2011. november 30., szerda

Névnap

Ma van Andris kicsi életének első névnapja. Ezen alkalomból kívánunk neki még rengeteg Boldog Névnapot!
( Na és persze össze-vissza puszilgattuk. )

2011. november 28., hétfő

Rally

Na, mi mindenre jó apa munkahelyén a mentőfeljáró?
Sőt, hogy érzékeltessük a dolgot:

2011. november 27., vasárnap

Ádvent 1.

Meggyújtottuk idén is az első gyertyát a koszorúnkon. Nóri már rutinosan, Bandi az újdonság varázsával szemlélte.

2011. november 26., szombat

6!

Nem is tudjuk, hogy történt, egyszer csak hatfogú lett Andris. A meglepő csak az, hogy papírforma szerint a két felső és három alsó után most egy negyedik alsónak kellett ( volna ) jönnie. De az uraság gondolt egyet, és fent növesztett ki egy fogat.
Az alábbi képen megszámolható, mennyi fog fehérlik felül a szájában :)

2011. november 25., péntek

Játszunk!

Legnagyobb örömünkre a két csibész kezd együtt játszani. Bandi figyeli, mit csinál Nóri, nevet neki, forog utána, gagyog, elveszi tőle a játékot ( sőt néha vissza is dobja ), és követi kúszva vagy a bébikomppal.
Nóri pedig épít neki tornyot ( amit Bandi lerombol ), mesél neki, játékokat ad, labdát dob neki... és még lehetne sorolni.
Olyan édesek!

2011. november 24., csütörtök

Nóri megpihen

2011. november 20., vasárnap

Bence szülinap

Hogy repül az idő! Mintha most lett volna a nagyobbik keresztfiunk, Bence kisbaba. Most pedig az ötödik szülinapját ünnepeltük.
Eltöltöttünk egy szép délutánt a négy gyerekkel, sok játékkal, beszélgetéssel.




2011. november 18., péntek

Ketten hátul

Bandus fenekéről lekerült a tojáshéj :)
Ezalatt értem a bébihordozó autósülést, amibe a babákat kb. egy éves korukig cipelik. Na, ezt a manó kinőtte. Bár, ha korrektek akarunk lenni, még elfér benne, de már nem olyan kényelmesen. Meg ugyebár megtanult ülni, így kaphatott egy másik autósülést. Ez a példány Nórié volt, és dönthető ülőrésszel rendelkezik. A hátsó ülésre került, így Bandi többet lát a külvilágból, amerre haladunk az autóval. Egyenlőre vegyes érzésekkel fogadja a dolgot. A kilátás tetszik neki, de az, hogy hátul van, néha nyekergésre készteti.
Ilyenkor jó, hogy ott van mellette a Nóri, és megvigasztalja. Beszélget neki, mesél, játékot ad. Teszi mindezt a vadonatúj, nagy gyerekeknek való autósüléséből. Igen-igen, ő kapott új ülést. Felhajtható karfái vannak, tárolórekeszei, teljes hátlapja, fejvédője, ráadásul még picit dönthető is, ha úgy adódna...
Egyenlőre úgy tűnik, jól elvannak ott hátul :)

2011. november 16., szerda

Áll!

Kismaszat áll! Na jó, nem magától áll fel, de ha letesszük, szépen megáll. Persze, kell valami kapaszkodó, mint pl. a fotel... de haladunk, haladunk! :)

2011. november 14., hétfő

Együtt alvók

2011. november 12., szombat

Ül!

Igen-igen, a kis buborék már tud ülni egyedül! Persze, leültetni még nekünk kell, de már alakulunk :)

2011. november 10., csütörtök

Kint = Bent

Kilenc hónapja született András.
Most elmondhatjuk, hogy ugyanannyi időt töltött kint, mint bent :)
Lássuk, milyen is a mi kilenc hónaposunk!
A legutóbbi mérés szerint 10 kg. Talán soknak tűnik, viszont születésekor is négy kiló felett volt. A centit most nem mérték, mindenesetre 80-as ruhát hord. Öt foga van, kettő fent és három lent.
Mozgásilag pörög-forog, hason kúszik ( inkább csak hátrafelé ), ha leültetjük megül ( míg valami érdekesért el nem indul ). Stabilan meg tud állni pár pillanatig, támaszkodva-kapaszkodva valamiben. Viszont mászni nem hajlandó :( Négykézláb megáll, de semmi mozgás... Mindent a kezébe vesz ( meg a szájába ), és aztán érdeklődve szemléli, forgatja, rázza. A bébikomppal szinte megállíthatatlanul rallizik. A játékospolcot pillanatok alatt le tudja rámolni :)
Sokat gőgicsél, gagyog. Néha csak úgy magától is rázendít, és mondja-mondja: "Hete... Hetete!" Sokat nevet, de tud méltatlankodni is: "Hőőőőő!" Tud pacsit adni és tapsizni.
Nagyon hálás baba, imádja, ha foglalkoznak vele. Boldogan játszik akárkivel, nevetgél arra, aki szól hozzá. Nyújtja a kezeit, hogy vegyék fel. Bármivel elfoglalja magát, amit a kezébe adnak. Fényképezkedni nagyon szeret.
Inni kamillateát kap, enni meg mindent, amit a korosztálya kaphat. Nagyon szereti a hasát. Kicsire összeaprítva megeszik mindent, de vannak kaják, amiket ő is el tud majszolni ( pl. kifli ). Anyatejet nem kap, csak tehéntejet forralva, azzal alszik el.
Az éjszakát úgy másfél hónapos korától átalussza. Ezen kívül naponta egyszer, kivételes esetekben kétszer alszik.
A tesóját nagyon szereti, mindig őt keresi a tekintetével. Ha Nóri odamegy hozzá, keze-lába jár. Ha a kompban ül, megy vele Nóri után.

2011. november 8., kedd

Buborékok

2011. november 4., péntek

Reggel

Egy átlagos ébredés...