2013. április 1., hétfő

Locsi

Eljött az első igazi locsolás. Nóri most már elég nagy, hogy értse és várja, Bandus meg örömmel vesz részt mindenben :)
Tegnap Szerdahelyen megvolt igaz az ottani rész, de a ténylegesen várt alkalom Győrbe jött el.
Reggel Bandussal meglocsoltuk anyát és Nórit, aztán készülődtünk tovább indulni. Ekkor érkezett a következő csapat, Gergő és a Zapa :)
Nagyon szép verseket (!) mondtak a lányoknak, majd egy kis sütizés és kisautózás - kinek-kinek igényei szerint  - után indultak a következő hervadó virágszálakhoz.
Közben megérkezett Öcsi papa is locsolni, majd befutott a Lackó is. Mi azonban már indultunk a kisfiammal és a kis kosarával locsolkodni.
Elsőként Pannonhalmára vitt utunk, Mirushoz és Vicához. Itt előadtuk  - én mondtam, Bandi bólogatott hozzá - a külön erre a napra szerkesztett versikénket:

"Országokban jártunk,
Sok szép kislányt láttunk.
Piros tojást gyűjtünk,
Érte kölnit öntünk.
Előbb még annyit mondok:
Legyen a húsvét áldott.

Szabad-e locsolni?"

Szabad volt, és Bandus nagyon élvezte az egészet.





Meglocsolta illatos rózsavízzel mindkét szép virágot, majd begyűjtötte a piros tojásokat, és sűrű integetésekkel és puszidobálásokkal elbúcsúzott a lányoktól.
Utunk Zsókához és Ildikóhoz vezetett, akik éppen a nagymamánál tartózkodtak.
Itt a már begyakorolt módon előadtuk a versünket, majd a locsolás és a babapuszilás - Bandi a Zsókát - után ismét tovább indultunk.
A harmadik úti cél a mama volt, ahol a locsolás után Bandus el is dicsekedett a kosarával, amibe az út során szép számmal kerültek tojások, sőt még néhány csokinyuszi is :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése