2013. február 26., kedd

Túra

Úgy alakult, hogy dolgom volt délután a postán, ami megjegyzem, nem a szomszédban van. A gyerekek el akartak jönni velem, így hármasban indultunk el. Viszont ők nem akartak sétálni, hanem inkább felpattantak járműveikre, és oda-vissza ügyesen megtették a távot.




2013. február 23., szombat

Együtt

Mióta Bandinál nincs rács, a délutáni alvásokat Bandus ágyában tartják, összebújva.

2013. február 20., szerda

Rácsok nélkül

Bandus kicsiny életében nagy változás állt be. Leszereltük a kiságyáról a rácsokat!
Most a fiatalúr igazi nagyfiúnak érzi magát. Szabadon jár-kel ki s be az ágyba. Azt hittük, majd leesik, de erről szó sincs. Ügyesen alszik az első pillanattól. Viszont meglép :)
Az első este alvásidő után motoszkálás hallatszott a gyerekszobából. Benyitottunk, Nóri békésen aludt, Bandus meg ült a szőnyegen, és játszott a kisautóival :)
( A gyerekszobában nincs vaksötétre leengedve a redőny, hagyunk réseket, így picit félhomályos az egész. )
Na meg alkalmasint megjelenik az ágyunknál, befurakszik közénk, vagy ha nem fér be, békésen üldögél a fejünknél... :)

2013. február 17., vasárnap

Boldog szülinapot, Antus!

Nagy ünnepünk van ma. Antus születésnapja!
A gyerekekkel készítettünk meglepetést: csináltattunk tortát, vettünk virágot ( és kaptunk hozzá két kicsi bónusz virágot ), ajándékokat... Mindezt titokban, hogy nagyobb legyen a meglepetés. Aztán elmentünk a manókkal "postára", és amikor visszatértünk, felköszöntöttük az ünnepeltet!




2013. február 16., szombat

Bandi garázs - újabb retro

2013. február 15., péntek

Retro

Nemrég találtam, épp aktuális. Két éves fotó...

2013. február 14., csütörtök

Playmobil kiállítás

Még a hétvégén, szombaton voltunk megnézni a Playmobil kiállítást az Árkádban, kettesben a fiatalúrral. Bandust elvarázsolta a rengeteg katona és miegymás. Otthon is van neki, de azért nem ez a mennyiség... Alig lehetett hazahúzni...



2013. február 13., szerda

Szülinap 2

Vasárnap Szerdahelyen folytattuk az ünneplést. Elhoztuk a már említett két tortát, és hívtunk vendégeket. Anti papán és Emi mamán kívül ott volt Bence, Marci, Emike, Csaba, Lidi, Juditka és Zoli is.
Nóri Merida mesekönyvet kapott, meg kifestőt, ruhákat, pénzt, édességet. Bandus traktort, kifestőt, kisautót, édességet és pénzt zsebelt be.

2013. február 12., kedd

Szülinap 1

A szülinapokat közösen tartottuk. Először szombaton ünnepeltünk a gyerekekkel és Aranka mamával, Öcsi papával meg Lackóval Győrben, majd ugyanazon az estén közösen, négyesben is.
Nóri barackos-tejszínes tortát kapott a mamáéktól, Bandus pedig dobostortát. Ezen kívül könyveket kaptak, Nóri Aranyhaj mesét, Bandus meg Verdákat.
Este pedig Bandus kapott tőlünk vonatkészletet és Verdás csokitortát, Nóri pedig Aranyhaj babát és epres Eperke tortát :)




2013. február 11., hétfő

Gipsz

Nórit baleset érte. Megütötte a kezét, és zöldgally-törése lett. Ez azt jelenti, hogy a csont nem tört ugyan el, de a csonthártya elszakadt, és megsérült a porc is. Egy hét gipszsín, azután 2-3 hét teljes gipsz.
Na és persze addig nincs ovi, mert gipszes kézzel nem igazán akarják bevenni az oviba.
Először nagyon fájt neki, de amióta sínben van, azóta nem panaszkodik.
Szegényke! Nagyon sajnáljuk!

2013. február 10., vasárnap

Két éves!


A mai napon lett kisfiunk két éves!
Isten éltessen sokáig, kicsi fiú!
Anya és Apa drága kis hercege vagy!
Nagyon szeretünk Téged minden pillanatban!

2013. február 9., szombat

Négy éves!


A mai napon lett kislányunk négy éves!
Isten éltessen sokáig, kicsi lány!
Anya és Apa drága kis hercegnője vagy!
Nagyon szeretünk Téged minden pillanatban!

2013. február 8., péntek

Farsang

Ma volt Nóri első igazi ovis farsangja.Nagy készülődés előzte meg. Nóri kezdetben úgy állt hozzá, hogy ő nem öltözik be semminek, mert a többiek ki fogják nevetni. Persze mi győzködtük, és közben jelmezt keresgéltünk.
Nos, vagy a mi elvárásaink voltak nagyok, vagy túl későn kezdtük el, és a jó jelmezek már elfogytak, de nem találtunk semmi olyan normális jelmezt, amit szívesen ráadtunk volna. Végül a jelmezkölcsönzés mellett döntöttünk, és kinéztünk egy helyes kiselefánt jelmezt. Le is foglaltuk, tegnap mentem volna érte. Viszont a munkába egyik kolléganőm hozott két hercegnőruhát Nórinak. Mikor hazahoztam, a leányzó természetesen fel akarta próbálni - aztán estig le sem vette -, majd kijelentette, hogy ő hercegnő akar lenni a jelmezbálon. Mindenesetre mókás volt a várost járni kora este korona után, mert az nem volt a ruhához. Maradjunk annyiban, hogy Győr nem a fellelhető koronák végtelen mennyiségéről híres...
Az eredmény az alábbi képen látható. Sajnos nem maradhattak ott a szülők fotózni, így fényképes beszámoló akkor lesz, ha megkapjuk az ovis fotókat.

2013. február 7., csütörtök

Esti játék

Esti önfeledt pillanatok, már közelítve az ágyba bújáshoz.

2013. február 6., szerda

Nosztalgia

A gyerekek régi (?) sportkocsija eladó sorba került - mivel van egy sokkal jobb. Ebből az alkalomból készítettünk pár fotót, hogy meg lehessen hirdetni a kocsit. Persze a manóknak bele kellett mászni, hogy egy kicsit nosztalgiázzanak, így utoljára...

2013. február 5., kedd

Társas

Még karácsonyra kapott Nóri egy társasjáték-gyűjteményt. Van benne nyolc társasjáték. Mostanság már kezdi érdekelni, és egyre gyakrabban kerül elő ( veszíteni még nem szeret ). Hol az egyikünkkel, hol a másikunkkal akar társasozni. Sőt, már Bandit is próbálta belevonni :)

2013. február 4., hétfő

Vissza az oviba

Nóri meggyógyult!
Így már újra mehet oviba. Ma reggel Antussal ballagtak el, én meg mentem érte, mivel most én betegeskedek itthon.

2013. február 3., vasárnap

Esti bolondozás

Tegnap este, miután lefotóztam Bandit a Star Wars-os pólójában, Nóri kitalálta, hogy fényképezgessem őket. Majd beállnak, azt mondta. Nos, sokat nevettünk, sokat pózoltak, jól mulattunk. Ízelítőnek itt van pár kép.




2013. február 2., szombat

Az ERŐ Bandival van

Bandus új kedvenc pólója - meg apáé!

2013. február 1., péntek

Nóri főz

Nóri ma tojáskát akart reggelizni, és úgy döntött, kiveszi a részét az elkészítésből is. Előbb feltörte a tojásokat, majd összekeverte, végül a serpenyőbe öntés után is keverte, sütötte.
Kész szakácsnő, nem?