2010. április 25., vasárnap

Három hónap, és Húsvét!

Nórika elérkezett negyedéves korához. Egyre többet mozgott, állandóan járt keze-lába. A fürdéseket imádta, az éjszakákat többé-kevésbé átaludta. Mivel erre a hónapra esett húsvét, úgy gondoltuk, ideje eltávolodni Győrtől, és meglátogatni a nagyszülőket. Így aztán húsvét vasárnapján elmentünk Pérre a meglepetésautónkkal. ( Azért meglepetés, mert akkor volt pár napja, hogy vettük, és senki nem tudott róla. ) Elmentünk misére, majd a papáékhoz. Nagyon örültek nekünk. Délután Nóri megismerkedett Mirussal is, akinek akkor volt a keresztlője.
Másnap a szerdahelyi papáéknál voltunk, ahol szintén Manóka volt a sztár.
A hónap fennmaradó részében készültünk a májusi nagy utazásra Pestre, majd az azt követő Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra.

2010. április 22., csütörtök

Ákos

- Emlékszem négy éve hírt kaptam, hogy megszületett Éva kisfia...
- Emlékszem meglátogattam a kórházban...
- Emlékszem Éva csodálkozására, hogy a balaseti műtőből keresik...
- Emlékszem a virágra, amit vittem Neki...
- Emlékszem, hogy meglepődött, mikor meglátott...
- Emlékszem, a baba milyen békésen nézelődött...
- Emlékszem, egy hangja sem volt...
- Emlékszem, kicsit irigykedtem...
- Emlékszem, Évával örültem a picinek...
- Emlékszem a napra, mikor először találkoztam Komjáti Ákossal.
 
Boldog Születésnapot, Nagyfiú!

2010. április 14., szerda

Az első igazi labda

Múltkor a játszótéren Nóri lenyúlta egy kisfiú labdáját. Ez volt az a jel, hogy ideje új játékot venni manónak. Tehát nekiindultunk, és kerestünk neki egy megfelelő - azaz nekünk is tetsző :) - labdát. Nagyon tetszik neki, le sem akarja rakni. Dobálja, rugdalja, gurigatja.


Ráadásul megtanulta az állatok közül a kacsát. Kérdeztük tőle a gumikacsát felmutatva:
- Nórika, mi ez?
- Háp!
Ennyit a kacsáról :)

2010. április 10., szombat

Ezmegaz

Az utóbbi időben sokat járunk játszira. Egyrészt gyerekek közt van, másrészt jobban elfárad, így többet is alszik. :P Nagy barátságba került a homokkal. De hiába viszünk bármennyi játékot, tuti a másé kell. :)
Egyébként felvilágosítottak, játékot azért kell levinni, hogy más is tudjon homokozni.
Bár nem a játszin készült a kép, de Szerdahelyen is befutó a hinta...
...a motor már kevésbé. :)
Már most megnyilvánul nőcis mivolta, ugyanis kedvenc helyisége, a fürdőszoba. Órákig bír ott tevékenykedni, főleg a festékeim érdeklik. :)
Imád elmenni itthonról, de azt nem szereti, ha valaki elmegy, és mi itthon maradunk. A minap is, kikísértük a mamát. Hozta a cipőmet, hogy mi is menjünk. ;)
Már régóta pápázik, de most mondta először ki.
Kinövesztett titokban 4! fogat, aztán kezdett nyűgös lenni. Tegnap végül adtam neki Nurofent. Mikor meglátta, elkezdett hangosan nyammogni. :D ( Még egy ételnek sem csinálta. )
Megtanult lemászni az ágyról. Reggel, amikor közöttünk ébred, lemászik, és futkározik az ágy körül. Ha talál takaró alól kilógó lábfejet, megcsikizi. :DD
Imádok vele aludni, az illatát beszívni, hallgatni az édes szuszogását, de azért jó, hogy egyre ritkább az éjszakai felkelés. Általában hajnali 6 körül szokott jelezni.
Kedvenc játéka a kergetőzés, zenés játékok közül pedig a járássegítő.
Szeret puszit adni, de másoknak ( anyán, apán kívül ) inkább puszit küld. Naggyon éédi! ;) Mindkettő jó nyálas. :P
Segíteni is szeret, főleg teregetni. A nagytakarításba is belevontam.
Lemostuk a konyhaszekrényt. Kapott ő is rongyot, és törölgette. Igaz, letörölte mellé a hűtőt, etetőszéket, még a szőnyeget is.
Naponta el kell mesélni az összes könyvet. Kiválasztja, kezembe adja. Ha a szőnyegen ülök, beleül az ölembe. Ha az ágyon vagyok, akkor hátat fordítva emeli a kezét, hogy vegyem fel.
Nórinál mindig a hónapfordulók voltak a mérvadók. 14 hónaposan tanult meg felállni kapaszkodó nélkül.

Húsvéti beszámoló

Bár tavaly már volt Nóri húsvétkor, idén mégis intenzívebben tudtuk megélni ezt a szép ünnepet. Hogy mennyit fogott fel belőle, nem tudom, de igyekeztünk mindenbe belevonni őt is.
A szertartások felén általában részt vettünk. Győrben kicsit sandán nézett ránk Elemér atya, mikor a nagypénteki passióba Nóri is beleszólt :P, vagy részt akart venni az oltárnál. ( Ha fiú lenne, anyukám már tuti papnak készítené. :D )
Hétvégét Szerdahelyen töltöttük, Steve megismerkedett keresztfiával, egyébként a szokásos rokonlátogatással telt.
Nóri és Bence már egész jól elvoltak, jót tett nekik a múltkori együttlét.
Bőségesen meglocsoltak az idén is bennünket, elhervadni nem fogunk. :)

2010. április 6., kedd

Séta Pannonhalmán

Nagycsütörtökön Steve szabadnapos volt. Délelőtt ügyeket intézett, de délután levegőre vágytunk. Valami nyugis, tiszta helyre, ki a panelrengetegből! :)
Választásunk Pannonhalmára esett, mivel már évek óta nem sétáltunk ott. Pedig gyönyörű hely, még az esküvői fotókat is ott csináltuk.
Szóval gondoltunk egy nagyot, és nekiindultunk.
Tamásékat is invitáltuk.
A babakocsi csak dísz. ;)
Nóri csak totyogni akart, Mirát is hívta.

2010. április 5., hétfő

Jókívánság

Ezúton kívánunk áldott, békés, szép húsvétot minden kedves rokonunknak, olvasónknak és barátunknak; különös tekintettel a Horváth, a Komjáti és a Kollár családokra!
Kívánunk még rengeteg locsolót Alíznak, Évának, Mirának, Vicának és Ildinek!

2010. április 1., csütörtök

Hétvége folytatása

Csütörtök és péntek hasonlóan telt. Nóri nagyon korán kelt. Azt hittem rosszul látom az órát, mikor negyed 7-t mutatott. Nóri, akit itthon 9-kor úgy kell ébreszteni! Szerencsére még visszabújtak a kölkök. :)
Délelőtt nagyon aranyosan eljátszottak.
Bencét többször kellett figyelmezni, de végül is sokat segített Nóri körül. Mindig ölébe akarta húzni, sétáltatni akarta, de Nóri bőszen ellenállt. :)
Ebéd után Nóri hamar elaludt, Bence pedig kiharcolta, hogy ne kelljen aludnia, kihasználta, hogy csak vele foglalkozom.
Délután mamáéknál voltunk. Szuper volt az idő, a gyerekeket nem is lehetett bent tartani. Papa felszerelte nekik a hintát, meg segítkeztek a veteményezésben. Nóri beült a veteményes közepébe, és kaparta a földet. Az éves koszmennyiséget megette egy óra alatt. :P
Udvaron elég fárasztó volt a két gyerekre figyelni. Nóri felfedezte a lépcsőzés örömeit, és naná, hogy a legtetején torpant meg, és kezdett billegni. Közben Bence fára mászott. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Melyik kölköt kapjam el ha leesik?????????
Este hamar elaludtak, én is a tyúkokkal mentem aludni, annyira lefárasztottak. :P
Szombaton hazaengedték kórházból a tesómat, délután voltunk babalátogatóban.
Vasárnap a misét nem bírta ki. Mindig előre ment az oltárhoz, és letáborozott a lépcsőnél. ;) Vissza persze sohasem jött, aztán meguntam, hogy mindig utána kell menni, így kimentünk. Kinnt sem volt nyugis, mert a többi sajtkukaccal bandázott. :P
Délután jöttünk vissza, Stevere akkorát vigyorgott, hogy én egész idő alatt nem kaptam ekkora vigyort. :D