2015. április 29., szerda

Rajzpályázat

Ma nagy eseményre mentünk vissza délután az oviba, miután a többi ovis gyerek már hazament.
Volt egy ovik közti rajzpályázat, amin három óvoda vett részt. Témája: "Az én ovim". A Szivárvány oviból Nóci is indult, és nyert is! A rajzát kiállították, őt meg ma egy rövid eredményhirdetés keretei közt díjazták :)
Az átadó:
A nyertes rajz és az alkotó:
Az oklevél:

2015. április 27., hétfő

Ovis fotók

Elkészültek az ovis fotózás remekei. Íme egy kis ízelítő:

2015. április 25., szombat

Játék a mesebirodalommal

Ennivalóak, ahogy közösen nekilátnak legózni... Nagyon bele tudnak merülni :)

2015. április 23., csütörtök

Nóri, a cápa

Fura dolog történt Nócival. Ráadásul nem is egyik napról a másikra, eddig azonban mégse vettük észre...
Lassan abban a korban van, hogy váltja a fogait. Gondoltuk, szépen majd kipotyognak a tejfogacskák, és nő helyettük a végleges.
Na persze.
Nórika szép csendesen kinövesztett két alsó, középső metszőfogat! Mindezt úgy, hogy az eredeti tejfogak megmaradtak előtte. Igaz, mozogtak már, de ki egyik se esett. Olyan lett így, mint egy kiscápa: több sor foga volt elöl :)
Így hát irány a fogorvos, ahova tegnapra kaptunk csak időpontot. Először úgy volt, hogy hagyja, majd kiesik a két tejfogacska; de végül úgy döntött, hogy "kisegíti" őket.
Most van elrakva két picur fogacskánk, Nórinak meg maradt egy sor foga :)

2015. április 21., kedd

Alvós "babák"

Éjszakai kép, mikor a szülő - én - lefekvés előtt bemegy betakargatni az apróságokat :)

2015. április 19., vasárnap

Végre közi!

Tegnap délután közin voltunk Charlyéknál. Elég rég tudtunk részt venni találkozón... Az utolsó kettőn nem, sőt, a múlt havi meg el is maradt. Mondjuk a létszám elég alacsony volt - hat fő -, de így is tartalmasra, hangulatosra sikeredett a közi. Sokat beszélgettünk s közben finomakat ettünk-ittunk.
A gyerekeket mindenki az adott nagyszülőkre bízta, így teljesen felnőtt találkozó lett :)

2015. április 17., péntek

Beiratkozás

Tegnap volt a nagy nap, mikor Nórit beírattuk az iskolába!
Ovi után mind a négyen átsétáltunk a Móra iskolába, hogy hivatalossá tegyük szándékunkat, miszerint azt szeretnénk, hogy abban a suliban legyen a kislányunk első osztályos. Az iskola aulájában három ponton volt felállítva a három első osztály beiratkozási asztala. Valamikor év elején volt egy tájékoztató, mikor az előzetes érdeklődés, igény szerint fel kellett állítani egy rangsort, miszerint a nyelvi, a sport vagy a művészeti osztályba akarjuk adni a csemetét. Azon eseményen Nóri és én voltunk, és akkor el is rontottam a sorszámozást. Így Nórit beírták a művészeti osztályba :( Viszont ő a nyelvibe szeretett volna menni, ahova a kis társai is az oviból...
A dolgot tehát korrigálni kellett. Szerencsére közeli ismeretségben vagyok az általános iskolai rész intézményvezetőjével, továbbá már volt szerencsém az alsós tagozatok vezetőjéhez is, így mindent be tudtam vetni. Ráadásul a néhai igazgató is felbukkant - kivel mindig is baráti viszonyt ápoltunk -, és ő is szólt az érdekünkben :)
A végeredmény az lett, hogy Nóri átkerülhetett az angol nyelvi osztályba, az 1.a.-ba!
Persze meg kell várni a hivatalos felvételi értesítőt, de a kislányunk már borítékolhatóan Mórás kiselsős!

2015. április 15., szerda

Nóri babaháza - Elza

A nyuszi hozta a hiányzó hercegnőt :)

2015. április 13., hétfő

Családi fotók

Hétvégén egy nagyon kedves fotós barátunk készített képeket rólunk...

