2015. május 31., vasárnap

Aranyparti gyereknap

Ma az Aranypartra mentünk, gyereknapra. Rengeteg színes program várt minket, amit a manók örömmel ki is próbáltak. Ügyességi játékokat játszottak, társasjátékokat próbáltak ki, agyagoztak, mászókáztak, nézelődtek, játszottak más gyerekekkel. Egy sorsoláson is részt vettek, de sajnos nem nyertek - pedig Nóri húzta az egyik nyertest :)



A gyereknap befejezéseként elmentünk fagyizni egyet a gyerekek kedvenc fagyizójába.

2015. május 30., szombat

Bandi kirándul

Tegnap volt Bandus ovis kirándulása. Reggel boldogan vitte a kis hátizsákját, benne a rágcsával és az itókával. Persze csak reggeli után indultak. Egy parkba mentek, ahol játszi is volt, és ahol még soha nem voltak azelőtt (Bandi elmondásából tudjuk csak a történetet). Bár az is igaz, hogy Bandi majdnem lemaradt a dologról, mert az indulás előtt Mátéval kicsit megküzdöttek, így mindkettőjüknek maradni kellett az oviban büntetésből. Szerencsére azonban a többiek megszavazták, hogy ha jól viselkednek, akkor mégis elmehetnek velük. Így is lett. A parkba sétálva mentek, és mikor odaértek, nagyon sokat játszottak, és még fagyiztak is. Sajnos törpés fagyi nem volt (ez Bandi kedvence), így csokisat evett. A parkban a közelgő gyereknapra tekintettel készítettek mindenkinek sárkányt, és azt eregették. Ebédre értek vissza az oviba, és nagyon jól érezték magukat.
Bandus a sárkányeregetésbe annyira belejött, hogy az oviból hazafele is azt csinálta :)

2015. május 29., péntek

Csúcsforgalom

Bandu belemerült a játékba :)

2015. május 28., csütörtök

Sütögetünk

Süti készült, két kuktával, akik lelkesen segítkeztek - meg még lelkesebben nyalták ki a tálat :)

2015. május 27., szerda

Legyetek jók...

Még a ballagásra készülve tanulták meg Nóriék a "Legyetek jók, ha tudtok" című dalt. Pár nappal a ballagás előtt kezdte egyre gyakrabban énekelgetni itthon is. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elmondtuk neki, hogy ez a dal egy filmből van - na jó, az van a filmben, amire ezt a szöveget írták -, ami árva gyerekekről és egy nagyszerű pap bácsiról szól Nóri persze kíváncsi lett rá, így együtt megnéztük a filmet. Mondhatjuk, ezzel megvolt Nóri első igazi filmélménye - nem mese, rajzfilm, amikből már számtalant látott -, így hat és negyed évesen. Talán nem való még neki a filmnézés, de Fülöp atya története olyasvalami, ami szerintem megérint minden lelket.
Azóta ez a kedvence, jobban szereti a meséknél is, és alkalomadtán újra s újra megnézi. A dalt pedig már olaszul is kezdi énekelgetni, utánozva azt, amit hall :)

2015. május 26., kedd

Bandi garázs - Meglepi

Mamáék költözésekor került elő...

2015. május 25., hétfő

Közi

Tegnap közit tartottunk Charlyéknál. Hála Istennek szép számban, majdnem teljes létszámmal meg tudtunk jelenni. A csemetéket senki sem hozta magával, így nyugodtan tudtunk beszélgetni, élvezni a barátok társaságát mindannyian. Bő négy órán át tartott a találkozó, s szokás szerint tartalmas, gazdag gondolatokkal tölthettük meg lelkünket egymás bölcsességéből ( meg a hasunkat finom falatokkal :) ). Már alig várjuk a következő alkalmat!

2015. május 24., vasárnap

Mamáék új lakása

A héten nagy esemény történt. Aranka mamáék új lakásba költöztek. A nagy kalandra már egy hete készültünk, és a hét közepén meg is történt. Persze a végleges pillanat, amikor inden a helyére került, még eltartott pár napig.
Véleményem szerint jobb helyen és jobb lakásban laknak most már. A gyerekek már fel is avatták, azaz aludtak ott egyet - ők maguk akarták :)

2015. május 23., szombat

Lego birodalom: Bandi

Egyre inkább kinőtt Bandi is a Duplo korszakból. Persze, néha még előszedi, összeépíti és játszik vele. Ám egy ideje - látva Nórit - egyre inkább a hagyományos, kisméretű legókkal játszik. Ezeket összeépítve tárolja a polcán, és természetesen soha nem elégedett a mennyiséggel :)
Pedig akad neki pár készlete:

