2012. március 8., csütörtök

Egy év

Bandus egy éves lett. Milyen is ő egy évesen?
Ha egy szóval kellene jellemezni: Akaratos. De az nagyon. Tudja, mit akar, és mindent megtesz, hogy el is érje. Ha nem sikerül, hőzöng, méltatlankodik, legvégső esetbe bőg. Nem, nem sír :) Ha megszerzi, amit akar, azonnal abbahagyja... Amúgy aranyos, nyugodt gyerkőc. Képes eljátszani egyedül is, hosszú ideig. A figyelmét könnyen leköti bármi érdekes, mert minden érdekli. Nagyon kiegyensúlyozott, vidám baba, aki szeret grimaszolni. A tesóját imádja, próbálja utánozni. Szereti, ha vele foglalkoznak.
Nagyon muzikális gyerek, ha zenét hall, vigyorog és "táncol" - ez azt jelenti, hogy jobbra-balra ingatja a fejét és a felsőtestét. Kedvenc dala a Micimackó mese zenéje :) Egyedül megy, stabilan és hosszú távon - igaz, kapaszkodva. Villámgyorsan mászik, stabilan ül, de ha kell, pörög-forog. Az alacsonyabb dolgokra fel és lemászik.
Szeret játszani. Könyvet lapoz, nézegeti. Tologatja az autókat. Rakosgatja a kockákat, betakargatja Nóri babáit... Szereti nyomogatni a zenélő játékok gombjait is. Pakolni imád! Nem csak a játékokat, de a dvd-ket és a konyhai cuccokat is.
Az éjszakát átalussza - igaz, ezt kb. egy hónapos kora óta csinálja. Ezen kívül naponta egyszer alszik, ebéd után. Persze, ha autóval megyünk valahova, ott bármikor el tud aludni. Hiába, elringatja a kocsi...
Mindent megeszik - és ehhez már 12 foga van! Szereti a pociját, nincs olyan kaja, amire nemet mondana. Kedvence a tej, a spenót és a banán. Önállóan is eszik, olyan dolgokat, amit a kezébe tud venni. A kanál is érdekelné, de tanulva Nóri példájából, egyenlőre nem kapja meg.
Igazi vizicsibe. Szeret fürdeni, a nagyobb vizeket meg imádja. Sokszor voltunk vele fürdőben, szeret a medencékben lubickolni.
Sokat gagyog, próbálja utánozni a beszédet. Tudja mondani: baba, mama, memme ( kajára ), umma ( cumi ).
Nagy gyerek, 80-as ruhát hord. Kb. 11 kiló, de orvosi vizsgálatra csak 22-én kerül sor, így pontos adat csak akkor lesz.
Ami még érdekes, hogy egész egyéni frizurája van. A haja elül és felül egyenes, de oldalt és hátul kezd begöndörödni. Ez utóbbit szerintünk Öcsi papától örökölte.

1 megjegyzés:

Vica írta...

Egy hónaposan átaludta az éjszakákat? Mázlisták:DDDDDDD
Miért nem adsz neki kanalat pontosan? Már nem emlékszem, Nórinál ez gondot okozott?
Puszi!

Megjegyzés küldése