2014. február 28., péntek

Díszkíséret

Néha Bandus elkíséri Nórit az oviba. Ilyen, ha együtt indulnak.

2014. február 27., csütörtök

Közin Péren - 12 évvel később

A legutóbbi közi úgy esett, hogy helyszín híján Péren lett megtartva, a régi teremben. Gyenge 12 éve nem jártam itt. Szinte semmi nem változott, esetleg csak kopottabb, használtabb lett minden. Meg az állapota romlott le :(
Sajnos elég alacsony volt a létszám, Pitykóék babái fogat növesztenek, Charlyék esküvőre mentek, Kollyéknál a betegség ütötte le a lábáról a fél családot, Tamáséknál meg még nagyon pici az Ábel, így Vica vele maradt. Bozsóról jó ideje nem hallottunk, Ildikóról szintén. Így öten maradtunk, plusz egy fél fő, ugyanis Szaszáék elhozták a kis Zsigmondot is.
Az alacsony létszám ellenére hasznos, tartalmas beszélgetéssel töltöttük az időt. Jól éreztük magunkat, a baráti beszélgetés mellé ettünk-ittunk is, majd este elbúcsúztunk egymástól.

2014. február 25., kedd

A maszk

Nóriék az oviban csináltak maszkokat farsangra. Mindenki maga színezte, díszítette a sajátját. Ez a leányzóé:

2014. február 23., vasárnap

Bandi és Néni - egy kis kiruccanás

Mikor Nórika farsangolt, Bandussal randizni mentünk. Egy szép és kedves szőke Nénit terveztünk meghódítani, ezért elmentünk érte autóval, majd elvittük kirándulni. Megjártuk Győrt, Pannonhalmát, végül Péren kötöttünk ki. Felkerestük apa régi kedvenc helyét, a Fehér Akác éttermet, ahol elidőztünk kicsit.
Bandus már korábban, az autóban az ujjai köré csavarta a hölgyet, mondhatni megszerették egymást, és annyi mesélni valójuk volt egymásnak, hogy nem győztem csodálkozni. Meséltek macikról, autókról, almákról és gombákról :)
Az étteremben aztán Bandus vakondozott egy kicsit. Majd nem várt tovább, hanem lerohanta a lányt, és adott Neki egy nagyon finom csókot! ( Azt, hogy nagyon finom volt, a másik fél állította. )
Az Akác után hazavittük a fiatalúr csókpartnerét. Mindhárman nagyszerűen éreztük magunkat, és megbeszéltük, hogy fogunk még hasonló közös programokat szervezni.

2014. február 21., péntek

Ovis farsang

Eltelt egy év, és újra itt a farsang az oviban. Sokat beszélgettünk arról, hogy minek öltözzön a kiscsaj. Voltak jó és kevésbé jó ötletek. De végül győzött a hercegnő mániája, és Aranyhaj lett :)

2014. február 19., szerda

Nóri babaháza - Herceg baba

A sok hercegnő mellé ideje volt valami fiút is beszerezni. Íme a herceg:

2014. február 17., hétfő

Bandi garázs - Thomas

Szülinapra kapta...

2014. február 15., szombat

Nóri babaháza - Menyasszony Barbi

Szülinapra kapott egy új Barbie babát, amit már rég szeretett volna.

2014. február 13., csütörtök

Szülinapos tesók

2014. február 11., kedd

Családi szülinap

Hétvégén szűkebb családi körben is megtartottuk a kicsik szülinapját. A nagyszülők, az unokatesók, nagynénik és nagybácsik majdnem teljes számban megjelentek köszönteni a manókat. Csak a Németországban élő rokonok nem voltak jelen, csak virtuálisan, azaz skype-on keresztül. Volt torta, ajándékozás, játék és beszélgetés.


2014. február 10., hétfő

Bandika három éves

A másodszülött kismanónk három éveske lett. Pedig mintha tegnap született volna :)
Bandi úgy felnőtt, hogy észre se vettük. Megszületett, megnőtt. Talán igaz, hogy a második gyerek nem olyan látványosa nő, mivel a figyelem nem csupán rá irányul.
A babaságot elég nagymértékben kinőtte, ami azt illeti :) 19 kilócska, és 103 centi. Egy cseppet nagyobb, mint a korosztálya :) Viszont beszédbe hátrébb tart az átlagnál, mert csak pár hete kezdett komolyabban foglalkozni a beszéddel :)
Nagyon ki akaratosságkupac, és felettébb sértődékeny tud lenni. Igazi drámakirálynő! De persze tud agresszív kismalac is lenni :) Persze, sokszor nagyon jó kisfiú, szófogadó, okos. Nagyon kis ragaszkodó tud lenni. Imádja a tesót, bár néha sokat bunyóznak.
Többnyire hagyja irányítani magát a játékban Nóri által, de maga is ügyesen eljátszik. Szeret gyurmázni, festeni. A meséket ő is imádja, de inkább az olvasott verziót. Mindent megeszik, megiszik, ezzel nincs gondja. Pancsolni is imád. Leginkább legózni és autókázni szeret :)
A lányokat már most az ujja köré tudja csavarni, úgyhogy mi lesz később?
Isten éltessen itt is, Drága kisfiam!

2014. február 9., vasárnap

Nórika öt éves

Ez a nap is eljött. Első kisbabánk immáron öt éves lett!
Szinte egy pillanatként repült el ez a pár év. Ha ránézek, néha még mindig azt a pici babát látom benne, aki egykoron volt. Sőt, néha még ma is pici babaként bánok Vele :)
Pedig már rég nem az... Igazi kis csaj lett belőle, nagy dumával, határozott elképzeléssel az élet dolgairól. Egyszerre tűnik kicsinek és nagynak a viselkedésében, gondolataiban. Milyen is ő?
115 centis és 26 kilós kis szeretetcsomag :) Mindent tud, mindenről van véleménye, imád beszélni. Szeret a középpontban lenni. A tesóját imádja, bár vannak nagy drámáik is. Oviban nagyon szeret, vannak ott is és azon kívül is barátai. A társaságot is nagyon szereti.
Többnyire aranyos, de tud kis gonosz is lenni, szófogadatlan, rendetlen. Mindent megeszik-megiszik, ráadásul úgy darál, mint kismókus. Öltözni szeret, pancsolni is, és amióta van hajkeféje, a fésülködés is kezd barát lenni. Játszani leginkább babákkal szeret, de minden játékban talál valami érdekeset. Szeret rajzolni is. Rendet rakni viszont nagyon nem :) A mesék nagy barátai, akár könyvben, akár dvd-n.
Szerintem remek kiscsaj!
Boldog szülinapot itt is, Édes kislányom!

2014. február 5., szerda

Bandi garázs - Egy kicsi

2014. február 2., vasárnap

Szemek

Apa szórakozott a fényképezőgéppel...
Lehetne találós kérdés is, hogy kit látni a képen? :)