2016. január 31., vasárnap

3 gyerek legózik :)

A gyerekek szerint ilyen lenne, ha lenne egy babatesójuk, és hármasban játszanának :) (Jelenleg Nóri Zsókája személyesíti meg a babatesót.)

2016. január 29., péntek

Félévi bizi

Nócinak megvolt a félévi bizi osztás. Hihetetlen, hogy már egy félév eltelt, mióta kisiskolás! Annyi mindent tud már... Öröm hallani, ahogy olvas, látni, ahogy szépen kerekíti a betűket... Válaszolni a kérdéseire, amit angolul tesz fel, gyönyörködni az alkotásokba, amiket hazahord...
Ami a bizonyítványt illeti, nagyon elégedettek vagyunk. Nem szín ötös, de mi nagyon jónak tartjuk, és büszkék vagyunk a kislányunkra. Egy tantárgyból gyengébb, de ez szerintem belefér. Majd lesz jobb is :)
Ami ötös:
Magatartás, hittan, környezetismeret, ének-zene.
Ami négyes:
Szorgalom, írás, olvasás, angol, rajz, technika, testnevelés, úszás.
Ami hármas:
Matematika.
Persze az értékelés szöveges, de a példás, kiválóan megfelelt, jó, jól megfelelt, megfelelt szavakat így lehet számokkal behelyettesíteni - szerintem.
Szóval, a matekon kell fejlesztenünk, a többi rendben van :)

2016. január 27., szerda

Megfáradtkák

2016. január 25., hétfő

Kópék

2016. január 23., szombat

Ho-ho-hó!

Ma végre megint hullt a hó... Nem is húztuk az időt, hanem a manókkal a hóesésben elmentünk szánkózni egyet. Még nem volt olyan nagy a hó, de a dombról már le lehetett csúszni, illetve lehetett hógolyózni, meg hóangyalkát csinálni. A szánkózás során meglátogattuk a mamát is - aki a napokban balesetet szenvedett, és eltört a keze :(
Kicsit ott voltunk, majd még egy jót szánkóztunk hazafelé.

2016. január 21., csütörtök

Csere

Tegnap megváltunk egy régi baráttól, ki végigkísérte szinte az egész közös életünket Antussal. 2002 végén került hozzánk, és picivel több, mint 13 évet húzott le velünk. Megért jót-rosszat, s szó nélkül költözött ide-oda velünk...
Csak hát közben eljárt felette az idő... Még ma is szó nélkül, tökéletesen teszi a dolgát mind a 71 cm-ével, de itt volt az idő haladni a korral. Az utód 35 cm-rel nagyobb, karcsúbb, és lényegesen többet tud elődjénél...
De azért sajnáljuk egy picit. Hozzánk nőtt, s a gyerekekhez is. Örültek az utódnak, de azért sajnálták a régit, hogy most mi lesz vele... Reméljük, találunk neki egy új gazdát, akit tovább szolgálhat hűségesen :)
Így zajlott a tv cserénk...

2016. január 19., kedd

Lego minden mennyiségben

2016. január 17., vasárnap

Közi

Eljött az év első közije is, amire majdnem teljes létszámban meg tudtunk jelenni Charlyéknál. Sőt, volt két plusz fő is, Nóri és Bandi eljöttek velünk. Míg mi, a felnőttek beszélgettünk, ők aranyosan és csendesen eljátszottak Teó szobájában.

2016. január 15., péntek

Dobozok

Mi mindenre jó egy halom összegyűlt, de már kiszuperálásra váró legós doboz? Például kiválóan lehet építkezni belőlük :)

2016. január 13., szerda

Szere

2016. január 11., hétfő

Mama és Pancsi

Tegnap sűrű volt a nap. Reggel misére ment Nóci - Bandu nélkül, mivel ő a mamáéknál akart aludni előző este. Mise után tanulás, mert délre mentünk a mamáékhoz. Aranka mamát köszöntöttük szülinapja alkalmából. Az ajándék mellé a manók rajzoltak néhány szép rajzot is :)
Az ünnepi ebéd - és sütik - után felkerekedtünk, és elmentünk a Rába Quelle fürdőbe, hogy pancsoljunk egy nagyot. Szuper volt! Sokat csúszdáztak a gyerkőcök, meg játszottak, és persze jókat csobbantak. Nóri bemutatta, hogy milyen ügyesen tud már úszni, hála a sok iskolai úszásnak és az úszószakkörnek.
Este nyolc előtt jöttünk el, kissé kifáradva, de szép élményekkel gazdagon :)

2016. január 9., szombat

Kori 2

Ma megint volt a kis csapat korcsolyázni - igaz, ezúttal csak hármasban. Antus vitte el a két manót :) Sajna így fotó nem készült, de ettől függetlenül nagyon élvezték a délutánt a gyerekek. Egyre ügyesebbek a jégen :)

2016. január 7., csütörtök

Újrakezdés

A hét elején újraindult az ovi és a suli is. Nóri már nagyon várta, hogy mikor lesz. Még a szünet alatt is számolgatta, hogy mikor kezdődik. Úgy tűnik, hiányzott neki a csapat :)

2016. január 5., kedd

Szánkózás

Szerencsések vagyunk, hogy a közelben van egy jó kis domb, így a havazást kihasználva, máris mehettünk szánkózni.

2016. január 3., vasárnap

Antus és a Star Wars

Megtört a jég - Antus ÖNSZÁNTÁBÓL meg akart nézni egy Star Wars filmet a moziban, így gyorsan, mielőtt meggondolná magát, elmentünk és megnéztük Az Ébredő Erőt :)

2016. január 1., péntek

Évzáró

Antuséknak volt évzáró bulijuk az Amstelben. Ott készült a kép - még tavaly :)