2015. augusztus 31., hétfő

Utolsó nyári kaland

Kihasználva a felmelegedést és az utolsó "szabad" napokat, a manók Antussal elmentek Szerdahelyre, még szombaton. Nekem dolgoznom kellett, így én maradtam.
Sokat játszottak, bolondoztak a gyerekek az unokatesókkal. Elmentek egyik nap strandra is, ahol szépen le is barnultak. Az egyetlen negatívuma a nagy kalandnak, hogy ma, hazaindulás előtt Bandu leborult a lépcsőn a kistraktorral, és nagyon beütötte a kezét. Azt hittük, el is tört, mert mozgatáskor nagyon fájlalta. De a kórházban, röntgen után kiderült, hogy csak egy alapos zúzódást szerzett, amit pihentetni kell.

2015. augusztus 29., szombat

Pucérkák

Fürdés utáni bolondozás :)

2015. augusztus 27., csütörtök

Névnapra

Névnapomra készítették a manók :)

2015. augusztus 25., kedd

Ugri-bugri

Elmentünk ma egy kicsit kikapcsolódni a manókkal az Eto Parkban lévő játszóházba. Sajnos elfelejtettük a fényképezőt elvinni, a telefon meg továbbra sem az igazi fényképezni...

2015. augusztus 23., vasárnap

Ha már lovaglás...

Nórinak nagyon tetszik a lovaglás, minden alkalmat megragad lovagolni. Ha nincs igazi ló, jó a hamis is :)

2015. augusztus 21., péntek

Győri búcsú

Augusztus 20 helyett ma mentünk ki a győri búcsúba. A manóknak kell a kikapcsolódás, az önfeledt szórakozás. Körüljártunk mindent, hogy meglássuk, mi is a kínálat. Találtunk igazi pónikat, amin lovagolni lehetett.
Később kipróbáltunk a körhintát :)
Utána jöhetett egy kis dodzsem, majd a trambulin is, amin két gumikötél segített a minél magasabbra ugrálásban :)



A sok hintázás után egy kicsit megpihentünk. Vettünk, kürtöskalácsot, meg csokis popcornt, meg némi innivalót :) Leültünk, s hallgattuk a színpadi műsort. Nóriék még táncra is perdültek :)

2015. augusztus 19., szerda

Kisvasút

Megy a nagy játék, ezúttal a vonattal.

2015. augusztus 17., hétfő

Új pennys barátok

2015. augusztus 16., vasárnap

Quimby

Tegnap este a manók megint a mamáéknál aludtak - újabban egyre sűrűbben akarnak saját maguk kitalációjából is ott aludni. Így az este megint csak a mienk volt. Ezt kihasználva elmentünk megint a belvárosba. Kipróbáltuk a Széchenyi téren a Duna Dönert, egy laza vacsorára. Nos, nem volt rossz, ám nem valószínű, hogy átvenné a kedvenc győri döneresünk első helyezését - a megszokott, bevált megmarad továbbra is kedvencnek.
A vacsi után átmentünk a Dunakapu térre, ahol fellépett a Quimby zenekar. Meghallgattuk a koncertet a jelen lévő pár ezer érdeklődővel. A végére megérkezett a vihar, amit már a kocsiban ülve figyeltünk. Így csak a ház előtt áztunk el :)

2015. augusztus 15., szombat

Alma

Ez esetben nem a megehetős fajta :)
Volt ma egy koncert a gyerekeknek, ahol az Alma együttes lépett fel. Természetesen elmentünk megnézni. Előtte bevásároltunk őszi ruhákból a sulira és ovira, majd kipróbáltuk az arcfestést is. Így a koncertet már Nóri és Bandi helyett Hello Kitty és Batman nézték :)

2015. augusztus 13., csütörtök

Anyáról...

... nagyon ritkán kerül fel kép, bejegyzés. Pedig - szinte - mindenütt ott van ő is.
Ez a jelenlegi kedvenc nyári fotónk róla :)

2015. augusztus 11., kedd

De nehéz az...

Iskolatáska :)
Nóri kiválasztotta az első iskolatáskáját. Természetesen merev falú, ergonómiai, könnyített, kis elsősöknek való...

2015. augusztus 9., vasárnap

Dobos

Mivel péntek anyáé és apáé volt, így a mai nap került sor a kicsik kárpótlására. Kapóra jött, hogy délelőtt Antus mamájáért volt a mise, aki pont egy évtizede, hogy a mennyországba költözött.
A mise után csaptunk egy görbe napot. Nádszegről hazafelé előbb megálltunk egy jó hideg Kofolára, majd hazaérkezve tovább mentünk Csanakra, a Dobos-ba. Szeretjük ezt az éttermet, mert hangulatos, és nagyon jól főznek. Finomat ebédeltünk, ki-ki saját ízlésének megfelelően. Utána pedig isteni desszerteket kóstoltunk :)

2015. augusztus 8., szombat

Pálffy

Tegnap a manók a mamáéknál aludtak. Így este volt egy kis szabadidőnk. elmentünk hát sétálni egyet a belvárosba, és végül a Pálffy teraszán kötöttünk ki. A jó időnek hála e késői időpontban is tele volt a Széchenyi tér.
Beszélgettünk, fagyi kelyhet ettünk és koktéloztunk. Utána még egy kicsit sétáltunk az esti városban, meg-megállva pár helyen. Így éjfél volt, mikorra hazaértünk.

2015. augusztus 7., péntek

Ikrény v2

Ma megint Ikrény lett a célpont - igaz, nélkülem, mert engem várt a munka. Így Antus és a két manó mentek csak el. Az egész napot szinte kint töltötték. Napoztak, pancsoltak, jól érezték magukat. Picit le is sültek, de annyi belefér :)
Estefelé egy hirtelen jött, kósza zápor el is áztatta őket :)

2015. augusztus 5., szerda

Várjátszi

Tegnap újra a várjátszi lett a célpont, immáron szülői kísérettel :) Tényleg ötletesen oldották meg az egészet, és egy szuper játszóteret hoztak létre.


2015. augusztus 3., hétfő

Családi játszi

Családostul mentünk bolondozni egy játszira :)