2016. szeptember 29., csütörtök

Mihály-napi vásár

Mihály napi vásárra indultunk az oviba. Bandi a kis kosárban vitte az őszi terményeit, amiket be kellett adni.
Az összegyűlt dolgokból vásárolhattak az apróságok. Délután már a tele kosár egészen más dolgokat tartalmazott :)
Mivel mi nem lehettünk ott, így a szülői munkaközösség tagjai által készített képekből mazsoláztam:


2016. szeptember 27., kedd

Sulisok

Reggel a suli udvaron gyülekeznek a másodikos barátnők :)

2016. szeptember 25., vasárnap

Mozgalmas hétvége

Az egész hétvége a játéké és a mókáé volt.
Néztünk mesét...
Legóztunk...
Voltak tigriseink látogatóban...
Továbbá voltunk a parkban is, kipróbálni Nóri távirányítós autóját. Igen, Nóriét, ugyanis ő is akart egy nagy autót, hogy Bandussal versenyezhessen.
Na és persze még többet legóztunk :)

2016. szeptember 23., péntek

Néhány alkotás

2016. szeptember 21., szerda

Bandi szüretel

Bandusékat hétfőn elvitték az oviból szüretelni. (Képek csak most lettek meg.) Reggeli után elbuszoztak Tényőre, ahol már várták a kis csapatot. Az élménybeszámoló alapján nagyon jól sikerült a délelőtt, a kicsik élvezték a kalandot. Mondjuk Bandi a kosár helyett inkább a pocakba rakta a szőlőt :)

2016. szeptember 19., hétfő

Cirkuszfesztivál

Tegnap voltunk a Magyar Nemzeti Cirkusz új műsorán, a Cirkuszfesztiválon.
Nem volt olcsó a belépő, de az utolsó forintig megérte - a megszokott magas színvonalú műsorban lehetett részünk most is. Rengeteg állatot láttunk - zsiráfot, pónit, fókát, tevét, lovat, elefántot, zebrát, lámát - szuper produkciókban szerepelni. A mókáról az ügyes bohóc gondoskodott, aki néha nem volt rest a közönséget is bevonni a műsorba. Volt légtornász, zsonglőr, kötéltáncosok, akrobaták. Volt olyan állatos szám, mikor egyszerre több, mint harminc állat tartózkodott a porondon. Élőben láthattuk a fókák trükkjeit, amit eddig csak a filmekből ismerhettünk. Volt sok zene, tánc, lovas akrobaták - a Richter csoport -, repült a hatalmas magyar zászló körbe a manézsban...
A végén pedig a halálkerekes szám mindent vitt :) Egyszerre volt lélegzetelállító és borzongató...
Az előadás végén pedig a teli sátor állva ünnepelt.
Mikor végül kiözönlött a tömeg - s mi is -, még elmentünk megetetni a lovakat :)
Egy biztos: legközelebb is ott leszünk a cirkuszban!


2016. szeptember 17., szombat

Nyílt nap a cirkuszban

Ma nyílt napot tartottak a cirkuszban, azaz bárki ingyen bemehetett nézelődni. Volt nyilvános próba, tartottak bemutatókat, lehetett ismerkedni az állatokkal. Bár az idő kicsit szomorkásra sikeredett, ez nem vette el a manók kedvét attól, hogy bebarangolják a cirkusz egész területét :)


2016. szeptember 16., péntek

Bandi rajza

Az oviban azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy rajzolják le egy nyári élményüket, pl. valamit a nyaralásból. Bandus az alábbi művet készítette :

2016. szeptember 14., szerda

Rally a parkban

A korábban már említett óriás távirányítós autót eddig csak a lakásban tesztelték, ám a méretei miatt ott annyira nem ideális. Úgy gondoltuk, kivisszük az Erzsébet ligetbe, ott van elég tér száguldozni. Kivittük a kisebb autót is, hogy egyszerre tudjanak a gyerkőcök autózni, ám ez a megoldás több szempontból sem lett sikeres. Egyrészt a kicsi túl könnyű, így az út egyeletlenségeit nem igazán bírja (ugrál), másrészt a hatótáva is kisebb. Meg az is gond, hogy mint kiderült, a két autó ugyanazon a frekvencián működik :(
Mindenesetre a a nagy kielégítette a gyerkőcök igényeit, és keresztül-kasul bejárták vala a parkot :)

2016. szeptember 9., péntek

Évkezdős apróságok

Valószínűleg rossz szülők vagyunk abból a szempontból, hogy minden kacatot megszerzünk a csemetéknek. Legalább is sok olyan alkalmat találunk, amikor ajándékozni lehet, amit más szülő talán nem is vesz számításba. Például ahogy év végén,úgy év elején is kapnak valami apróságot, afféle "évkezdésnek".
Mindketten kaptak egy-egy lego figurát, Bandi Stich-et, Nóri Arielt. Továbbá Bandi egy lego rendőr helikoptert. Nóri pedig pici zokni csomagot kért a babájának (ez utóbbiról nincs kép).