2016. február 29., hétfő

Utolsó jelentkezés

Véget ért egy újabb korszak... Lecseréljük a lakást, ami éveken át az otthonunk volt... Ez innen az utolsó bejegyzés... A következő egy másik helyről, egy másik életből lesz :)

2016. február 27., szombat

Alkotások



2016. február 25., csütörtök

Tanulás

Nóci este még tanult egy kicsit, Bandus meg odatelepedett hozzá, s ő is kivette belőle a részét - igaz, csak rajzolgatott :)

2016. február 23., kedd

Kocsikázás

Majdnem elfelejtődött, hogy hétvégén ellátogattunk az Erzsébet ligetbe, bicajozni kicsit. A park közepén van egy kis fabódé, ahol lehet kölcsönözni mindenféle érdekes járművet. Eddig nem találtuk soha nyitva, de most csodák csodája, nyitva volt. A gyerkőcök régóta szerették volna kipróbálni az itteni járgányok valamelyikét, így most alkalom nyílt rá. Egy elektromos terepjárót választottak, amit egymás után el is vittek pár körre a parkban. Nagyon élvezték az önálló vezetést :)
Sajna csak telefon volt nálam, az meg a szürkületben nem egy tökéletes fényképezőgép :(

2016. február 21., vasárnap

Rohamosztagoslány

Mielőtt a jelmez visszakerült a kölcsönzőbe, Nóci is felpróbálta a sisakot :)
És utána előszedte az ugrálólabdát is, mert egy rohamosztagosnak edzettnek kell lennie :)

2016. február 19., péntek

Nóri farsang

A suliban is eljött a farsang, Nóri legnagyobb örömére. Itt kissé már máshogy zajlanak a dolgok, mint az oviban. Délután, a tanítás után vette kezdetét az egész. A jelmezt akkorra kellett bevinni. Persze, bemenni is csak belépővel lehetett :(
Bandussal mentünk el, mert Antus dolgozott. Vittünk jelmezt Bandinak is, mert úgy volt, hogy beöltözik kisbohócnak, de ott meggondolta magát. Az osztályban kellett segíteni átöltözni a gyerkőcöknek...
... majd onnan lementünk az aulába, és vártuk a felvonulást. Az osztályok külön jöttek, mindenki kapott számot, hogy a végén a zsűri díjazni tudja őket.



Az elsős és másodikas osztályok után a harmadikas és negyedikes diákok osztályonként közösen öltöztek be, és adtak elő valamilyen produkciót.



Ezeket a műsorszámokat a kicsik a karzatról figyelték :)
A jelmezes felvonulás után vissza lehetett öltözni az osztályban - persze, volt, aki jelmezben maradt -, majd az aulában kezdetét vette a buli - zenével és tánccal. Nóri és Bandi jócskán kivették a részüket belőle :)
Később megnéztük a büfé kínálatát is, majd miután ettek-ittak, folytatták a táncikálást. Immáron nem egymással, hanem beálltak egy csoporthoz.



Bandus nagyon boldog volt, mert táncolhatott azzal a szőke lánnyal, aki tetszik neki - igaz, az illető picit idősebb nála, történetesen Nóci egyik tanárnénije, Niki néni :)
A buli vége felé a gyerkőceim viszont inkább csak szaladgáltak és játszottak, kiegészülve Nóri barátnőjével, Fannival.
Estére jól elfáradt a két manó, de mivel nagyszerűen érezték magukat, így egyáltalán nem bánták.

2016. február 17., szerda

Anyanap

Ma anyát ünnepeltük... eljött a szülinapja :) A gyerekek már reggel átadták a rajzaikat, majd délután,  az úszóedzés után hivatalosan is megköszöntöttük. A manók énekeltek, majd átadtuk a virágot és az ajándékokat.

2016. február 15., hétfő

Csajok

Barátnők, osztálytársak, edzőtársak (úszás)... és még a templomban is együtt vannak :)
Nóri és Vivi

2016. február 14., vasárnap

Szülinapozás

Ma közös, családi szülinapot tartottunk a manóknak. Aranka mamáékhoz voltunk hivatalosak ebédre, ami után előkerültek a torták is. Nóri fehércsokis citromtortát kapott, Barbie babásat. Bandi tűzoltóautós csokitortát. Aranka mama csinálta mindkettőt.
Persze koccintottunk is, (gyerek)pezsgővel, ahogy illik :) Mindezek után pedig az ajándékozás következett.