2012. szeptember 22., szombat

Szerdahelyi vásár

Csütörtöktől vasárnapig tart a Csallóközi vásár Szerdahelyen. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy óriási búcsút, ahol rengeteg körhinta, számtalan árus - akiknél a képeslaptól a ruhákon és játékokon át a faragott bútorokig mindent kapni -, sok-sok étel-ital és jópár rendezvény van. Voltak néptáncosok, könyvbemutatók - például Nagy Natália mutatta be mesekönyveit -, táncház, fellépők - például a Magna Cum Laude és a Republic -, tűztáncosok, és még ki tudja, mi minden. Volt kézművesek utcája és borok utcája is, ahol több országból érkeztek a termelők és kézművesek.
Tegnap mi is kimentünk. Először szereztünk vásárfiát, mindkét manónak sapka-sál összeállítást vetünk. Ezután végignéztük az árusok kínálatát, közben kóstoltunk kürtös kalácsot és ittunk üdítőt. Láttunk igazi pónikat és tevét is ( kétpuput! ), amiken lehetett lovagolni.
Mindezek után a gyerekek megtámadták a körhintákat. Rengeteg fajtát kipróbáltak - köztük a légvárat is. Egy kis ízelítő:



A nagy hintázás után letelepedtünk enni valamit a bőséges kínálatból. Az esti koncertet - Republic - már nem vártuk meg, mert a gyerkőcök fáradtak voltak. De tele élményekkel tértünk haza.
Ezt a rendezvényt - ami minden év őszén van - bátran ajánljuk mindenkinek. Kedvcsinálónak legyen a végére pár kisfilm :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése