2014. december 31., szerda

Nóri babaháza - Karácsonykor érkeztek

Kapott egy Anna hercegnőt a Jégvarázs című meséből. Csak koronája és köpenye van extra gyanánt.
Ezen kívül egy újabb Barbie baba is lett, mégpedig egy cica gondozó. Van hozzá ugyanis egy cica, ami még pisilni is tud :) Extraként macskaalom, homok és ládika van hozzá. Továbbá egy kis gereblye a macskaalom rendben tartásához, egy kuka, egy pamutgombolyag és egy cumisüveg.

2014. december 30., kedd

Bandi garázs - Karácsonyi szerzemények

Wingo és Boost, a két még hiányzó verda.
Egy hosszú villamos...
... és egy óriási terepjáró.

2014. december 29., hétfő

Itt a hó!

Tegnap végre (?) esett a hó! A manók nagyon örültek neki, úgyhogy sürgősen el is kellett menni szánkózni. Meg persze hógolyózni és hóangyalkát csinálni. Az egész délutánt ott töltöttük. Jól kipirultunk, Kicsit át is fagytunk - amit itthon forró fürdővel oszlattuk el -, de nagyon jól éreztük magunkat.


2014. december 28., vasárnap

Csere-bere alvás

Ilyenek, mikor kitalálják, hogy a délutáni alvást egymás ágyában hajtják végre :)

2014. december 27., szombat

Karácsonyunk, harmadik nap

A harmadik napon kora reggel Szerdahelyre indultunk. Én dolgozni mentem egy szolid 24 órára, a többiek meg Emi mamáékhoz, karácsonyozni.
Mint az a képekből is látszik, a keresztgyerekek is ott voltak, és együtt utána néztek, milyen ajándékok lapulnak ott is a fa alatt :)


2014. december 26., péntek

Karácsonyunk, második nap

A második napon maradtunk Győrben. Elmentünk Aranka mamáékhoz, Antus dolgozott, így ő később csatlakozott hozzánk. A Jézuska itt is járt, és remek ajándékokat hozott kicsiknek s nagyoknak egyaránt.


2014. december 25., csütörtök

Karácsonyunk, első nap

Tegnap volt a karácsonyunk első napja. A nap, az este, ami csak a kicsi családunké.
Napközben sokat készülődtünk. Előkészítettük a halacskát - idén vörös lazacot választottunk -, elvégeztük az utolsó simításokat mindenen. Feldíszítettük a karácsonyfát is. Ilyen lett:
Elmentünk Pérre is, a temetőbe, meglátogatni a dédiket így karácsonykor.
Este szépen felöltöztünk, megvacsoráztunk, majd bevonultunk a gyerekszobába elolvasni Jézus születését. Közben megjött az angyalka is, és hozott ajándékokat. Először csak megnézegettük...
... majd kezdetét vette a nagy ajándékozás, és az ajándékok kicsomagolása. Ez Nórinak és Bandinak annyit jelentett, hogy villámgyorsan mindenről letépték a csomagolást :)



A bontogatás után persze nagy játék kerekedett, mégpedig elég sokáig. A kicsik 11-kot vonultak ágyba, a nagyok csak 2-kor.



Öszeségében remek és gazdag esténk volt :)

2014. december 24., szerda

Boldog Karácsonyt!

Gyönyörű, Áldott, Békés Szép Karácsonyt kívánunk minden kedves rokonunknak, barátunknak, olvasónknak, családtagunknak ezzel a kis versikével!

2014. december 23., kedd

Olvasókör

2014. december 22., hétfő

Reggeli életkép

2014. december 21., vasárnap

A negyedik gyertya

Mindjárt itt a Karácsony...

2014. december 20., szombat

Élményfürdő

A délutánt ma a Rába Quelle medencéiben töltöttük. Elég rég voltunk már ilyen helyen, holott két vízicsibénk is van :) Mindenesetre most jó alaposan kiélveztük a nyugodt pancsikálást, bár hellyel-közzel a két manó minden pillanatban gondoskodott arról, hogy egy perc nyugalmunk se legyen. Nagyon élvezték, bár akadt pár malőr. Például az, hogy a két úszógumi helyett csak egyet vittünk. Mivel azzal nagyrészt Bandu közlekedett, így Nóri gyakorolgatta az úszást. Volt még egy gyenge malőr az öltözőszekrényekkel is, de ennek ellenére szuper délutánt töltöttünk a fürdőben.

