2013. december 31., kedd

Buék!

2013. december 30., hétfő

Utolsó

Az év utolsó közös képe... :)

2013. december 29., vasárnap

Vigasságok

A mai napot bolondozással töltöttük, készülve az év végére :)


2013. december 28., szombat

Úgy, mint rég :)

Tegnap tartották az évzáró bulit Antus munkahelyén. Pontosabban az Amstelbe mentek, az egész traumatológia. Mivel felkértek, hogy autóval szállítsam el ( és majd vissza ) a társaságot, így a gyerekek a mamáéknál aludtak. Este hatra elvittem mindenkit a rendeltetési helyére, azután vártam, hogy jöjjön a telefon, hogy mehetek a bulizókért.
Elég fura volt este egyedül itthon. Kicsit olyan volt, mint amikor még nem voltak a manók. Ráadásul elég sokáig elbuliztak az Amstelben, fél négykor szólt a telefon, hogy vége a bulinak, és mehetek fuvarozni. Nagyon jól érezték magukat, Antus teljesen fel volt dobódva, utána még egy jó darabig nem aludt, annyira élvezte :) Évek óta nem volt ilyen :) Hát, szó ami szó, gyakrabban kellene ilyet rendezni :)
A kimenős nővérke:

2013. december 27., péntek

Ábel

Hazaérve nagy hír várt minket: megszületett Tamásék legújabb babája!!!
Ezúton is gratulálunk a kis Ábel születéséhez, és boldog, hosszú életet kívánunk neki!

Karácsony Szerdahelyen

A 26-át Szerdahelyen töltöttük, szintén a karácsonyt ünnepelve :)
A Jézuska eltévedt ajándékait itt is kiosztottuk: Anti papa jóféle pálinkát kapott, Emi mama ajándékkosarat, Marci és Bence egy-egy lovagi készletet és egy-egy legot ( Marci repülőt, Bence mixert ). A manóinknak a keresztanyjuk Jézuskája Merida babát és buszt hozott, a nagyszülőké meg egy-egy csomagot, benne finomságokkal.


2013. december 26., csütörtök

Karácsony a nagyszülőkkel

Tegnap reggel elmentünk a szépen feldíszített templomunkba, és meghallgattuk az ünnepi szentmisét.
Azután Aranka mamáékhoz mentünk, megünnepelni velük is a karácsonyt. Elvittük az ajándékokat, amiket nálunk tett le a Jézuska, de a nagyszülőknek szánt - meg a Lackónak. A mamának nagy ajándékkosarat, a papának pedig tortát és finom illatot hozott. Lackónak meg kapucnis pulcsit és csokikat.
Persze, a mamáéknál is volt az ajándékhozó: Lackó Jézuskája könyveket hozott. Nórinak A csúnya kislányt, Bandinak a Szörny egyetemet. A papáék Jézuskája Bandusnak öltöztetős fa macicsaládot hozott, Nócinak meg arany fülbevalót, Aranyhajas hajkefét, pici pónit, és Barbie-s könyvecskéket.
Mindenki nagyon örült az ajándékoknak. A nap hátralévő részében ettünk-ittunk, beszélgettünk és játszottunk.


2013. december 25., szerda

Karácsonyunk

Tegnap ünnepeltük a karácsonyt. Igyekezünk minden évben a 24-ét a mi kis saját napunkká tenni - anya, apa, gyerekek.
Napközben feldíszítettük a fát - amit a Jézuska a nevünkre hagyott a fenyőfaárus bácsinál, mi meg elhoztuk, hogy aztán együtt feldíszítsük a Jézuskának :) Ez a mi történetünk a karácsonyfára.
Főztünk finom ünnepi vacsorát is: halacskát.
Felöltöztünk szép ruhába, és készítettünk vacsora előtt pár képet, hogy azután a vacsora alatt megjöhessen a Jézuska, aki még csak az ajándékok egy részét hagyta a fa alatt, mert bizony a gyerekekét még nem hozta :)



Vacsi alatt aztán tényleg járt még itt a Jézuska! Hozott még pár ajándékot, amit az illetékesek nagy lelkesen ki is bontottak. Nagyon ügyes volt a Jézuska, mert mindent igyekezett meghozni, ami a gyerekek levelében volt, amit írtak - na jó, rajzoltak - neki.



