2016. május 31., kedd

Pancsi

2016. május 29., vasárnap

Gyereknap

Gyereknapon voltunk ma az Aranyparton. Mivel az autónk egy kicsit meghalt, így busszal és sétálva mentünk - a manók többé-kevésbé élvezték is az utat.
Odaérve aztán sok mindent kipróbáltunk. Hajóztunk...
hordóztunk...
mászókáztunk...
kötélpályán csúsztunk...
belementünk a vízbe...
és még rengeteg más dolgot :)
Eléggé ki is fáradtunk, de azért hazafelé még egy fagyizás is belefért...

2016. május 27., péntek

Kuckó

2016. május 25., szerda

Ovis évzáró

Bár még van pár hét az oviból, de a Dúdoló csoportban megtartották az évzárót. A műsorra természetesen minden elmentünk, hogy megnézzük Bandi manót. A virágokat az óvó néniknek Nóci vitte :)
 Nagyon ügyesek és aranyosak voltak a kicsik. Verset mondtak, körjátékot mutattak be, és előadták a Kis Gömböc című darabot, amiben Bandus volt a Kisgömböc :)



Az ünnepség után a kis szereplőnk megérdemelt egy kis fagyit, így családilag elmentünk fagyizni :)

2016. május 23., hétfő

1.a.

Nóri kis csapata :)

2016. május 21., szombat

Likócs

Nyílt napot tartottak ma a likócsi laktanyában. Eredetileg csak Bandus szeretett volna ellátogatni oda, de végül Nóri is csatlakozott, így hármasban mentünk - mivel anyának iskolába kellett menni.
Az érdeklődés óriási volt, alig találtunk parkolóhelyet. Miután bejutottunk, megnéztük a kiállított járműveket, majd a makettkiállítást. Végigjártuk az egész laktanyát, a gyerekek bemásztak az összes járműbe, amibe csak lehetett. Megnéztük a felvonulást is, és még ugráltak is egy jót az ugrálóvárban.


2016. május 20., péntek

Tamáséknál

Ma suli/ovi után Pannonhalmára látogattunk, Tamásékhoz. Már itt volt az ideje, mert régóta halasztódik a gyerkőcök találkozója egy kiadós játékra. Egy finom fagyizással kezdtünk a Pausa-ban, majd az udvaron Tamáséknál kezdetét vette a játék. Ez később a lakásban is folytatódott :)
Míg a gyerekek játszottak, a felnőttek is tudtak egy kicsit beszélgetni, majd, míg a lakásban dorbézoltak Antussal és Vicával, mi ketten Tamással megnéztük a készülő új házukat.

2016. május 19., csütörtök

Egy talált kép...

Az egyik telefonon bújt meg, az egyik utolsó közös kép, ami a régi lakásban készült :)

2016. május 17., kedd

Tata

Tegnap kirándulni mentünk volna Tamásékkal, de mivel az autó nem szerette volna a hosszú utat, így a programon módosítani kellett. A gyerekek megszavazták - Nóri ötlete alapján - a vonatos kirándulást Tatára.
Kinéztünk tehát egy vonatot, és nekiindultunk.
Tatán egy nagy séta várt ránk:
Az öreg tó volt a célpont, de az odaúton találtunk egy érdekes szobrot - egy óriási kardot :)
A tónál gyönyörködtünk a kilátásban,
majd Nóri megmutatta a hajót, amivel az osztálykiránduláson utaztak.
Elsétáltunk a várba, ahol piknikeztünk.
Utána persze bejártuk a várat, megnéztünk mindent - és volt, amire fel is másztunk -, s közben pár csepp esővel is találkoztunk.
Mikor újra kisütött a nap, sétáltunk egy nagyot a tóparton is.
Betértünk egy étterembe ebédelni,
majd átsétáltunk az angolparkba, aminek a szélén találtunk egy hangulatos cukrászdát is - Nóri mutatta a kirándulásról -, ahova betértünk egy finom sütire.
A vonatra egy picit nagyon kellett sietni, de épp elértük - kissé kifáradva :)