2014. december 19., péntek

Bandi garázs - Viharvertebb csapat

Megint kamionok... Bandi egy cseppet kamionmániás, az apja -én- meg megpróbálom kielégíteni azon vágyát, hogy minél többfajta kamionja legyen. Néha viharvertebb, ám annál érdekesebb darabok kerülnek a garázsba. Mint most is.

2014. december 18., csütörtök

Anyáról is...

... kerüljön fel kép :)

2014. december 17., szerda

Szerelmek

A nagy évvégi rohanásban majdnem el is felejtettük a nagy hírt: A kis ovisok szerelmesek!
Bandu azt mondta -először csak a mamának-, hogy neki az a kislány tetszik, akinek két coffja van :)
Nem igazán könnyítette meg a dolgot, de később kiderült, hogy Hanna a kislány neve. Tehát már azt is kijelentette, hogy ő a Hannát szereti :)
Nórinál nem holmi kósza érzelmeken dőlt el a dolog. A lányok elosztották egymás közt a partiképesebb fiúkat, és megtárgyalták, kinek ki lesz a szerelme :) Hogy a fiúk ehhez mit szólnak? Nos, az ő véleményüket senki nem kérdezte :) Nóri szerelme tehát eme szigorúan meghozott döntés alapján egy Bence nevű kisfiú :)

2014. december 16., kedd

A mikulás kamionnal érkezik :)

Ha már -majdnem- Mikulás, meg enyhe kamionmánia -Bandunál-, akkor nem lehetett kihagyni a Győrbe látogató Coca-Cola karácsonyi karavánt. Az óriási, kivilágított piros kamion elvarázsolta a fiatalurat, mert ennyire közelről még nem látott ilyen nagy kamiont. Persze haza akarta hozni :)



A kamionra fel is lehetett menni, mert a pótkocsi egyik végében a Mikulás lakása volt berendezve, ahol a nagyszakállú várta ajándékkal a lurkókat. Mondjuk a fényképezésen a két gyerek nagyjából el is takarta a "házigazdát" :)
Volt még egy színpad is, ahol műsor illetve zene volt a kicsiknek, Nóri élvezte is a mini koncertet.



Végül egy "céges" fotó a végére:

2014. december 15., hétfő

Közi Teóval

Hétvégén tartottuk idei utolsó - és rendhagyó - közinket. Azért volt rendhagyó, mert hivatalosan most ismerhettük meg mindannyian Charly és Deni kisfiát, Teót.
Teó egy tündéri, mosolygós, közvetlen kis másfél éves fiúcska. Nagyon gyorsan megbarátkozott mindenkivel. Az új kis barátai közül négyet ismerhetett meg most, Nórit, Bandit, Áront és Dávidot. Mindegyikükkel jól feltalálta magát. Nóci és Bandu imádják a piciket, így kiélhették magukat. Teónak vittek ajándékba egy egész méter macit is :)



Sajnos nem mindenki tudott eljönni. Szaszáék munka miatt maradtak távol, Kollyék és Tamásék betegség miatt. Bozsó szülinap okán kapott felmentést. Így csak Ildikó volt, Pitykóék és mi. Meg persze a vendéglátók, Charlyék.
Nagyszerűen éreztük magunkat mi is és a gyerekek is. Az est végén még tanítottak Teónak igazi ovis körtáncot is.



Teó csodálatos, és szívből örülünk, hogy barátaink teljes családdá lettek e picur által.

2014. december 14., vasárnap

A harmadik gyertya

Már csak egy hét van hátra, s mind a négy gyertya égni fog...

2014. december 13., szombat

Mamuszok és új frizura

A hűvösre való tekintettel kaptak házimamuszokat. Meg a nagy hajra való tekintettel Bandu egy hajnyírást is :)

2014. december 12., péntek

Alkotók

Mindegyik maszatka alkotott ma valamit. Nóri rajzolgatott, nyirkált, színezett és ragasztott...
Bandu meg egyszerűen csak felfordulást csinált, játék címén...