A bontogatás és a nagy örülés után persze ki kellett próbálni az új szerzeményeket. Bandi kapott egy Repcsis kirakót - Nóri Jézuskája hozta -, Nóri meg egy hercegnőset, ami négy kirakót tartalmaz - Bandi Jézuskájától. Anya és Apa Jézuskája mindkettőnek Duplo Lego-t hozott: Bandi rendőrséget, Nóri családi házat kapott.
Anyának és Apának is hozott a Jézuska ajándékot: Anya Samsung Galaxy S3 telefont kapott, apa pedig rég vágyott könyveket.
Nagyon jót játszottunk, és sokáig fent maradhattak a kicsik. De minden jónak vége lesz egyszer, mert másnapra Aranka mamáékhoz voltunk hivatalosak ünneplésre, úgyhogy ideje volt nyugovóra térni.

2013. december 24., kedd

Boldog Karácsonyt!

Ezzel a dallal kívánunk áldott, szép karácsonyt mindenkinek!

2013. december 22., vasárnap

Ünnepre hangolva

2013. december 20., péntek

A karácsonyi vásárban

Kilátogattunk a karácsonyi vásárba. Meglestük a színes forgatagot, majd a Széchenyi téren a fényjátékot. Kipróbáltok a kisvonatot és a körhintát. Láttunk Betlehemet és állatsimogatót. Itt meg is simiztük a barikat és a kecskéket. Egy bohóc még lufit is hajtogatott a manóknak.
A kiruccanást kemencés lángossal és forralt borral - a manók teával - fejeztük be.


2013. december 18., szerda

Készen van

A lakás. Egyenlőre legalábbis :) Persze, lehetne még tevékenykedni rajta, de a legszükségesebbeket megcsináltuk és mindennek megtaláltuk a helyét. Sokkal többet nem fogunk csinálni vele, mert reményein k szerint tovább léphetünk egy bizonyos időn belül. Addig is próbáljuk a legjobbat kihozni az egészből :)

2013. december 15., vasárnap

Mekk Elek és Snoopy

Voltunk a Plázában, hogy megnézzük a Mekk Elek kiállítást. A gyerekeknek nagyon tetszettek a figurák, de a kis házak még inkább, amikbe be is lehetett menni.
Sőt, a kiállításon kívül összefutottunk Snoopyval is!!!

2013. december 12., csütörtök

Made by Nono

Nóriék az oviban kézműveskedtek, és gyártottak karácsonyra helyes díszeket. Nóci ezeket csinálta:

2013. december 9., hétfő

Elveszett videó

Találtam egy elveszett felvételt, ahol éppen egyik kedvenc játékukkal foglalkoznak :)

2013. december 6., péntek

Itt járt a Mikulás

Este titokban meglátogatott minket a nagyszakállú, és mivel gondosan kikészített csizmákat talált, így hagyott némi meglepetést :)

2013. december 5., csütörtök

Mikulás-ünnepség Mirával és az Alma együttessel

Ma este Győrszentivánon lépett fel az Alma együttes, Mikulás alkalmából. Elvittük a manókat, és a legnagyobb meglepetésre összefutottunk Mirussal is. A hangulat fergeteges volt, a kicsik nagyon jól érezték magukat. A végén megérkezett a Mikulás is :)


2013. december 4., szerda

Bandi garázs az új helyen

2013. december 3., kedd

Elveszett kép

Antus új frizurát csináltatott, csak elfelejtettünk megemlékezni róla :)

2013. december 2., hétfő

Első kép

Még bőven nincs minden a helyén, de a manók már kezdik belakni a helyet :)

2013. december 1., vasárnap

Nem várt költözés

Úgy terveztük, hogy 2014 nyarán veszünk saját lakást, és a jelenlegi albérletből oda költözünk. Sajnos az élet máshogy akarta...
A lakásra a tulajdonosnak szüksége lett, így gyors ütemben kellett másik helyet találni. Ez sikerült is, bár eléggé szükségmegoldás, azaz nem egészen olyan, mint amilyet szerettünk volna. Mindegy, egyenlőre ez lesz, és vagy találunk mást, vagy erről a helyről megyünk sajátba.
Az előző napokban mindent összeraktunk, reggel pedig érkeztek a segítők: Lackó, Tamás és Pitykó. Mikorra a teherautó megjött, majdnem mindent lepakoltunk a ház mögé- Gyorsan teleraktuk az autót, majd irány az új hely. Itt lepakoltunk, majd kb. két órácska alatt mindent fel is hordtunk a lakásba.