korábbi időpontban, némi bútorpakolás ürügyén :)
A babus nagyon édes, tündéri csöppség. Szerintünk a nővérére hasonlít, de ezt majd az idő s mindenki más eldönti.
Míg mi, a felnőttek beszélgettünk, a nagyobb gyerkőcök - Zsóka, Gergő, Nóri és Bandi - játszottak egy jót.

2014. november 15., szombat

Reggeli kalózok

Nálunk a reggeli csend a gyerekszoba felől soha nem alvást jelent. Régebben rendre megjelentek ébredés után, hogy mi is keljünk fel, vagy csak vonultak mesét nézni. Újabban inkább az ágyból kimászva korai játékba kezdenek - akár reggel hatkor is. A ma reggeli látvány:

2014. november 13., csütörtök

Bicajozás

Tegnap Szerdahelyen voltunk. Amíg én munkába mentem, a manók és Antus meglátogatták a papáékat. Hosszú idő után egy egész napot eltölthettek velük. A nagy hír délután fogadott, mikor mentem értük. Nóri napközben megtanult biciklizni nagy biciklivel, kitámasztó kerekek nélkül!!!
Egész nap csak azt csinálta. Volt pár borulás, de nem szegte kedvét, és délutánra már egyedül tekert körbe-körbe az udvaron.

2014. november 11., kedd

Nagy-nagy szere-szere :)

2014. november 9., vasárnap

Nóri unatkozik

Mégpedig látványosan, némi földön fetrengéssel kísérve :)

2014. november 7., péntek

Várúr

Na mivel játszik már megint? :)

2014. november 5., szerda

Fogmosás

Mondtuk már, milyen ügyesen tudnak fogat mosni egyedül?

2014. november 3., hétfő

Bandu legózik

Ami Bandit illeti, azért a fiús játékokból is kiveszi a részét. Szeret autózni és imád legózni. A duploból ügyesen s önállóan építkezik, nemcsak a rajzokat követve, de saját ötleteket is megvalósít. Újabban a normál legó is erre a sorsra kezd jutni. Építkezik nagy erőkkel...
...vagy összekombinál ezt-azt, ahogy neki tetszik. Ilyen például, mikor a katona elviszi autókázni a barátnőjét :)
A lányfigurát Nóri készletéből "szerezte" :)

2014. november 1., szombat

Babások

Sokszor azt gondoljuk, túl erős a lányos ráhatás Bandira. Ugyanis Nóri nyomában járva imád babázni...