2013. július 31., szerda

Frissen felfedezett játszótér

Hallottam, hogy Adyvárosban csúszdákat építettek a dombra a Szigethy Attila út mögött. Nosza, nézzük meg, mivel még ott nem voltunk. Egészen jópofa lett, és a gyerekeknek is tetszett.


2013. július 28., vasárnap

Pázmánd a Velencei-tó mellett, 3. nap

Az utolsó nap kiadós reggelivel kezdődött.
Ezután templomba mentünk, misére. A falunak kicsi, de hangulatos temploma van.
A templomban aztán elszabadultak az érzelmek. Mondtam is Tamásnak, ha már helyben vagyunk... :)



Mise után fagyiztunk, majd visszamentünk a házba, és az ifjú pár elpróbálta a nyitótáncot is.



Ezután ebédig pihengettünk, játszottunk. Tamás még palacsintát is sütött.
Ebéd után a tegnap már bevált strandon folytattuk a napot. Fürödtünk, ettünk, kipróbáltuk az óriáscsúszdát. Legvégül még egy kis játszóterezésre is volt idő.


2013. július 27., szombat

Pázmánd a Velencei-tó mellett, 2. nap

A második nap reggel az apák felkerekedtek, és elmentek a boltba.
"Menjünk gyalog, itt van közel." - mondta Tamás.
Konkrétan a bolt a két kilométer hosszú falu másik felén volt :(
Jól be is vásároltunk, és 2:1 arányban visszaindultunk autóért, hogy ne kelljen a csomagokat cipelni. Félúton akadt fuvarunk, a házigazda jött el értünk veterán kabriójával. Hazavittük a cuccokat a kocsival, aztán mindenki ki is próbálta a járgányt, és ment vele egy kört.
Majd megnéztünk egy több, mint hatvan éves szépséget is. Kiváló egészségnek örvendett :)
A gyerekek ebédig játszottak. Ebéd után nekiindultunk, és ezúttal a Velence Vízi Vár nevű strandot szemeltünk ki magunknak. Ez sokkal jobb választásnak tűnt, mint az előző napi. Rengeteget pancsoltunk, a gyerekek ki se akartak jönni a vízből, legfeljebb csak eszegetni valamit. Legalábbis a többség. Ambrus inkább a parton homokozott :)



Későn értünk haza, de azért a tábortűz nem maradhatott el. Na és a bográcsozás sem :)
Végül a mai nap hangulata:

2013. július 26., péntek

Pázmánd a Velencei-tó mellett, 1. nap

Ez évi első nyaralásunk a hagyományos, Tamásékkal közös nyaralás lett. A célpontot Tamás találta, a Velencei-tó mellett egy kis faluban, Pázmándon. Egy házat vettünk bérbe, egy hosszú hétvégére. Annyi változás lett csupán a nyaralásban,hogy még egy család csatlakozott hozzánk, Tamás volt egyetemi lakótársa, Éhmann Gábor vezetésével.
Reggel hármasban indultunk útnak - Nóri, Bandi és én -, mivel Antus nem kapott szabadot, így este jött utánunk busszal. Elég gyorsan- és elsőként - sikerült a házhoz érnünk. Útközben találkoztunk egy (trójai)falóval.
Miután megérkeztünk, körülnéztünk és birtokba vettük a házat. Hangulatos, minden igényt kielégítő kis lak, gondozottan, jól karbantartottan.
Lassan befutottak a többiek is, majd ettünk, s a gyerekek nekiláttak a nagy közös játéknak.
Délutáni programként felkerestük Velence szabad strandját. A gyerekek nagyszerűen érezték magukat, mi felnőttek meg egy kicsit pihenhettünk.
Estefelé aztán el kellett mennem Antusért Székesfehérvárra. Bandus velem tartott, de Nóri még a strandon maradt Tamásékkal - eléggé összenőttek Mirával. Miután visszaértünk a házhoz, tüzet gyújtottunk, és előkerült a bogrács is.
A vacsi után a gyerekek ágyba mentek - már aki még nem volt ott, mint például Nóri és Mira :)
Mi, felnőttek pedig még sokáig beszélgettünk.

2013. július 24., szerda

Szavak...

Lassan talán lesz valami. Azt nem lehet mondani, hogy Bandus bőbeszédű lenne, de úgy tűnik, mégis alakul valami. Ő kicsit olyan, hogy tudna, de nem akar beszélni. Mostanában azonban egyre többet gagyog a maga szórakoztatására. Ami meg a beszédet illeti, a következőket tudja:
- ne
- nem
- jó
- mama
- papa
- baba ( ez leginkább ő maga )
- pa ( apa )
- nona ( Nóra )
- NÓ! ( ha kiabál Nórinak, vagy valamiért nagyon azt akarja, hogy Nóri figyeljen rá )
- nyanya, anya

Ezeken kívül mindent elmagyaráz, leginkább mutogatással, de mindent megold :)

2013. július 22., hétfő

Nóri babaháza - Bogi

Bogi sapival és babakocsival érkezett. A kocsiját legtöbbször más babák használják, Bogit pedig sokszor Bandus hurcolja magával.

2013. július 20., szombat

Hajós játszi

Kipróbáltunk egy új játszit a város közepén. Van benne egy óriási, hajót formázó mászóka is, ami nagyon bejött a kicsiknek. Ráadásul mellette van Győr új látványossága, a vizes játszótér is. Persze, ezt is kipróbáltuk, de itt már nem készültek képek...


2013. július 18., csütörtök

Nóri babaháza - Bori

A második versenyző a sokáig abszolút kedvenc Bori. Németországból érkezett, volt cumija és szintén tudott hangot kiadni, ha a kezét megnyomták. Ma már se cumi, se hang. Viszont a sapkája még megvan :)

2013. július 16., kedd

Nóri babaháza - Anna

Bandi garázsán felbuzdulva eljött az ideje, hogy Nóri babáit is bemutassuk.
Az első babája volt Anna baba. Van sapkája is, de azt a képről lefelejtettük. Eredetileg a hasát megnyomva tudott sírni. Ez mára már nem funkcionál, de attól még megvan a babának az a különlegessége, hogy ő volt az első :)