2013. április 29., hétfő

Hétvégi Pí

A hétvégén újra találkoztunk közis barátainkkal. Ezúttal Pannonhalmán találkoztunk, Tamáséknál. Majdnem mindenki ott volt, sőt, ha úgy vesszük, minimum három plusz fő is tartózkodott köztünk.
Erre az alkalomra a Pí élete című könyv/film volt a feladat, és arról beszélgettünk. Nagyon jó hangulatban telt az este, és már alig várjuk a következő alkalmat, ami nálunk lesz.

2013. április 27., szombat

Kacsák

Tegnap kimentünk az Aranypartra egy kicsit. Megetettük a kacsákat, kipróbáltuk a játszóteret és uzsonnáztunk az úszó stégen.




2013. április 25., csütörtök

Borús játszi

Kissé szeles, hűvös idő volt még hét elején, de azért becéloztuk a játszóterünket.




2013. április 23., kedd

Győrság

Még a hétvégén elvittük Aranka mamát Pérre, hogy a temetőben rendbe tegye a sírokat. Mivel a kicsik is jöttek, így azt találtuk ki, hogy addig elmegyünk játszótérre. Igen ám, de Péren nincs játszótér... vagy csak mi nem találtuk?
Szóval, gondoltam egyet, és átmentünk Győrságra, hátha ott van. Volt. :)
A gyerekek uzsiztak, majd egy jót játszottak.




2013. április 21., vasárnap

Megy a gőzös, megy a gőzös... Komáromba!

Mivel tegnap is suli volt, így a gyerkőcök lekötése újra az én feladatom lett. Kitaláltam, hogy menjünk el vonatozni, mivel Bandus még soha nem ült vonaton. Nóri már ugye rutinos, de a fiatalúr eddig csak kívülről nézhette az elhaladó szerelvényeket. A menetrend alapján Komárom lett a cél, mivel nincs túl messze, és sűrűn jönnek vissza is vonatok.
Kimentünk az állomásra, vettünk jegyet - amit Bandi később odaadott a kalauznak -, és felszálltunk a RailJetre. Bandus kezdetben bátortalan volt, de látván Nóri rutinos bátorságát, gyorsan megbarátkozott a vonattal.
Komáromban vettünk inni és elmentünk fagyizni is. Persze a cukrászdában is kellett rétest vásárolni, hogy visszaúton legyen mit enni - Nóri szerint :)
A visszaút hagyományos vonattal történt. Alig szálltunk le Győrben, a két lurkó már a következő vonatozást tervezte... Pestre!




2013. április 19., péntek

A sárkány és a gyerekek

Van egy játszi Gyárvárosban, amit már rég ki akartuk próbálni. Mivel Antus suliban volt, így miután Nórit hazavittem oviból - és a délutáni alvás is megvolt -, azt találtam ki, hogy itt az idő megnézni ezt a helyet. Felkerekedtünk hát a homokozójátékokkal felszerelve, és elautóztunk a játszihoz. Mivel a Kollár család szinte a szomszédságában lakik eme játszinak, így elcsábítottuk őket is. A csemeték nagyobbik része boldogan játszott, a kisebbik fele meg nézelődött a fűben.




2013. április 17., szerda

Bandi repül

2013. április 15., hétfő

Ferrarik a városban

Nem is olyan régen a gyerekek szőnyegét le kellett cserélni, és az alábbit választották helyette. Mindketten szeretnek játszani rajta, itt éppen a fiatalúr sorakoztatja fel az olasz sportgépeit, feltehetőleg egy utcai versenyhez :)

2013. április 13., szombat

Tavaszi játszi

Az első igazán tavaszi idő a játszin talált minket. Szerencsére a környék jól el van látva játszóterekkel, most a házunk mögöttin voltunk.




2013. április 11., csütörtök

Állatnézőben

Egy cirkusz látogatott városunkba. A város szélén ütöttek tábort, és jó sok állatuk volt. A manókkal elmentünk meglesni őket. Sajnos az elefántot nem sikerült lefotózni - ahogy a fókákat sem -, de azért láttunk pár állatot :)


2013. április 9., kedd

Játéknap

Még vasárnap történt, hogy játéknapot tartottunk, azaz egész nap csak a manókkal játszottunk. Mindent, amit csak kitaláltak. A délelőtt sztár játéka a doktoros volt, ahol Bandi volt a doktor bácsi, Nóri a nővérke - vagy a doktor néni -, mi pedig a betegek.





A délután legkedveltebb elfoglaltsága a játszi látogatás volt, ami a jobb időnek hála, remekül sikerült.




2013. április 7., vasárnap

Közi Töltéstaván

Szombaton megint közire készültünk. Töltéstavára, Pitykóékhoz voltunk hivatalosak, és - Ferenc pápa és Assisi Szent Ferenc kapcsán - a szegénység és a gazdagság volt a téma. Én sajnos dolgoztam aznap, de Antus elment a Kollyékkal. A gyerekekre a mama meg a papa vigyáztak. Jómagam csak a vége felé, hét után értem oda. De az a röpke egy óra, amit együtt tölthettem a többiekkel, elmosta az elmúlt hetek fáradtságát, és teljesen feltöltött. Már alig várom a következő alkalmat.
Ezt a képet vittem:
Szent Ferenc és a gubbioi farkas

2013. április 5., péntek

A garázs

Régóta fut a sorozat Bandus autóiról - Bandi garázs -. de igazából eddig nem volt meg a névadó. Mivel Bandus vendégségekben előszeretettel játszik eme játékkal, így mi is beruháztunk egyre. Nagy volt az öröm, alig bírta kivárni, hogy összeépítsem neki. A játékot meg abba sem akarta hagyni vele :)

2013. április 3., szerda

Farsang 2.0

Nem mondhatni, hogy Nóri ovija elsietné a dolgokat. Most (!) kaptuk meg a farsangon készült hivatalos fényképet.
Hát, jobb későn, mint soha :)

2013. április 1., hétfő

Locsi

Eljött az első igazi locsolás. Nóri most már elég nagy, hogy értse és várja, Bandus meg örömmel vesz részt mindenben :)
Tegnap Szerdahelyen megvolt igaz az ottani rész, de a ténylegesen várt alkalom Győrbe jött el.
Reggel Bandussal meglocsoltuk anyát és Nórit, aztán készülődtünk tovább indulni. Ekkor érkezett a következő csapat, Gergő és a Zapa :)
Nagyon szép verseket (!) mondtak a lányoknak, majd egy kis sütizés és kisautózás - kinek-kinek igényei szerint  - után indultak a következő hervadó virágszálakhoz.
Közben megérkezett Öcsi papa is locsolni, majd befutott a Lackó is. Mi azonban már indultunk a kisfiammal és a kis kosarával locsolkodni.
Elsőként Pannonhalmára vitt utunk, Mirushoz és Vicához. Itt előadtuk  - én mondtam, Bandi bólogatott hozzá - a külön erre a napra szerkesztett versikénket:

"Országokban jártunk,
Sok szép kislányt láttunk.
Piros tojást gyűjtünk,
Érte kölnit öntünk.
Előbb még annyit mondok:
Legyen a húsvét áldott.

Szabad-e locsolni?"

Szabad volt, és Bandus nagyon élvezte az egészet.





Meglocsolta illatos rózsavízzel mindkét szép virágot, majd begyűjtötte a piros tojásokat, és sűrű integetésekkel és puszidobálásokkal elbúcsúzott a lányoktól.
Utunk Zsókához és Ildikóhoz vezetett, akik éppen a nagymamánál tartózkodtak.
Itt a már begyakorolt módon előadtuk a versünket, majd a locsolás és a babapuszilás - Bandi a Zsókát - után ismét tovább indultunk.
A harmadik úti cél a mama volt, ahol a locsolás után Bandus el is dicsekedett a kosarával, amibe az út során szép számmal kerültek tojások, sőt még néhány csokinyuszi is :)