2010. október 25., hétfő

A pohár

Nóri tud egyedül inni pohárból! ( Na jó, már egy ideje tud, de eddig leöntötte magát :) ) Íme a bizonyíték:



2010. október 24., vasárnap

Blogger, blogspot...

Nagyon szeretnénk írni Nóriról, és hozzá fényképeket tölteni, csak nem lehet. Ez a nyamvadt blogger nem enged már napok óta képeket feltölteni!!! A tisztelt rendszergazdák biztos szabira mentek!
Nektek is vannak hasonló gondjaitok?

2010. október 21., csütörtök

Ötcsillagos kiszolgálás

Ahogy Nórika növöget, egyre több dolgot akar ( és tud is ) egyedül. Kitalálja, mit szeretne és megvalósítja. Most konkrétan a játékra gondolok, nagyszerűen eljátszik magában is. Pár napja teljesen saját ötlettől vezérelve elkezdett főzni. Na persze nem a tűzhelyen, csak kistálba a plüssállatoknak. Tegnap megebédeltette őket kásával és " potátával ", majd, hogy teljes legyen a kiszolgálás, mesét olvasott nekik :)



2010. október 17., vasárnap

Bicajtúra a parkba

Bár Nórika már húsz hónapos elmúlt, eddig még nem vittük biciklin. ( Győrben ugyanis nem volt bicajunk. ) Most gondoltunk egyet, és elvittük Manót egy körre a városban. Voltunk pékségben, majd elmentünk egy parkba, ahol még egy mászóka is volt :)
A kis csomag az ülésben békésen nézelődött, beszélgetett, élvezte a "biciklitúrát".


2010. október 16., szombat

Én elmentem a vásárba...

De nem fél pénzzel. Az ugyanis picit kevés lett volna ;) Na és nem is vettünk se tyúkot, se csirkét, se kakast, sem semmilyen más állatot. Csak simogattunk. Pónit, szamarat, bárányt. Ezenkívül nézelődtünk, finomakat ettünk-ittunk, hintáztunk. Jövőre is megyünk ( lesz rá öt napunk, mert addig tart ), reméljük legalább négyen. Esetleg várunk majd csatlakozni vágyó, elsősorban kisgyermekes blogolvasó családokat ;)

2010. október 14., csütörtök

Múlt vs. jelen

A kérés számunkra parancs ( no meg meg is ígértük :) ). Tehát jöjjön a képes beszámoló az új lakásunkról, vagyis lássuk, mit mire cseréltünk.
- Előszoba régen...
 

... és most.
 

- Konyha akkor...
 

... és az új.
 

- Fördőszobánk egykoron...
 

... ez pedig a jelenlegi.
 

- Gyerekszoba ( és háló ) Győrben...
 
... és külhonban ( csak gyerekszoba ).
 

- Háló ( és gyerekszoba ) a múltban...
 
... és a jelenben ( csak háló ).
 

- Régi nappalink...
 

... és a mai.
 

A wc-t nem tesszük fel, mert nem érdekes.
Itt lakunk hát, és várunk mindenkit szeretettel, hogy élőben is megmutathassuk :)

Új lakhely, új külső

Nóri vagányra vette a figurát, az új lakás örömére. Esti fürdéskor menő frizurát alkotott magának ( kis segítséggel ) :)

2010. október 13., szerda

A Karib-tengeren

Nórit az utóbbi időben kezdik érdekelni a pénzbedobós-mocorgós játékok, amik főleg bevásárlóközpontokban tanyáznak, a gyerekek örömére ( és a szülők bánatára ). Kedvence a plázában található hajó, mert azt még kormányozni is lehet.

 

2010. október 12., kedd

Nagylányosodunk

Már ami az éjjeli öltözetet illeti. Eddig babás kezeslábasokban aludt Nóri, de most megkapta első igazi nagylányos pizsijét :)

2010. október 9., szombat

Born to be wiiiild

Korábban már írtuk, hogy Nóri nem igazán kedveli a kismotort. Ez azonban kezd változni, már alakul a haladás előre és hátra ( igaz, a fordulás és úgy általában a kormányzás még nem ).
Sőt, annyira kezd megtetszeni neki, hogy már mer nagyobb távlatokban is gondolkodni :)

2010. október 8., péntek

Nóri beszól

Előzetesben, a magyarázat. Van két keresztfiunk, Bence és Marci. Bence négy éves óvodás, Marci fél éves kisbaba. Nóri nem igazán használja Marci nevét, csak babának hívja. Az alábbi szöveget ma délután, ébredés után, kissé még kótyagosan mondta.
Steve: - Mindjárt megyünk Mamához, Papához...
Nóri: - Buttához! ( Ez Buksi kutya lenne, csak a Nóriasitott neve Butta :D )
S: - Igen, meg a Marcihoz...
N: - Babához.
S: - Igen. Hol a baba?
N: - Ebút! ( Szótár szerint: elbújt. )
S: - Hova bújt el a baba?
N: ( Pici gondolkodás után, diadalmasan rávágja. ) - ODOBÁBA!!!

Igaz, hogy Bence volt az oviban, nem Marci, csakhát picit megkeveredtünk... :)

Költözés

Szóval eljött a nap. Dobozok és szétszerelt bútorok közt ébredtünk. Gyors reggeli után manókát leadtuk a nagyszülőknek ( Győrbe ), s már jöttek is a rakodók. Lackó volt az első, majd jöttek Steve barátai közül hárman, Tomi, Misi és Józsi. A srácok elkezdték lehordani a ház elé kicsiny életünk darabjait, hogy mikorra megjön a teherautó, kevesebb maradjon. Fél óra múlva meg is érkezett, és gyorsan felpakolták. Ezután elbúcsúztunk a segítőktől, és az autó elindult új lakhelyünk felé. Mi még Steve-vel gyorsan összetakarítottunk, majd elmentünk Nórikáért. Könnyes búcsú után pedig elgurultunk a cuccaink után.
A célállomáson már vártak az újabb segítők, akikkel gyorsan lepakoltuk a teherautót, majd behordtuk a bútorokat, dobozokat a házba. Lackó itt maradt egész hétvégén, és óriási segítségnek bizonyult, hogy a dolgok nagyrészt a helyükre kerüljenek.
Szerencsére a festés és egyébb felújítások már a költözés előtti héten lezajlottak, így ennyivel könnyebb dolgunk volt :)
Az elmúlt másfél évben háromszor költöztünk. Elég volt. Jó ideig dobozt csak a reggelinél, tejes és müzlis formában akarunk látni. Rakodni, csomagolni is maximum a kinőtt gyerekruhákat vagyok hajlandó.

2010. október 5., kedd

On-Line... újra

Közel három hét. Ennyi kellett, hogy "letelepedjünk" és helyre kerüljenek a dolgaink. Legalábbis nagyrészt. Nemsokára bemutatjuk az új kuckónkat, és beszámolunk a költözés és az elmúlt hetek eseményeiről. Viszont újra van netünk, és nyomon tudjuk követni a kedvenc blogjainkat :)