2010. december 30., csütörtök

Karácsony

Ezen is túl vagyunk. Megvolt a második karácsonyunk Nórival. Most már láthatóan jobban érdekelte, mint tavaly. Akkor még csak a gömböket próbálta megfogni, most meg tíz percenként kiszaladt: Kalácsonyfa! Kalácsonyfa! - kiáltásokkal, hogy megnézze, megvan-e még.
Mindenesetre elég mozgalmasra sikeredett az ünnep. 24-én reggel mentem haza ügyeletből. Aznap kelett befejezni a sütiket ( bizony bizony, ötféle is készült! ), elrendezni a fenyőfát, megcsinálni a salátát, becsomagolni az ajándékokat, meg még ki tudja, mi minden apróságot elintézni. A sütés-főzésből Nórika is kivette a részét, így kora estére minden elkészült. Szép ruhát öltöttünk, majd jöhetett a karácsonyi halvacsora. Ezt követte az ajándékozás, majd játék, beszélgetés és az ajándékok kiélvezése.
Másnap látogatóba jöttek a keresztfiaimék és Antus másik testvére a családjával. Itt is volt ajándékozás, beszélgetés, eszem-iszom. Ráadásul létesítettem egy élő videokapcsolatot a tőlünk 1500 km-re, Észak-Németországban élő negyedik testvérrel és családjával. Így bő két órára ők is részesei lehettek a családi összejövetelnek.
Karácsony másnapján Győrbe mentünk, a szüleimhez. Itt két napot töltöttünk, sok beszélgetéssel és rengeteg játékkal. Bár itt csak kevesen voltunk, mégis ez volt a legjobb része a vendégségeknek.
Mit tettünk a fa alá?
Apósomnak körtepálinkát, anyósomnak könyvet, kissebbik keresztfiamnak pelust ( anyja kérte ), nagyobbiknak társasjátékot és könyvet, anyunak apunak és Lackónak ( összevonva ) mikrót. A testvérek Antus oldaláról évek óta nem ajándékozzák egymást.
Antus kapott rozsdamentes vízforralót, csizmát, bőr pénztárcát, cípőt, illóolajos illatpálcikákat.
Nekem cipőt, könyvet, tusfürdőt, mobilt és webkamerát hozott a Jézuska. No meg mindkettőnknek pénzt.
Nórika talált a fa alatt építőkockákat ( olyan, mint egy nagy lego ), mesekönyveket, babát ( ami tud sírni, nevetni és beszélni ), mese dvd-t, mágneses rajztáblát, micimackós memóriakártyákat, nadrágokat, játéktartót, pelust és pénzt ( ezen majd még kap valamit ).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése