2015. január 22., csütörtök

Jelmezvásár

Mivel lassan itt a farsang -legalábbis az oviban már kitűzték a dátumot egy hete-, ki kellett találni, hogy a gyerekek minek is öltözzenek be. Annál is inkább, mert ez lesz Bandus első hivatalos farsangja!
A cél érdekében végigjártuk Győr általunk ismert három jelmezkölcsönzőjét. A kínálatot látva rengeteg ötlet megfogalmazódott. Nóri alapból Jégvarázsos vonalon gondolkodott, ő ugyanis csak és kizárólag Elza akart lenni. Bandus nem tudta... Aztán megtetszett neki egy tigris jelmez, majd gyorsan utána egy zebra. Ez mellől nem is tágított... ( Hiába akartam Darth Vadernek öltöztetni :( )
Szóval, neki lefoglaltuk a zebrarucit. Nórinak viszont nem találtunk a kölcsönzőkben Elza jelmezt. Volt ugyan pár gyenge próbálkozás a kölcsönzősöktől, hogy "Ezt szoktuk adni Elza jelmeznek...", de valahogy nem volt az igazi.
Megpróbáltunk venni is, de egy csomó bolt után rájöttünk, hogy nem kapni - vagy csak mi nem voltunk minden, jelmezt árusító üzletben. Neten láttunk ugyan, de azt meg ugye nem lehet próbálni...
Így Nóri beleegyezett, hogy nem lesz Elza. De akkor ne kölcsönözzünk, hanem vegyünk jelmezt, mert akkor azzal később is játszhat. Hosszas nézelődés után - ami szerencsére már csak egy üzletre koncentrálódott - kiválasztotta, hogy mi szeretne lenni: indián lány.
Megvettük a jelmezt, ami végül is jó üzlet lett. Ugyanis a kölcsönzés legkevesebb 2500 forint - ami ugye sose jön vissza -, a jelmez meg 3000 volt.
A gond itt kezdődött, ugyanis Bandi sírni kezdett, hogy ő is meg akarja tartani a jelmezét, hogy máskor is beöltözhessen. Így akkor irány vissza a boltba, ahol a Maszatka is választott magának egy ruhát: bohóc akar lenni :)
A kölcsönzőt meg mondhattuk vissza...
Itthon persze fel kellett próbálni a ruhákat :)
(Nóri mamusza NEM a jelmez része!)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése