2015. november 29., vasárnap

Advent 1

2015. november 27., péntek

Aprólego - mert jók voltak

Csak két apróság:
Bandinak:
 Nórinak:

2015. november 25., szerda

Hálótársak

2015. november 23., hétfő

Bence szülinap

Tegnap szülinapozni volt a csapat Antussal Szerdahelyen. Keresztfiunk, Bence születésnapja volt. Rövid időre mentek csak, déltől estig, de ez is elég volt arra, hogy a gyerekek kihancúrozzák magukat. Volt persze finom torta és sok játék is, ahogy azt ilyenkor kell :)

2015. november 21., szombat

Őszi díszek

Bandi gyártotta...

2015. november 19., csütörtök

Nóri angol mondókája

Nóci kedvenc mondókája, mindenkinek ezt énekli, és aranyosan mutogatja is :)

2015. november 17., kedd

Szülői

Szülői értekezletet tartottak a suliban. Végig lehetett járna a tanárokat, és mindenki elmondta az észrevételeit a kismanókról. Nóci két tanító nénije, Niki néni és Ildi néni elégedetten beszélt a leányzóról. Matekból nagyon ügyes, jól számol, bár néha elkalandozik a figyelme. Olvasásban, szótagolásban ügyes, az írásnál kapkod néha, olyankor picit csúnyábban ír. Környezet órán ügyes, minden érdekli. Rajz órán szívesen és ügyesen alkot, énekórán lelkesen ismerkedik a furulyával. A tornaórák iránti kezdeti ellenszenvét legyűrte, már lelkesen vesz részt ezeken is. Miki bácsi, az úszásoktató is csak dicsérte. Az angol és a hittan tanárral nem sikerült találkozni...
Összességében Nóri egy szorgalmas, érdeklődő, jó magaviseletű kislány a tanárai szerint :)

2015. november 15., vasárnap

Közi

Tegnap végre eljutottunk közire - igaz, én csak félig :( Ugyanis estére mennem kellett dolgozni, így csak a délutánt tölthettem a többiekkel. De az is nagyon jó volt, jót tudtunk beszélgetni a barátainkkal. Remélem, legközelebb végig tudok maradni.
A manók természetesen a mamáékhoz költöztek arra az estére :)

2015. november 13., péntek

Kisgömböc

Bandiék egy színdarabot próbálnak. A Kisgömböcöt adják elő, és Bandu is szerepel: a címszerep az övé! Ő a Kisgömböc :)
Megevett egy sereg katonát, a gazdát, a gazdasszonyt, meg még ki tudja, mi mindent :)
Olyan aranyosan mondja: "Hát te meg mit akarsz énvelem? Be akarsz kapni?"
Nagyon büszkék vagyunk rá!

2015. november 11., szerda

Aprójáték

2015. november 9., hétfő

Jegyek

Bizony-bizony, Nóri ellenőrzőjében szépen gyarapodnak a jegyek. Persze, még nem minden tantárgyból kaptak, és nem is konkrét jegyeket, hanem afféle értékelést: megfelelt, jól megfelelt, kitűnően megfelelt, stb. Ezeket be lehet helyettesíteni jegyeknek elméletben.
A magatartása és a szorgalma ötös, azaz az annak megfelelő értékelés minden hónapban. Matekból és magyarból minden hónapban kaptak egy jegyet, átlagban mindkettőből négyes-ötös közt van. Technikából, rajzból, környezetből ötös. Énekből is. Angolból és tesiből még nincs jegyük. Hittanból szintén nincs. Eddig jól haladunk. Persze, van, hogy figyelmetlenebb, de azért ügyeskedik a kisasszony :)
Büszkék vagyunk rá nagyon!!!

2015. november 7., szombat

Logika

Gyanús volt a csend... Benéztem a szobába, és nagy erőkkel társasoztak :) Azzal a logikai játékkal, amit Nóri szerzett a kacatvásáron...

2015. november 5., csütörtök

Karácsonyi előkészületek

Nem, nem kezdtünk semmiféle díszítésbe, vagy sütés-főzésbe, és karácsonyfánk sincs. Csak a gyerekek ültek össze pár játékkatalógus felett - és némi kürtöskalács társaságában - megvitatni, hogy mit kérjenek a Jézuskától :)

2015. november 3., kedd

Nyeremény jött

Belefutottam a neten egy kvízbe, ami Star Wars témájú volt. Egy ilyen mellett nem lehet csak úgy elmennem, főleg, hogy lehetett nyerni is vele. No, nem valami hatalmas dolgot, csupán egy tollkészletet, de akkor is... Kitöltöttem, beküldtem, és meg is nyertem :) A postás pedig meghozta a nyereményt, amit persze a manóknak adtam, Ők meg kíváncsian boncolták ki, és utána rögtön el is osztották egymás közt :)

2015. november 1., vasárnap

VÁR a játék :)

Egy legendás játék, mit nagyon-nagyon szeretnek :)