2011. november 10., csütörtök

Kint = Bent

Kilenc hónapja született András.
Most elmondhatjuk, hogy ugyanannyi időt töltött kint, mint bent :)
Lássuk, milyen is a mi kilenc hónaposunk!
A legutóbbi mérés szerint 10 kg. Talán soknak tűnik, viszont születésekor is négy kiló felett volt. A centit most nem mérték, mindenesetre 80-as ruhát hord. Öt foga van, kettő fent és három lent.
Mozgásilag pörög-forog, hason kúszik ( inkább csak hátrafelé ), ha leültetjük megül ( míg valami érdekesért el nem indul ). Stabilan meg tud állni pár pillanatig, támaszkodva-kapaszkodva valamiben. Viszont mászni nem hajlandó :( Négykézláb megáll, de semmi mozgás... Mindent a kezébe vesz ( meg a szájába ), és aztán érdeklődve szemléli, forgatja, rázza. A bébikomppal szinte megállíthatatlanul rallizik. A játékospolcot pillanatok alatt le tudja rámolni :)
Sokat gőgicsél, gagyog. Néha csak úgy magától is rázendít, és mondja-mondja: "Hete... Hetete!" Sokat nevet, de tud méltatlankodni is: "Hőőőőő!" Tud pacsit adni és tapsizni.
Nagyon hálás baba, imádja, ha foglalkoznak vele. Boldogan játszik akárkivel, nevetgél arra, aki szól hozzá. Nyújtja a kezeit, hogy vegyék fel. Bármivel elfoglalja magát, amit a kezébe adnak. Fényképezkedni nagyon szeret.
Inni kamillateát kap, enni meg mindent, amit a korosztálya kaphat. Nagyon szereti a hasát. Kicsire összeaprítva megeszik mindent, de vannak kaják, amiket ő is el tud majszolni ( pl. kifli ). Anyatejet nem kap, csak tehéntejet forralva, azzal alszik el.
Az éjszakát úgy másfél hónapos korától átalussza. Ezen kívül naponta egyszer, kivételes esetekben kétszer alszik.
A tesóját nagyon szereti, mindig őt keresi a tekintetével. Ha Nóri odamegy hozzá, keze-lába jár. Ha a kompban ül, megy vele Nóri után.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése