2011. december 31., szombat

2011/2012

2011. december 27., kedd

Karácsonyunk

Ebben az évben mozgalmas, ám szép karácsonyunk volt.
24-én délelőtt még utolsó, elmaradt apróságokat szerezte be Nóri és Steve, aztán elvittek egy csocsót egy  kollégájának, aki Magyarországról rendelte karácsonyi ajándéknak. Itt Nóri kapott ajándékot, meg küldtek vele Bandusnak is. Ja, meg mi is kaptunk egyet.
Ebéd után Steve befaragta a fát a tartóba - fekete fenyőt vettünk -, majd kezdődhetett a díszítés. Természetesen Nóri is ki akarta venni a részét belőle. Úgyhogy hárman díszítettük a fát, amíg Bandus aludt. Szerintem szép lett! Ráadásul a manóknak is nagyon tetszett.
Kora este vacsiztunk - lencse, hal és saláta -, majd jött a Jézuska. A gyerkőcök boldogan tépték le a papírt bontogatták az ajándékokat, majd késő estig játszottunk.



Másnap, 25-én reggel indultunk Győrbe, a mamához és a papához. Nagyon örültek nekünk, és mint kiderült, ott is járt a Jézuska. A kicsik nagyon örültek az újabb meglepetéseknek. Egy szép napot töltöttünk együtt. Természetesen Bandinak nem kellett hiányolnia a keresztapját, Lackót sem. Sokat beszélgettünk, majd este jöttünk haza.
A karácsonyozás itt folytatódott, mert itt voltak családostul a Szerdahelyen élő testvéreim, Emi és Lidi. Úgyhogy késő estig eltartott a beszélgetés - természetesen már alvó gyerekekkel.
26-án reggel Steve elment dolgozni... :(
Én azért elmentem misére Nórival, míg Bandusra anyum vigyázott. A leányzónak nagyon tetszett a Betlehem.
Így telt az ünnep ebben a évben, Reméljük, jövőre legalább ilyen szép lesz.

2011. december 25., vasárnap

Karácsonyi kivánságok dalban

2011. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

Ezzel a kis dallal kívánunk Áldott, Békés, Boldog, Szép Karácsonyt mind a négyen minden kedves rokonunknak, barátunknak, olvasónknak sok-sok szeretettel!

2011. december 21., szerda

Apanap

Tegnap Antu elment egy kicsit dolgozni - dódóba, ahogy Nóri mondaná - Baden-be, Ausztriába.
Ezért aztán ébredéstől én voltam a manókkal. Öltözés és reggeli után autóba szálltunk, és kirándultunk egyet Győrbe, megnézni a mamát és a papát, na meg a Lackót.
A kicsik átaludták az utat. Győrben csak a papát találtuk otthon a Lackóval, mert a mama a belvárosban árulta a finomságokat. Napközben sokat játszottunk, bolondoztunk, és a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Délután, mikor a mama is hazaért, akadt idő elmenni a hiányzó ajándékokat is beszerezni.
Estefelé értünk haza, kicsit kifáradva, de jókedvűen, épp csak megelőzve anyát.

2011. december 18., vasárnap

Ádvent 4.

A koszorún teljes a kör. Meggyújtottuk az utolsó gyertyát is.
Utána pedig bolondoztunk :)


2011. december 17., szombat

Megy a gőzös

Még futottunk egy kört a hiányzó ajándékokért egy helyi bevásárlóközpontban. Volt ott egy kisvonat is, amibe ha pénzt dobsz, egy-két percet megy. Nóri oda van ezekért a kütyükért, így ezt is ki kellett próbálni. Beült hát a mozdonyba, és hajrá! Olyan helyesen "vezette", hogy a másik "vagonba" tettünk neki utast is. :)


2011. december 12., hétfő

Vásári forgatag

A hétvégén voltunk Győrben. Meglátogattuk a mamát és a papát, meg a Lackót. Ráadásnak körülnéztünk a karácsonyi vásárban is. Láttunk éneklő Mikulást, bohócokat - tőlük kaptunk másfél méteres panda lufit, de még így sem voltak szimpatikusak Nórinak -, békebeli körhintát, kisvasutat, szalmalabirintust, betlehemet, óriás karácsonyfát, rénszarvasos szánkót, mesehősöket... Végül megnéztük a mama szaloncukros-süteményes pultját a vásárban.


Heten, mint a gonoszok

Igen-igen, megint Bandi és megint fog. Szerintem úgy döntött, hogy gyorsan, sorba kinöveszti a fogait, és aztán később már nem lesz rá gondja :)
Újra fent lett egy foga, így 4:3-ra vezet a felső fogsor az alsóval szemben.

2011. december 11., vasárnap

Ádvent 3.

Íme, a harmadik felvonás. Már csak két hét karácsonyig :)

2011. december 8., csütörtök

Bandi közlekedik

Andris felfedezte a bébikomp előnyeit. Gyorsan lehet vele helyet változtatni, magasságából adódóan le lehet rámolni a polcokat, ki lehet húzni a fiókokat a konyhában, ki lehet nyitni a sütőajtót... Ja, és lehet vele követni Nórit :)

2011. december 6., kedd

Mikulásünnepség, avagy Nóri Mikulásellenes

Tegnap szerveztek a városban mikulásünnepséget egy helyi szervezet átépített családi házában. Tesómékkal együtt mentünk mikulásnézőbe. Nóri nagyon bátortalan volt, csak velem volt hajlandó átvenni a csomagját. Énekelni meg abszolút nem volt hajlandó, pedig egész jól tudja a Hull a pelyhes-t.
Sajnos képeket csak a telefonommal sikerült készíteni - a minőségről inkább nem beszélnék. Mert mit ér a drága, hiper-szuper fényképezőgép, ha lemerül, és eme problémával a helyszínen szembesül az ember lánya... :(
A nagyobbak énekeltek, és voltak gyerekprogramok is bőven, szóval élmény volt Nórinak.
Itthon még emlékeztettem, hogy hozzá is el fog jönni a Mikulás. Nórinak ez persze nem tetszett, mert őhozzá ne jöjjön a Mikulás, mert ő már volt a Mikulás házában. Különben is, a papa bezárja az ajtót, nem tud bejönni.
Hiába vázoltam neki a repülő szánkó és a kémény kapcsolatát, nem tetszett neki. Majd azt is mondta, hogy ő inkább rossz lesz, csak el ne jöjjön az a Mikulás.
Miután elmondtam, hogy a Mikulás a rossz gyerekekhez is elmegy, csak ajándék helyett virgácsot visz - popsi elverésére -, kicsit elgondolkozott. Végül beleegyezett, hogy ha ennyire ide akar jönni az a fránya Mikulás, jöhet. De csak az alábbi feltételekkel:
- Csakis kéményen keresztül.
- Csakis éjszaka.
- Ne ébresszen fel senkit.
- Sok gumicukrot és ( győri édes ) kismackót hozzon.
Ha mégis az ajtón próbálkozna, Bundi majd megvéd minket, és nem engedi be.
( Azt érdemes megjegyezni, hogy ez a Bundi kutya nem valami dán dog - pitbull keverék, hogy csak úgy megvédjen bárkit is. Pláne, ha a Mikulás hoz neki is pl. kolbászt, mert akkor nagyon jó pajtások lesznek.)
Szóval szegény Mikulásnak fel volt adva a lecke. :)
De - mint az alábbi képek is mutatják - megoldotta.

2011. december 4., vasárnap

Ádvent 2.

A magányos gyertyánknak párja gyulladt... Itt van advent második vasárnapja.

2011. december 2., péntek

Gondoskodás