2012. február 29., szerda

Innen-onnan

Nóri játszik:
- Te legyél a doktor bácsi, én meg a betegség! :)

Nóri énekel:
- Komáromi kisleány, ha átviszel a Dunán, megkóstollak a partján... :)

Nóri válaszol:
- Nóri, miért?
- Mert bőr az egér... :)  / Bár ez állandóan kicsit idegesítő tud lenni. /

Nóri eszik:
A falat félre ment, hosszasan köhög.
- Majdnem lefulladtam! :)

Nóri logika:
- Rossz az Emike!
- Miért rossz?
- Mert megdádázta a Mariánt! / Hogy honnan szedte, az rejtély... /

2012. február 26., vasárnap

Gergő

Ma régen várt vendégeink érkeztek: a Zapa, a Zanya, a Gergő meg a kis pötty. :)
Volt egy esküvői kiállítás, és azt nézték meg, majd meglátogattak minket is. Nóri már nagyon várta a kis Gergőt, már egy hete másról sem beszélt, csak hogy mikor jön már, és hogy mit fognak játszani. Ennek ellenére kicsit bátortalan volt az elején, de aztán megtalálták a közös hangot. Játszottak, építettek tornyot, toltak babakocsit, néztek kisvakondot... szóval nagyon jól elvoltak. Mi, szülők ezalatt jót beszélgethettünk.
Csak sajnos elrepült a délután, és a vendégeknek haza kellett menni. Nóri kitalálta, hogy esetleg Gergő itt maradhatna nálunk... Ez nem jött össze, de a jövőben igyekezni fogunk sűrűbben összehozni őket egy kis játékra.

2012. február 24., péntek

Győrben

Tegnap délben hazaértem, és tettünk egy gyors kiruccanást Győrbe. Sajnos Bandus belázasodott, így ő nem jött. Antus vele maradt. Nóri odafelé aludt az autóban, így teljes energiával vethette bele magát a játékba a mamáéknál. Nekem közben el kellett intéznem ezt-azt a városban, ezért a leányzó ott maradt a nagyszülőknél. Az egész délutánt áthancúrozta, estefelé meg, hazafelé az autóban végig mesélte a kalandokat... :)

2012. február 23., csütörtök

Az első szó

Bandus kimondta első értelmes szavát:
"Baba"
Tudom, nem túl bonyolult, de nem véletlenül mondja, hanem ha kérjük, akkor :)

2012. február 21., kedd

A tesók útra kelnek


2012. február 19., vasárnap

DJ Bandee


2012. február 17., péntek

Nóri mosógépet vesz

Az úgy volt, hogy egyik nap Antus berakott egy adag szennyest a mosógépbe, tisztítási szándékkal. Mosószer berak, ajtó becsuk, bekapcs. Visszajelző kigyullad, ajtó bezár, aztán néma csend. Nem indult el!
Gép lekapcs, ruha kiszed, szerelő kihív. Rekordsebességgel, másnap délutánra ide is ért :(
Szétszedte, kicsit piszkálta, majd közli a diagnózist: A gép tökéletes, csak a vezérlőegysége halott. Tehát működne, csak szerencsétlen nem tudja, mit csináljon. De semmi gond, laza 150 euro-ért ( alig 45 ezer forint ) lehet bele venni másikat.
Miután a gép 10 évet lehúzott problémamentesen, úgy határoztunk, hogy ideje nyugdíjazni. Na meg ennyi pénzért már majdnem adnak egy új gépet is...
Így hét felkerekedtünk, és megnéztök a város minden műszaki boltjának ( ez olyan 3 és fél üzletet jelent ) kínálatát. Nóri persze élvezte a nézelődést, az összes létező mosógépet kinyitogatta, és belekukucskált. Hosszas mérlegelés után választott egy szimpatikus gépet:
"- Anya, ezt vegyük meg!"
A vicces az, hogy tényleg azt vettük meg, bár mi valószínűleg más szempontok alapján választottuk pont azt a gépet.

Boldog szülinapot, Antus!

Megvirradt egy új nap
csodálatos fénnyel.
Szülinapod van ma,
ünneplünk ma téged.

Szeretnék most néked
szépeket mondani,
gyertyák fénye mellett
ünnepit szólani.

Fénylő nap sugarát
kosárba lehozni,
csillagot az égről
lábad elé rakni.

Angyali szárnyakkal
felhők fölé szállnék,
s a Göncöl szekérrel
előtted megállnék.

Mivel ember vagyok
ilyet én nem tudok.
Mást kell kitalálnom
mégis mit adhatok.

Tűnődtem hetekig
mégis mit adhatnék
ami illik hozzád,
és értékes ajándék.

Parfümöt? Virágot?
Pezsgőt avagy jó bort?
Ötleteim száma
közel száz felé volt.

Mégis elvetettem
minden ötletemet.
Verset írok neked,
ezzel köszöntelek.

Minden megvehető
mi kézzel fogható,
szeretet azonban
pénzen nem kapható.

Úgy gondoltam ezért
olyat kapsz tőlem,
mit megvenni nem tudsz,
hiába van pénzed.

Tortán apró gyertyák
jelzik az éveket,
adok hozzá néked
sok-sok szeretetet.

2012. február 16., csütörtök

Hógolyózás

Napok óta esik a hó. De jó!
Nóri nagyon élvezi, minden nap kint akar lenni, szánkózni, havat lapátolni, hóembert építeni. Bandust is kivittük párszor, ő is élvezi a havat, csak még nagyon nem tud mit kezdeni vele.
Ma csak ketten voltunk kint Nórival ( később csatlakozott Steve is, mikor hazaért munkából ). Szánkóztunk, majd készült egy hóember is. Végül beavattam Nórit a hógolyózás rejtelmeibe. Na, ezt gyorsan megszerette, bejönni is alig akart :)

2012. február 14., kedd

Végre

Pár napja már, hogy Bandi úgy döntött, hogy felhagy végre azzal a fura keverékkel, ahogy eddig közlekedett a földszinten. A mászás és a kúszás keverékét alkalmazta eddig, most azonban végre rendesen ( és elég gyorsan ) mászik!

2012. február 12., vasárnap

Szerdahelyi szülinap

Ma volt a negyedik nap, hogy szülinapoztunk. Ezzel erre az évre vége a gyerkőcök szülinapi ünnepének :)
Ma Szerdahelyen tartottuk meg a szülinapot, az itteni rokonokkal. Kora délután jöttek a vendégek, Csaba, Lidi, Juditka, Csabika, Marián, Emi, Bence és Marci. A mama meg a papa meg ugye helyben van :)
Az ajándékok kibontása után megkóstoltuk a ( nekünk már sokadik ) tortákat. Nórié mogyorós volt, Andrisé barackos.
A délután játékkal és beszélgetéssel telt. Szinte hihetetlen, hogy fel tudja forgatni négy gyerek a lakást... :)

2012. február 11., szombat

Győri szülinap

Ma voltunk Győrben, hogy a nagyszülőkkel is megünnepeljük a manók születésnapjait.
Reggel mentünk, hogy mindenre legyen idő. Mama, papa és Lackó már nagyon vártak minket. Mindkét gyerkőcnek csináltattak tortát, Nórinak feketeerdőset, Bandinak őszibarackosat. Ajándékba pedig Bandus könyvet kapott ( Anna, Peti, Gergőt ), Nóna pedig Cascade-t ( ez egy olyan játék, amiben csövekből kell labirintust építeni, és egy üveggolyót kell benne végiggurítani ). Ez utóbbit Kollyéknál láttuk, és azóta a leányzó ilyet szeretett volna.
A gyerekek nagyon örültek a tortáknak és az ajándékoknak. Sokat játszottunk és beszélgettünk délután. Nóri megmutatta a kiságyat, amit tőlünk kapott, meg Bandus szülinapi ráülős autóját, mert természetesen azokat el kellett vinni a mamáékhoz :)
Meglepetésként Antust is várta egy torta, a közelgő szülinapjára való tekintettel :)
Gesztenyés és finom volt...

2012. február 10., péntek

1 éves!

Boldog szülinapot, Andriska!

Drága kisfiunk, Andris!

Immár egy éve Te is a családunk része lettél. Általad éreztük át, milyen két gyerekesnek lenni, milyen, hogyha van kisfiunk is. Te tetted Nórit tesóvá. Boldogok vagyunk, hogy vagy nekünk.
Kicsi 1 évesünk, kívánunk neked egészséget, boldogságot, örömet az életben. Nagyon szeretünk Téged!
Örülünk, hogy részesei lehetünk a te kis életednek, napjaidnak.
Szeretettel:
Anya és Apa

2012. február 9., csütörtök

3 éves!

Boldog szülinapot, Nórika!

Drága kislányunk!
Ma három éve, hogy a világra jöttél. Veled lett teljes a kis családunk, korábban nem ismert hiányt töltöttél be életünkben. Elmondhatatlan boldogságot hoztál nekünk.
Születésnapodon kívánjuk, hogy legyen hosszú, szép és boldog életed. Mi mindig itt leszünk Neked, és szeretni fogunk örökké.
Köszönjük, hogy vagy nekünk.
Szeretettel:
Anya és Apa

2012. február 7., kedd

Pizsis macó

Nóri új kedvencre tett szert. Már egy ideje szemezgetett a DM-ben egy plüssmacival. Akárhányszor voltunk ott, mindig beletette a kiskocsiba, és boldogan tologatta fel-alá. De sajnos mindig ott kellett hagynia...
Most azonban megkapta, mert olyan aranyosan viselkedett. Nemrég voltunk Pesten, és hazafele megálltunk Komáromban, egy DM-ben. Ott Nóri magától odament egy eladóhoz, és megkérdezte:
- Néni, van pizsamás macija?
Tündéri volt, mikor az eladó nem értette, mit akar, és Nóri elvezette a sorok közé, hogy hol szokott lenni ( mert ugye ezek az üzletek eléggé egyformára készülnek ).
De sajnos nem volt maci. Ezért megígértük, ha hazamegyünk és legközelebb felkeressük a DM-et, megvesszük a macit. Naná, hogy ott sem volt. Valamelyik nap azonban benéztünk újra, és volt egy darab, amit meg is vettünk Nórinak.
Azóta azzal alszik. :)

2012. február 4., szombat

Pancsi

Tegnap megint délben végeztem, ezért beterveztünk délutánra egy kis fürdést.
Legutóbb kiderült, hogy nem csak Nóri imádja a vizet, hanem Bandus is. Ezért újra elvittük őket a fürdőbe. Rengeteget pancsoltak, lubickoltak. Kipróbálták az élményfürdő részt is, a vízesést, a barlangot, a pezsgőfürdőt, az áramlatot és a többit. A nagy kalandtól persze meg is éheztek, így szokás szerint ettünk a fürdő éttermében. Utána még a kicsik játszottak a gyerekmedencében, míg mi - felváltva - élvezhettük a termál medencét és annak a szabadtéri részét ( szuper, ahogy nyakig vagy a forró vízben, feletted a csillagok, a vízfelszín ködös a párától, és közben a hőmérséklet a mínuszhoz közeli... ).