2016. július 31., vasárnap

Vissza a középkorba

Bandu egyedül van - és várazik :)

2016. július 29., péntek

Nagycsalád

Lassan már publikussá válik :)

2016. július 27., szerda

Bútorbolti álmok

Körülnéztünk egy bútorboltban, elsősorban szék és íróasztal kapcsán. A gyerekek viszont találtak maguknak mást. Bandi egy ágyba, Nóci egy komplett lányszobába szeretett bele :)

2016. július 25., hétfő

Star Wars nyertesek

Körülbelül két hónapja volt egy játék a Facebook-on, egy Star Wars-os csoportban. Kis szerencsével - meg némi Star Wars-os tudással - lehetett nyerni különböző Star Wars-os ajándékokat. Természetesen beküldtem a válaszokat én is, gondoltam, úgysem lesz semmi belőle. Tévedtem. Nyertem egy figurát a legújabb részből, az Ébredő Erőből. Konkrétan a lányt, Rey-t. Gondoltam, Nóci biztos örül majd neki. Be is ígértem hát a meglepit a leányzónak.
Sajnos azonban a postázásban komoly bonyodalmak léptek fel a szervező részéről, így két hétig vártuk hiába a nyereményt. Egy erőteljesebb hangvételű levélre reagálva csodák csodája megérkezett a nyeremény, sűrű bocsánatkérések közepette. Kárpótlásul egy másik figurát is csomagoltak mellé, Finn-t.
Nóri volt olyan rendes tesó, hogy bár a csomag neki jött, mégis megosztotta Bandival a nyereményt - a fiú figurát neki adta.
Így mindkettő örült, és egész nap csak ezekkel játszottak.
Igen-igen, kicsik, de apa már megfertőzte őket a Star Wars szeretetével :)

2016. július 23., szombat

Reggeli leselkedés

Bandu érdekes szokása, hogy reggelente néha átjön hozzánk, mikor még mindenki alszik, és letelepedik az erkélyajtó elé. Mivel a redőny teljesen nincs leengedve, így ott szokott nézelődni, míg fel nem kel valaki, vagy meg nem unja. Meglesi az autókat, az embereket, meg mindent, ami ott kint történik.

2016. július 21., csütörtök

Gyerekek

2016. július 19., kedd

Blogkarbantartás

Valamikor úgy fél éve belenéztem  - ki tudja már, milyen apropóból - a régi blogbejegyzésekbe. Meglepődve vettem észre, hogy nagyon sok bejegyzésből eltűntek a képek. Sőt, voltak olyan kezdeti bejegyzések, amiben hibás képek, formázások voltak.
Ezt orvosolni kellett, és lassacskán, bejegyzésről-bejegyzésre javult, pótolódott a blog. Az elmúlt évek sok-sok emléke került átnézésre, és az esetleges felmerülő problémák pedig megoldódtak.
A mai nappal pedig végre elkészült!

2016. július 17., vasárnap

Újabb alkotások

Mindenféle vegyes, innen-onnan :)


2016. július 15., péntek

Csacsi

2016. július 13., szerda

Lazulás

2016. július 11., hétfő

Lackóval

Még a csopaki indulás előtt bolondoztak Lackóval...

2016. július 9., szombat

Csopak

A hétvége a nagy utaké volt. Tegnap hajnalban a Bakonyba, Homokbödögére mentem. Visszafelé a víztározónál pihentem egy picit, Nagytevelen.
Ma a program ugyanígy indult, csak a végén nem lett víztározó, Hanem Balaton :)
Ugyanis mikor hazaértem, úgy döntöttünk, leugrunk Csopakra strandolni egy picit. Viszonylag gyorsan, jó tempóban megérkeztünk, és egy gyors átöltözés után irány a víz, amiből a manókat csak enni lehetett kicsalogatni.



Elég késő volt, mikorra hazaindultunk. Útközben még megálltunk a várnál Cseszneken, pár fotóra :)
Nagyon jól éreztük magunkat napközben, így bár fáradtan, de élményekkel teli estünk be az ágyba este...

2016. július 7., csütörtök

Körömfestés

2016. július 5., kedd

Alkotások

A suli/ovi végéig készült alkotások első fele :)


2016. július 3., vasárnap

Újra Győrkőc fesztivál

Sokadik - ha jól emlékszem, kilencedik - alkalommal rendezték meg a Győrkőc fesztivált. Természetesen idén is elmentőnk, teljes létszámmal. A regisztráció után sorra vettük a programokat, játékokat. A vízen úszó gömb nagy sikernek bizonyult :) A táncház pedig már évek óta nagy kedvence a manóinknak, mos sem volt másként. Persze minden mást is kipróbáltak, így a nap végére eléggé kifáradtak, de legalább nagyszerűen érezték magukat :)


2016. július 1., péntek

Koncerten - Kicsi Gesztenye Klub

Ma este volt a Győrkőc fesztivál megnyitója. Mivel gyerekkoncertet is ígértek, így elvittük a manókat, Igaz, hogy kilenckor kezdődött, de legyen egy élmény nekik :)
A Kicsi Gesztenye Klub nevű csapat lépett fel, amit a gyerekek nagyon élveztek. A koncert után pedig egy nagy tűzijáték is volt, amit ragyogó szemekkel néztek végig :)
 A legvégén pedig még egy közös fotót is tudtak készíteni az énekes lánnyal, Lizával.