2015. május 22., péntek

Esti virgoncok

2015. május 21., csütörtök

Bandi évzáró

Tegnap volt Bandus évzárója (bár még menni fognak pár hetet). Szépen ünneplőbe öltöztünk, hogy megnézzük kismanónk szereplését. Nagyon aranyos kis műsort adtak elő a kiscsoportosok. Sok-sok dalt, mondókát, körjátékot mutattak be nekünk, az összegyűlt büszke szülőknek.
Hiába, elrepült ez az év. A kiscsoportos manónk rövidesen középsős lesz :)


2015. május 20., szerda

Ovis kirándulás

Tegnap Nóriék kirándulásra mentek. Ha iskolás lenne, ez lenne az osztálykirándulás :) A Manó-tanyát keresték fel Győrújfalun. Korán kellett vinni az oviba őt, és a reggeli után már indultak is, külön busszal. A továbbiakat Nóri beszámolójából ismerjük :)
Mikor megérkeztek, először a malacokat nézték meg. Volt anyamalac, meg hat kicsi, és nem lehetett megsimogatni őket. De aranyosan röfögtek és kergetőztek. Utána a libákat és a kacsákat nézték meg. Itt is voltak kicsik - Nóri imád mindent, ami kicsi -, de először csak üldögéltek, majd felkeltek, és totyogtak össze-vissza, meg hápogtak. Sajnos megfogni ezeket se lehetett :( Utána mentek a nyuszikhoz, akik egy külön kis házban laktak. Aki bátor volt, ide már bemehetett, és megsimogathatta a nyuszikat. Nóri egy fehér kisnyuszit simogatott meg, aminek hosszú füle volt. Utána kipróbálták az ottani játszóteret, s közben a csoport egyik fele elment lovaskocsikázni. Nóri hintázott, felmászott a csúszdára. meg kipróbált az egyik kislánnyal közösen valami olyan ügyességi játékot, amire fel kellett állni, és egyszerre előre-hátra hintáztatni magukat, de úgy, hogy senki ne essen le.
Mikor visszaért a kocsi, a csoport másik fele ment el vele - köztük Nóri is. A lovat Matyinak hívták, és énekelni kellett hangosan, hogy gyorsabban menjen :) Mikor vége lett a kocsikázásnak a faluban, megnéztek egy igazi labirintust is, ami fából és levelekből készült, de Nóri nem tévedt el benne, ügyesen megtalálta a helyes utat :) A nagy kaland közben a hátizsákjából megiszogatta az innivalóját is. Mikor véget ért a kaland, visszaszálltak a buszba, és visszatértek az ovihoz, ahol rendesen, délutánig voltak tovább.

2015. május 19., kedd

Megy a gőzös

2015. május 18., hétfő

Ovis ballagás

Valamelyest lezárult ma egy korszak... Eltelt az a három évecske, amit a kislányunk az oviban töltött. Igaz, még bő másfél hónapot járni fog - a nyári leállásig -, de ma elbúcsúzott az ovitól. Ma volt a "ballagása".
Hihetetlennek tűnik, hogy pár hónap, s már iskolába megy, hiszen mintha tegnap lett volna, hogy pici babaként először a karjainkba vettük... Pedig már több, mint hat éve volt.
Öröm volt nézni, ahogy szerepelt a kis műsorban, amit előadtak. Jó volt hallani a versikét, amivel az ovitól búcsúzott. Hol van már az a kis apróság, aki a kisszéken ülve sírdogálással töltötte az első ovis heteit, egyik kezében a maciját szorongatva, a másikban meg egy fényképet anyáról és apáról. Elmúlt, messze már... Megnőtt a kicsikénk.
A nagy napra felvette új ruhácskáját, új cipőjét, s elment a fodrász nénihez is, hogy ő legyen a legszebb. Így is lett, nekünk ő volt a legszebb :)
Az ünnepség egyszerre volt szép és megható. A csoportból csak heten mennek iskolába, s közülük is csak két lány van. A csoport többi tagja elbúcsúztatta őket, s a végén közösen elbúcsúztatták szeretett dadus nénijüket is, kinek ők voltak az utolsó csoportja, mivel nyártól már nyugdíjas lesz.
Az ünnepségen ott voltunk minden, és még Aranka mama és Öcsi papa is. Nórika kapott virágot Banditól, papáéktól és persze apáéktól is. Mint az igazi nagy ballagók :)



A műsor
A ballagás
Terike néni
Iskolás barátnők
Végzős ovis
Emlékek