2011. december 6., kedd

Mikulásünnepség, avagy Nóri Mikulásellenes

Tegnap szerveztek a városban mikulásünnepséget egy helyi szervezet átépített családi házában. Tesómékkal együtt mentünk mikulásnézőbe. Nóri nagyon bátortalan volt, csak velem volt hajlandó átvenni a csomagját. Énekelni meg abszolút nem volt hajlandó, pedig egész jól tudja a Hull a pelyhes-t.
Sajnos képeket csak a telefonommal sikerült készíteni - a minőségről inkább nem beszélnék. Mert mit ér a drága, hiper-szuper fényképezőgép, ha lemerül, és eme problémával a helyszínen szembesül az ember lánya... :(
A nagyobbak énekeltek, és voltak gyerekprogramok is bőven, szóval élmény volt Nórinak.
Itthon még emlékeztettem, hogy hozzá is el fog jönni a Mikulás. Nórinak ez persze nem tetszett, mert őhozzá ne jöjjön a Mikulás, mert ő már volt a Mikulás házában. Különben is, a papa bezárja az ajtót, nem tud bejönni.
Hiába vázoltam neki a repülő szánkó és a kémény kapcsolatát, nem tetszett neki. Majd azt is mondta, hogy ő inkább rossz lesz, csak el ne jöjjön az a Mikulás.
Miután elmondtam, hogy a Mikulás a rossz gyerekekhez is elmegy, csak ajándék helyett virgácsot visz - popsi elverésére -, kicsit elgondolkozott. Végül beleegyezett, hogy ha ennyire ide akar jönni az a fránya Mikulás, jöhet. De csak az alábbi feltételekkel:
- Csakis kéményen keresztül.
- Csakis éjszaka.
- Ne ébresszen fel senkit.
- Sok gumicukrot és ( győri édes ) kismackót hozzon.
Ha mégis az ajtón próbálkozna, Bundi majd megvéd minket, és nem engedi be.
( Azt érdemes megjegyezni, hogy ez a Bundi kutya nem valami dán dog - pitbull keverék, hogy csak úgy megvédjen bárkit is. Pláne, ha a Mikulás hoz neki is pl. kolbászt, mert akkor nagyon jó pajtások lesznek.)
Szóval szegény Mikulásnak fel volt adva a lecke. :)
De - mint az alábbi képek is mutatják - megoldotta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése