2012. január 31., kedd

Új kocsi

Mivel ma korán sikerült hazaérni munkából - hála az új beosztásnak, délben hazamehetek -, úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk Győrben a mamáékat. Már elég rég voltunk, és a leányzó is nagyon készült.
A mamáék nagyon örültek nekünk, ráadásul egy meglepetés is várt minket. Megérkezett Bandus új babakocsija, amit az interneten rendeltünk. Persze Nóri akarta elsőnek kipróbálni, aztán meg tologatta benne a tesóját. Végül beleköltözött, hogy most ő is kisbaba, és tessék őt tologatni benne. A papa örömmel teljesítette is a kívánságát.
Antussal körülnéztünk a városban is, elintézni a felhalmozódott ügyeinket. Közben a kicsik a nagyszülőkkel maradtak, és sokat játszottak. A kirándulásból késő este értünk haza.

2012. január 28., szombat

Jár a baba

Haladunk! A manó egyre többet talpal. Ezek az ( majdnem ) első lépések egyedül!

2012. január 25., szerda

Nyolctól tízig

Nem, nem késő esti buliról van szó. Az utóbbi egy-két hétben Bandus csendben, titokban kinövesztette a soron következő fogait. A nyolcadik teljesen megvan, ezzel a metszőfogakat kipipálhatjuk. A másik kettő két őrlőfog.
Hajrá hajrá!

2012. január 22., vasárnap

Nagy hír

Nemrég hívott minket Tamás, nagy hírrel:
Megszületett a kisfiuk, Ambrus!
Baba és anyuka is jól vannak.
Szívből gratulálunk nekik!!!

2012. január 18., szerda

Alacsonyra szállunk

Mivel a kismacink egyre több időt tölt ácsorgással, szükségessé vált pár óvintézkedés. Konkrétan az volt a baj, hogy felállva a kiságyból vagy a járókából ki tudott volna esni, mivel a rács alig ért a derekáig. Ezt kellett orvosolni, így a kiságy egy szinttel, a járóka pedig két szinttel lett lejjebb rakva. Most már biztonságosan nézelődhet a két kis lábán állva kifelé.
Bár lehet, hogy a kiságyat is teljesen le kellett volna ereszteni...

2012. január 16., hétfő

Budapest

Hétvégén ellátogattunk Budapestre. A kirándulás apropója egy temetés volt. Édesapám keresztanyja halt meg, aki egyben apum nagybátyjának volt a felesége. A temetést szombat délelőttre tették, de mi nem akartunk korán indulni, ezért úgy döntöttünk, előbb elmegyünk, és majd Pesten alszunk.
Pénteken reggeli után nekiindultunk. Jó ütemben végig tudtunk menni, a gyerekek is bírták az utat. Csak egyszer álltunk meg, Tatabányán, hogy vételezzünk némi sült krumplit egy autós étteremből :)
Pesten aztán az Aréna Plaza lett a cél. Itt leparkoltuk az autót, mi pedig nekiindultunk a városnak. Először megnéztük a pályaudvaron a vonatokat, majd megebédeltünk a KFC-ben.
Ezután sétáltunk egy nagyot. Felszálltunk egy villamosra, mert Nóri ki akarta próbálni. Leszállás után mindenki választott egy üzletet, amit meg akart nézni. Bandi drogériát látogatott bébiételért, Nóri játékboltot - ahol kapott agy kiskádat meg egy kisbilit a babáinak -, apa régiségboltban üzletelt, anya pedig ruhás üzletben szerzett be ezt-azt.
Ezután kipróbáltuk a földalattit és a metrót, közben egy jót mozgólépcsőztünk is - ez utóbbin 2x egymás után le kellett menni Nórinak :) -, majd jöhetett egy kis buszozás. Nóri nagyon élvezte a tömegközlekedést, alig akarta abbahagyni :)
A túra a Pizza Hut-ban fejeződött be, az Aréna Plaza bejárása után.
Végezetül összeszedtük az autót, és a szépen kivilágított fővároson keresztül eljutottunk szállásunkra a Budai hegyekbe.
Már nagyon vártak minket, mert kicsit meg is késtünk a megígérthez képest. Nagyon örültek nekünk a rokonok, és sokat beszélgettünk. Így a gyerekek is elég későn mentek ágyba. A felnőttek meg jóval éjfél után :)
Másnap reggel megérkeztek anyuék is, majd lassan befutott még pár rokon. Együtt mentünk délelőtt a misére, majd a temetésre.
A szertartás után halotti toron vettünk részt, majd összecsomagoltunk, és hazaindultunk. Megálltunk Komáromban egy üzletben. Estefelé, kissé fáradtan, de élményekkel telve értünk haza.

2012. január 14., szombat

Négykézláb

Azt hittük, már ilyen nem is lesz. De mégis. Bandus végre magától felállt négykézlábra, és elkezdett előre-hátra hintázni :) Persze, amikor el akart indulni, gyorsan lehasalt, és úgy haladt.

2012. január 11., szerda

Wellness

   Tegnap délután, miután Steve hazajött munkából, elmentünk a helyi termálba. Minden délután féláron lehet bemenni, ezt használtuk ki. Bár a két gyerkőc így is hullafáradtan zuhant bele az ágyba a nap végén.
Nem is gondoltuk volna, hogy Bandus is ennyire élvezi a nagy vizet, nem beszélve Nóriról, aki extázisba esett már a menetel gondolatától is.






Baba - pancsolóban már egyedül is bátrak voltak.




2012. január 7., szombat

Nóri - Marci - Bandi





2012. január 1., vasárnap

Újévi köszöntő

Ezzel a kis dallal kívánunk sikeres, boldog, nyugodt és szeretetteli Új Évet minden kedves rokonunknak, barátunknak, olvasónknak!