2015. április 11., szombat

Eszter-Lánc

Tegnap délután a könyvtár galériájában egy hangulatos gyerekkoncert volt. Az Eszter-Lánc nevű mesezenekar lépett fel, a kicsik legnagyobb örömére.
Elmentünk mi is, bár nem ismertük az előadókat és a dalaikat. Nem bántuk meg. Nagyszerű hangulatot teremtettek a fülbemászó dalaikkal, a közvetlenségükkel, a kedvességükkel. Nóri a színpadon táncolt, és a koncert végén össze is haverkodott az énekesnővel :)
(A fotók nem a legjobbak, távolról, telefonnal, mozgó személyt fotózni nem az igazi...)

2015. április 9., csütörtök

Ovis fotózás

Ma volt az oviban a fotózkodás. Délelőtt készültek a csoportképek, délután meg az egyéni fényképezést csinálták. Ezért hát ebéd után elhoztuk a gyerekeket, hogy készülhessünk a dologra. Nóri fodrásznál volt anyával (meg a Bandu is elment leselkedni). Szép frizurát csináltak neki, amit itthon meg is örökítettünk, míg készülődött.
Bandit nem izgatta különösen a készülődés, ő egy kis legózással hangolódott rá az eseményre :)
Kaptak szép ruhát, és visszamentünk az oviba. Nagyon aranyosan szót fogadtak a fotósnak, aki beállogatta őket. A végén még közös képeket is kértünk róluk :)

2015. április 7., kedd

Locsolkodás

Tegnap korán keltünk, azaz Bandi megjelent hatkor, hogy öltözzünk és induljunk locsolni :)
Persze nem indultunk olyan korán, Felöltöztünk, reggeliztünk, majd meglocsoltuk Nórit és anyát. Ekkor érkeztek locsolni hozzánk Kollyék. Gergő nagyon aranyos verssel készült, és alaposan megöntözte a lányokat.
Mikor elmentek, mi is nekiindultunk. Először Pannonhalmára mentünk, Mirát és Vicát meglocsolni. Itt megint összefutottunk Kollyékkal :) Így együtt folytattuk a locsolást. Egy kis játék, beszélgetés után immáron csapatostól átmentünk Töltéstavára, Kingát meglocsolni. Ott értek be minket Tamásék :)
A csapat ezután szétszéledt, mi Győrbe folytattuk Aranka mamánál a locsolást. Itt ért a telefon, hogy Tamásék nálunk vannak. Így aztán - mivel Bandus már megunta a mászkálást, meg Ambrussal akart játszani - hazamentünk, és nagy játékkal fejeződött be a locsolkodás.
Mint később megtudtuk, Nórinál járt még a már említett négy fiún kívül más is: Öcsi papa és a Lackó. Úgyhogy nem hervadnak el a lányok jövő évig, az biztos :)

2015. április 5., vasárnap

Húsvéti nyúlságok

Reggel, ébredés után nem sokkal vendégünk volt: a nyuszi! Nyitva maradt az ablak a nappaliban, és amíg a gyerekek öltöztek, bizony becsempészett némi édességet és ajándékot a hosszú fülű. Nem volt nehéz dolga, mert a manók készítettek és küldtek neki rajzot a kívánságukról.
Nóri:
Bandi:
Mondjuk rafinált egy nyusszancs volt, mert mindenfelé elrejtette a nappaliban mindazt, amit hozott. Viszont volt olyan rendes, hogy mivel biztosan tudta, hogy Nórika már iskolába megy, ráadásként hozott neki egy gyönyörű tolltartót is! Bandusnak meg, mivel még kicsi ovis, egy húsvéti színezőt.
Miután kijátszottuk magunkat az új játékokkal, ebédre Aranka mamáékhoz mentünk.
Délután pedig meglátogattuk Szerdahelyt és Emi mamáékat.
Természetesen a nyúl mindkét nagyszülőnél járt, így a gyerekek húsvéti csokiállománya jelentősen megszaporodott :)
Végül két kép az ünnepi manókról:

2015. április 3., péntek

Nóri babaháza - Orvos Barbie

Michaeléktől kapta Nóri ezt a babát, amit gyorsan el is nevezett Lilinek :)

2015. április 1., szerda

Bicajjal az oviba

Tegnap biciklivel mentünk az oviba!
Már régóta szerettek volna eltekerni - vagy legalábbis haza, ha valaki elcipeli nekik délután a járgányokat :)
Tehát reggel nekiindultunk, és a csepegő eső dacára elkerekeztünk az oviba. A bicajok ott maradtak lezárva, hogy délután is tekerhessenek.
Nagyon élvezték, hogy így mehettek. Az oviban büszkén újságolták el a többi gyereknek és az óvó néniknek, hogy ma bicajjal jöttek :)