2010. augusztus 30., hétfő

Közhírré tétetik!

Adatik tudtára kicsinynek és nagynak,
Kinek van még füle, kikiáltom annak!

Az Úr 2011. esztendejében Böjtelő havának Szent Dorottya és Dóra napján nagy esemény vala kilátásban! Nóra kisasszonyhoz vendég érkezik, kinek kilétére még homály borul. Tán délceg vitéz lesz, vagy világszép kisasszony? Relytély fedi, mert - ahogy a kisasszony mondja - " Tetó eebút !" S hogy hova? Mutatja: a pocakba!!!

Isten áldassa hát az internet népét,
Kisbíró szövege mostan leli végét:
Kívánok sok jót s egészséget,
Minden napra olvasót néktek!

2010. augusztus 29., vasárnap

Ne hagyd ABBA!

Szombaton merényletet követtünk el Nórika ellen. Este áthívtuk a nagymamát, s miután kislányunk elaludt, elmentünk a Győri Nyár záróeseményére, az ABBA Show-ra!!!
Fantasztikusan jó volt, profi előadás, komplett zenekar, fergeteges hangulat! A bő másfél órás koncert után pedig egy nagyon színvonalas és elég hosszú tüzijáték volt a ráadás.
Manókánk észre sem vette a kimaradást, békésen aludt az ágyában :)
Az egyetlen negatívum: rá kellett ébrednem, hogy a mobil kamerája igazából sem fényképezésre, sem videózásra nem jó :(
Úgyhogy bocs a minőségért, de csak ez van ízelítőnek:


Végül, mivel a video még a tüzijátékosnál is rosszabb, itt egy link:

Nóri beszól

Tegnap délután dzsungeles kirakóval játszottunk.
Már szépen felismeri az összes állatot, tudja a nevüket, beilleszti helyére a darabokat. Mi mutatjuk, ő sorolja:
zsiráf - iláf
majom - mamm
oroszlán - otottán
elefánt - evetát
víziló - apa - :O

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

2010. augusztus 28., szombat

Majd, ha nékem sok pénzem lesz...

... Nóri nem repülőre fog ülni, hanem autót vesz. Csak még nem tudni, hogy milyet?

Anya kedvéért egy Porsche-t......

...vagy apa kedvéért, valami amerikai csodát?

2010. augusztus 24., kedd

Szakácsnő

Az utóbbi időben megsokasodott a házimunka, ezért felvettünk egy szakácsnőt. Sajnos magyarból még nem perfekt a nyelvismerete, ezért néha segítségre szorul ;)


Jut eszembe, néha ha megkérjük, takarít is :)

2010. augusztus 17., kedd

On-line

A mostani bejegyzéssel újraindul otthonunkban az internet. Végre megérkezett a laptopunk a "két hetes" ( csak picivel volt hosszabb ) garanciális szervízből. Ha minden igaz, mostantól többet jelentkezünk :)

2010. augusztus 16., hétfő

Egy hónapos fürdő

Voltunk strandon, eme nagy melegben. :) Igaz, már egy hónapja. :(
Sajnos ez a bejegyzés hiányos informatika miatt ezidáig nem készült el, de sebaj, mert jobb később, mint soha!
Szóval az úgy volt, hogy a nagy hőségre való tekintettel muszáj volt kimozdulni végre a lakásból ( és szűkebb környezetéből ). Mivel Nóri imád pancsolni, elérkezettnek láttuk az időt, hogy megismerkedjen a kádnál kissé nagyobb méretű, fürdésre alkalmas víztároló edényekkel. Mivel messze nem volt kedvünk menni, így maradt Lipót vagy Győr. Az előbbiben már babakorában tiszteletét tette, az utóbbit pedig az apja - azaz én - nem látta már évek óta, így a győri strand és élményfürdő lett a célpont.
Csekély félórás sorban állás után be is jutottunk, majd egy kellemes fa alá le is táboroztunk. Manóka egyből nekilátott felfedezni a környéket, s tette mindezt pucéran :) Nagy nehezen azért sikerült ráadni egy fürdőpelust, és kezdetét vette az egész napos vízi kaland, amit csak a kora délutáni alvása szakított meg. Kint és bent is kipróbáltuk a medencéket, igaz, a mélyebb vízbe Nórika saját csónakkal merészkedett be. Hihetetlenül élvezte a pancsit, egész nap ki sem akart jönni az élménymedencékből. Persze a gyerekmedencékkel is így volt, mert ezekben egy csomó picivel pancsolhatott egyszerre :)
Este alig lehetett hazavonszolni, úgyhogy még biztosan sokszor megyünk strandra!


2010. augusztus 1., vasárnap

Fél év

Bevégeztetett.
Valamikor majd' egy éve megfogadtam, hogy a blog történetéből hiányzó első fél évet nagy léptékben - azaz havi bontásban - elmesélem. Ez az utolsó ilyen bejegyzés, hiszen elértem a fél évet!
Most lássuk, mi történt a hatodik hónapban.
Lipóton kezdtünk, a strandon, méghozzá Emivel, Mariánnal és Bencével. Egy szép napot töltöttünk együtt, igaz, Manó ekkor még kihagyta a pancsit :) Pár nap múlva először mentünk hármasban vacsorázni étterembe, mégpedig a Marcalba.
A következő esemény már nem volt ilyen vidám, rokon temetésére mentünk Szerdahelyre.
Persze a hónap során többször jártunk Péren is. Az itteni nagyszülők szerint viszont nem elégszer :(
Hatodikunk közepén állatkertbe voltunk Győrben, megint keresztfiunkkal és szüleivel. Még azon a héten látogatóink is voltak, Sárika, Viki és Bozsó személyében. A rákövetkező hétvégén Szerdahelyen tartottunk sógorommal, Csabával egy közös szülinapi bográcspartyt. Ő 50, én 30.
Elmondandó információ még, hogy igazából egész hónapban nézegettük a kiadó lakásokat, mert el akartunk költözni a Bartókról. Sajnos hosszabb távon különböztek az elképzeléseink az unokatestvéremékétől, akiknek az üres lakását használtuk. ( Hű, de szolid, kultúrált megfogalmazás lett! ) A hó végére találtunk egy megfelelő lakást Szabadhegyen, és rákészültünk a költözésre. ( Innen pedig újraindult a blog. )
Na és hogy milyen volt Nórika fél évesen?
A kézével bármit megfog, mozgat. Egyedül iszik a cumisüvegből. Vidáman hasal, fejét felemeli, tartja és úgy nézelődik. A hónap végére ebből elér a négykézlábra állásig, és így hintázik előre-hátra. 6700 gramm és 68 cm. Gyümölcsöt, üveges bébiételt eszik... és a hónap végére leszokik az anyatejről :( Úgy is mondhatnám, hogy hiába van, nem kell neki, nem érdekli. Csak a tápszer cumisüvegből. ( A kis lustaság. )