2010. december 30., csütörtök

Viszlát Óév!

Minden kedves barátunknak, olvasónknak Boldog Új Évet Kívánunk! Vagy így is mondhatnánk: BUÉK!, azaz:

Bízd
Újra
Életed
Krisztusra!

U.i.: Jövőre találkozunk!

Karácsony

Ezen is túl vagyunk. Megvolt a második karácsonyunk Nórival. Most már láthatóan jobban érdekelte, mint tavaly. Akkor még csak a gömböket próbálta megfogni, most meg tíz percenként kiszaladt: Kalácsonyfa! Kalácsonyfa! - kiáltásokkal, hogy megnézze, megvan-e még.
Mindenesetre elég mozgalmasra sikeredett az ünnep. 24-én reggel mentem haza ügyeletből. Aznap kelett befejezni a sütiket ( bizony bizony, ötféle is készült! ), elrendezni a fenyőfát, megcsinálni a salátát, becsomagolni az ajándékokat, meg még ki tudja, mi minden apróságot elintézni. A sütés-főzésből Nórika is kivette a részét, így kora estére minden elkészült. Szép ruhát öltöttünk, majd jöhetett a karácsonyi halvacsora. Ezt követte az ajándékozás, majd játék, beszélgetés és az ajándékok kiélvezése.
Másnap látogatóba jöttek a keresztfiaimék és Antus másik testvére a családjával. Itt is volt ajándékozás, beszélgetés, eszem-iszom. Ráadásul létesítettem egy élő videokapcsolatot a tőlünk 1500 km-re, Észak-Németországban élő negyedik testvérrel és családjával. Így bő két órára ők is részesei lehettek a családi összejövetelnek.
Karácsony másnapján Győrbe mentünk, a szüleimhez. Itt két napot töltöttünk, sok beszélgetéssel és rengeteg játékkal. Bár itt csak kevesen voltunk, mégis ez volt a legjobb része a vendégségeknek.
Mit tettünk a fa alá?
Apósomnak körtepálinkát, anyósomnak könyvet, kissebbik keresztfiamnak pelust ( anyja kérte ), nagyobbiknak társasjátékot és könyvet, anyunak apunak és Lackónak ( összevonva ) mikrót. A testvérek Antus oldaláról évek óta nem ajándékozzák egymást.
Antus kapott rozsdamentes vízforralót, csizmát, bőr pénztárcát, cípőt, illóolajos illatpálcikákat.
Nekem cipőt, könyvet, tusfürdőt, mobilt és webkamerát hozott a Jézuska. No meg mindkettőnknek pénzt.
Nórika talált a fa alatt építőkockákat ( olyan, mint egy nagy lego ), mesekönyveket, babát ( ami tud sírni, nevetni és beszélni ), mese dvd-t, mágneses rajztáblát, micimackós memóriakártyákat, nadrágokat, játéktartót, pelust és pénzt ( ezen majd még kap valamit ).

2010. december 24., péntek

Üzenet

Ezúton is kívánunk Áldott, Békés, Boldog, Szép Karácsonyt minden kedes olvasónknak és barátunknak!

2010. december 22., szerda

Négy

Bár kissé késve érkezik a bejegyzés. de meggyújtottuk a negyedik gyertyánkat kicsiny koszorúnkon.

2010. december 12., vasárnap

Három

Már csak egy hét, és minden gyertya égni fog a koszorúnkon...

Mikulás V2

Majdnem elfelejtettük, hogy a Mikulás nem csupán ajándékokat csempészett Nóri cipőibe, hanem személyesen is találkoztak. A templomban ugyanis megjelent mise után, és a jó gyerekeknek adott csomagot. Manónk négyet is begyűjtött! Ezek szerint ő volt a legjobb gyerek! Bár az is közre játszhatott, hogy ő volt a legkisebb jelen lévő gyerkőc:)

2010. december 6., hétfő

Kettő

Íme, a második gyertyánk, miközben Nóri ismerkedik vele.

Mikulás

Nórika idén is jó kislány volt, így a kikészített cipőibe - és köré is - tett ajándékot a Mikulás. Íme:

2010. november 29., hétfő

Egy

Közeledik a második karácsonyunk Nórival. Most már jobban fog tetszeni neki az egész ünnep. Mivel már nem baba, így eléggé érdeklődve fordul az ádventi koszorú felé ( is ).

2010. november 25., csütörtök

A sapkás bácsi

Ma találkoztunk egy ismerős bácsival. Manónk szeretett volna adni neki egy könyvet, de nem fogadta el; viszont megnézte, mi Nóri kedvenc mesedvd-je.
Ki ő?

2010. november 20., szombat

Kismama

A kérés számunkra parancs! ( Főleg, hogy már többen is kértek pocis képeket :) )

2010. november 19., péntek

Óvoda

Nem, még nem akarjuk Nórit alig kétévesen oviba adni. Csupán látogatóban voltunk rég nem látott barátainknál, Anitánál és Tominál. Mivel ők ikerházban laknak másik régi barátainkkal, Nórival és Lacival ( velük voltunk közös nászúton Tunéziában - sóhaj - ), így ők is átjöttek, hogy találkozzanak velünk.
Namost.
Anitáéknak van két gyerkőce, Ármin ( 4 éves ) és Lotti ( 2 éves ). Nóriéknál is kettő a gyerek, Fanni ( 3 éves ) és Milán ( 1 éves ). Ez eddig négy csemete. Ehhez hozzáadjuk Nórit, és máris kiadnak egy kissebb ovit. Volt nagy játék, hancúrozás, lárma és kavarodás az öt gyerkőccel. Gyorsan megtalálták a közös hangot, és láthatóan jól érezték magukat együtt. Szerencsére a szülőket ( többnyire ) hagyták beszélgetni. Felejthetetlen délutánt és estét töltöttünk el így tizenegyen ( plusz a mi kis pocaklakónk ). Reméljük, mielőbb megismételjük.
Fanni
Milán
Lotti

Ármin


A kis csapat

2010. november 17., szerda

Megfejtés: korlátok nélkül

Kissé szomorkodva regisztráltuk, hogy a kérdésünkre csupán egy megfejtés érkezett. Ráadásul az sem volt jó.
A helyes válasz: nincs oldalrács Nóri ágyán! A kisasszony ugyanis egyik este a szobájában lévő heverőn kívánta tölteni az éjszakát. Mivel átaludta az éjjelt leesés nélkül, így másnap leszereltem a rácsot az ágyáról.
Persze tettünk matracot az ágy mellé, hátha leesik. Naná hogy így is lett... Meg még másnap is, de harmadnaptól már az egész éjszakát az ágyon töltötte.
Reggel, mikor felébred, fogja a maciját meg a cumiját és áttotyog a hálószobánkba. Itt felmászik az ágyra és bebújik Antus mellé. ( Rosszabb esetben addig piszkálja az anyját, míg az fel nem kel. )
Egy szó mint száz: Nóri egyedül alszik olyan ágyon, amin nincsenek rácsok.

2010. november 16., kedd

Frizura design


2010. november 14., vasárnap

Nóri választása

Kitaláljátok, hol a kakukktojás a képen?

2010. november 11., csütörtök

Nóri, a vámpír

Azaz igazából még csak háromnegyed vámpír. Pár hete sokat nyüglődött a fogával, kinövesztette ugyanis az első szemfogát. Később elmúlt a nyűg, a fogfájás; mi pedig örültünk az újabb fogacskának. Egészen tegnapig. Valamely okból bekukucskáltam maszat szájába, és láss csodát: egy helyett három szemfog csücsül a hején!
Kettőt csendesen, sunyi módon szó nélkül kinövesztet!

2010. november 7., vasárnap

Száguldás, Porschét szerelem...

Maszat univerzális kisgyerek. Lány létére elvileg valami babázásszerű dolgot kellene csinálnia. Ezt szokta is, lásd egy korábbi bejegyzést, mikor ebédet főzött a plüssöknek. Viszont nagyon jól eljátszik fiús játékokkal is. Kedvence egy kisautó, amiben egy Micimackó-szerű medve a sofőr. Hosszú ideig képes eltologatni és szerelni a járgányt.





2010. november 2., kedd

Rosszullét

Lehet valami a levegőben...
Győrben voltunk a hétvégén, hogy halottak napjára felkeressük Péren nyugvó szeretteinket. A látogatás ezen része rendben lezajlott, szeretetben megemlékeztünk Steve összes néhai nagyszülőjéről. Ráadásnak megnéztük a felújított Kálváriát. Gyönyörű lett!
Viszont Nóri olyat produkált, mint még soha. Szombaton minden előzetes jel nélkül hányni kezdett, bágyadt volt. Persze nagy volt az ijedtség, mert bár babakorban büfizett vissza tejet, de " rendesen " hála Istennek még soha nem hányt. Szerencsére nálunk is csak egy órás múló rosszullétnek bizonyult.

2010. október 25., hétfő

A pohár

Nóri tud egyedül inni pohárból! ( Na jó, már egy ideje tud, de eddig leöntötte magát :) ) Íme a bizonyíték:



2010. október 24., vasárnap

Blogger, blogspot...

Nagyon szeretnénk írni Nóriról, és hozzá fényképeket tölteni, csak nem lehet. Ez a nyamvadt blogger nem enged már napok óta képeket feltölteni!!! A tisztelt rendszergazdák biztos szabira mentek!
Nektek is vannak hasonló gondjaitok?

2010. október 21., csütörtök

Ötcsillagos kiszolgálás

Ahogy Nórika növöget, egyre több dolgot akar ( és tud is ) egyedül. Kitalálja, mit szeretne és megvalósítja. Most konkrétan a játékra gondolok, nagyszerűen eljátszik magában is. Pár napja teljesen saját ötlettől vezérelve elkezdett főzni. Na persze nem a tűzhelyen, csak kistálba a plüssállatoknak. Tegnap megebédeltette őket kásával és " potátával ", majd, hogy teljes legyen a kiszolgálás, mesét olvasott nekik :)



2010. október 17., vasárnap

Bicajtúra a parkba

Bár Nórika már húsz hónapos elmúlt, eddig még nem vittük biciklin. ( Győrben ugyanis nem volt bicajunk. ) Most gondoltunk egyet, és elvittük Manót egy körre a városban. Voltunk pékségben, majd elmentünk egy parkba, ahol még egy mászóka is volt :)
A kis csomag az ülésben békésen nézelődött, beszélgetett, élvezte a "biciklitúrát".


2010. október 16., szombat

Én elmentem a vásárba...

De nem fél pénzzel. Az ugyanis picit kevés lett volna ;) Na és nem is vettünk se tyúkot, se csirkét, se kakast, sem semmilyen más állatot. Csak simogattunk. Pónit, szamarat, bárányt. Ezenkívül nézelődtünk, finomakat ettünk-ittunk, hintáztunk. Jövőre is megyünk ( lesz rá öt napunk, mert addig tart ), reméljük legalább négyen. Esetleg várunk majd csatlakozni vágyó, elsősorban kisgyermekes blogolvasó családokat ;)

2010. október 14., csütörtök

Múlt vs. jelen

A kérés számunkra parancs ( no meg meg is ígértük :) ). Tehát jöjjön a képes beszámoló az új lakásunkról, vagyis lássuk, mit mire cseréltünk.
- Előszoba régen...
 

... és most.
 

- Konyha akkor...
 

... és az új.
 

- Fördőszobánk egykoron...
 

... ez pedig a jelenlegi.
 

- Gyerekszoba ( és háló ) Győrben...
 
... és külhonban ( csak gyerekszoba ).
 

- Háló ( és gyerekszoba ) a múltban...
 
... és a jelenben ( csak háló ).
 

- Régi nappalink...
 

... és a mai.
 

A wc-t nem tesszük fel, mert nem érdekes.
Itt lakunk hát, és várunk mindenkit szeretettel, hogy élőben is megmutathassuk :)