2015. március 30., hétfő

Barkácsdélután

Ma barkácsdélután volt az oviban. Sajna minden csoportnak egyszerre, így mivel Antus dolgozott, csak én tudtam menni, ráadásul megosztva :) Fele-fele időt tölthettem csak a két gyerkőccel alkotva. De azért így is nagyon jó volt velük szorgoskodni. Banduról lett egy fénykép is - nem az én érdemem, hanem egy kedves szülőé, mert én elfelejtettem a gépet elvinni.
Nóri készített virágot és nyuszit, majd mentünk Bandihoz. Itt mindketten sólisztgyurmáztak állatokat, és készítettek hímes tojást :)
A művek:
Nóri:
Bandi:

2015. március 28., szombat

Német rokonok

Ma Szerdahelyre látogattunk Emi mamáékhoz, hogy találkozzunk Németországban élő, évente egyszer hazalátogató rokonainkkal. Michaelék mind az öten eljöttek: ő, Judit, s a gyerekek: Luci, Dávid és Sári. A kicsik persze nagyon örültek egymásnak, ráadásul nemsokára Bence és Marci is csatlakoztak hozzájuk. Óriási játszás vette kezdetét késő estig.
A nagyobb gyerekek - igazából már mindegyik nagykorú - és a felnőttek közben jókat beszélgettek. Eljöttek a többiek is: Emi, Lidi, Csaba. Csabika és Juditka dolgoztak, így ők most kimaradtak az estéből.
Egy év nagy idő... Hiába a telefon, posta, skype, miegymás, azért személyesen találkozni, szemtől szembe beszélgetni egészen más.
Jó lenne, ha nem 1500 km-re laknának, hanem közelebb...

2015. március 26., csütörtök

Nagy bicajozások

Amióta megvannak a bicajok, egyre többször kelünk útra úgy, hogy a manók akarnak tekerni. Mindegy, hogy mi a cél. Mehetünk boltba, piacra, mamáékhoz, játszótérre, a lényeg, hogy tekerhessenek. A legnagyobb kedvencük az Erzsébet liget, a maga kis útjaival, táblácskáival... Minden nap mennének (ma is voltunk).
Szóval itt gyakorolják a közlekedést. Esések nagyon-nagyon ritkák. Nóri ügyesen megy két kerékkel, kanyarodik, kitér, megáll. Na és persze messziről csenget, hogy mindenki meneküljön előle :) Ami az indulást illeti, tanulja szorgalmasan, sokszor már sikerül egyedül neki, de azért még néha-néha elkél a segítség.
Bandus amennyire nem akart bicózni - bizony, volt még sírás is tiltakozásképp -, annyira megszállott biciklis most. Nagyon ügyesen halad, indul, kanyarodik - néha túl gyorsan is, de a kitámasztók még megóvták a nagyobb feldőléstől -. Persze csenget ő is, mint az őrült :) Ami a megállást illeti, nos, azt még nagyon gyakorolni kell. Jelenleg cipőféket használ :( Nem igazán lehet rábírni az üzemi fék alkalmazására... Reméljük, gyorsan rászokik.

2015. március 24., kedd

Aranypart

A hétvégén egész jó idő volt, és ezt kihasználva ellátogattunk az Aranypartra. Persze nem csal hármasban - anya ugyanis dolgozott -, hanem Tamásékkal. Mindenki jött: Mira, Ábel, Ambrus, Vica és Tamás is. Mi, felnőttek beszélgettünk egy jót, míg a gyerekek élvezték a napsütést, a vizet, a homokozót, a vizet, a mászókát, a vizet, a csúszdát, a vizet, a hintát és persze a vizet :)
Miután kellőképpen kijátszották magukat (értsd: eláztak), nálunk, a gyerekszobában folytatódott a nagy gyerekbuli. Imádnak együtt játszani...

2015. március 22., vasárnap

Az első játszi

Bár az idő még elég változékony, a gyerekek már nagyon ki akartak menni a játszótérre homokozni. Így engedtünk a kérésnek, és a kicsik birtokba vették a homokozót. Persze le nem ülhettek a homokba!

2015. március 20., péntek

Télkergető

Tegnap délután az oviban Télkergető ünnepséget rendeztek. Nóri szerepelt is, ő volt az egyik tavasztündér a hatból. Aranyosan elmondta a versikéjét, hogy elkergesse a telet és előcsalogassa a tavaszt.
A műsor után az elég nagyszámú érdeklődő -gyerekek, szülők, stb.- csoportonként átsétált a Móra iskolához, ahol folytatódott a műsor.
Az iskola néptáncosai készültek előadással az ovisoknak.
A csodaszép táncok után a tömeg hosszú sorban végigsétált a környéken, énekelve, hangoskodva kergetve a telet.
A végcél az ovi melletti játszótér volt. Itt a műsor Kiszebáb égetéssel folytatódott, amire a csoportok felkötötték előtte a szalagjaikat, amikre a rosszaságaikat felírták. Minden csoport készült saját csujjogatóval is, hogy a tél megijedjen tőlük.
Miután a bábu elégett, össznépi tánccal ért véget az idei télkergető.
A nézők között ott volt Aranka mama és Öcsi papa is, hogy megnézzék a kis tavasztündért és a csujjogató kiscsoportost :)

2015. március 18., szerda

Bandi garázs - Visszaszámlálás: már csak egy

Az E-Bay közreműködésének hála egy darabra csökkent Bandu hiányzó kis kamionjainak a száma. Azaz már csak egy hiányzik a teljes gyűjteményhez.
A mostani darabot Németországból hozta a posta, ott sikerült fellelni.

2015. március 16., hétfő

Dúdoló csoportos ovis mindennapok

Egy jótündér jóvoltából hozzájutottunk pár képhez, ami Bandus csoportjáról készült, ahogy élik a kis mindennapjaikat az oviban, elrejtve a szülői tekintetekből. A fotók az elmúlt hónapok vegyes termékei.
Hálásak vagyunk, hogy ezáltal beleshetünk egy picit a kisfiunk ovis életébe :)