2012. augusztus 1., szerda

Nyaralás Mirusékkal - Harmadik nap

Reggeli után összepakoltunk, és elindultunk a Balatonhoz. Útközben megnéztük a hőerőművet Inotán.
Megnéztünk volna még egy kastélyt is, de egy fránya útépítés megakadályozta a tervünket.
Így aztán továbbmentünk Csopakra. A strand eléggé telített volt, de azért találtunk helyet. Letáboroztunk, majd irány a víz. Csopakban az a jó, hogy a part egy része ki van alakítva direkt a kisgyerekek részére: homokos és fel van töltve, így akár az egész picik is élvezhetik a Balatont, úszógumi nélkül is. A kiscsajok persze azonnal belevetették magukat a vízbe. Előbb csak a szélén ismerkedtek a vízzel, majd az úszógumijukkal bemerészkedtek a mélyebb részbe is - persze szigorúan szülői felügyelettel. Itt már Bandus is csatlakozott...



Alig lehetett kicsalogatni őket a vízből egy kis elemózsiára. Akkor is inkább csak dinnyéztek.
Ambrus meg csak aranyosan produkálta magát, hasalt, négykézlábazott, nézelődött.





Utána megnéztük a játszóteret - igen, az is van a strandon, mégpedig jól felszerelt. Önfeledten játszottak egy órácskát, aztán már mentek volna vissza a vízbe.
Ám akkor kezdődött a vízi aerobic, és persze a csajoknak ki kellett próbálni. Bár igaz, inkább az oktató helyére pályáztak :)
Persze, egy idő után megunták, és futottak pancsolni. Késő délutánig a vízben voltak,
majd mikor már mindenki kifáradt, pihentük egy picit a parton, összepakoltunk és elindultunk hazafelé.



Nóri annyira fáradt volt, hogy a strand utcájából sem értünk ki - pedig csak pár száz méterről van szó -, már aludt. Így nem látta a gőzmozdonyt sem, ami a csopaki vasútállomáson parkolt.
Levezetésképpen még átugrottunk Balatonfüredre is, tankolni. Meg csodálkozni. A benzinkút parkolójában ugyanis luxus sportautók várták, hogy aki akar - és NAGYON megfizeti - menjen velük egy kört.



Késő este értünk Győrbe, és ottmaradtunk a nagyszülőknél.
Kipihenve, élményekkel gazdagon töltöttük ezt a pár napot. Csodálatos volt barátokkal lenni, kikapcsolódni, élvezni egymás társaságát. A gyerekeknek is óriási kaland volt együtt lenni.
Megbeszéltük, hogy jövőre - és aztán évről évre - meg fogjuk ismételni ezt a pár napot. Mindig máshol, de így együtt a két család.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése