2015. május 20., szerda

Ovis kirándulás

Tegnap Nóriék kirándulásra mentek. Ha iskolás lenne, ez lenne az osztálykirándulás :) A Manó-tanyát keresték fel Győrújfalun. Korán kellett vinni az oviba őt, és a reggeli után már indultak is, külön busszal. A továbbiakat Nóri beszámolójából ismerjük :)
Mikor megérkeztek, először a malacokat nézték meg. Volt anyamalac, meg hat kicsi, és nem lehetett megsimogatni őket. De aranyosan röfögtek és kergetőztek. Utána a libákat és a kacsákat nézték meg. Itt is voltak kicsik - Nóri imád mindent, ami kicsi -, de először csak üldögéltek, majd felkeltek, és totyogtak össze-vissza, meg hápogtak. Sajnos megfogni ezeket se lehetett :( Utána mentek a nyuszikhoz, akik egy külön kis házban laktak. Aki bátor volt, ide már bemehetett, és megsimogathatta a nyuszikat. Nóri egy fehér kisnyuszit simogatott meg, aminek hosszú füle volt. Utána kipróbálták az ottani játszóteret, s közben a csoport egyik fele elment lovaskocsikázni. Nóri hintázott, felmászott a csúszdára. meg kipróbált az egyik kislánnyal közösen valami olyan ügyességi játékot, amire fel kellett állni, és egyszerre előre-hátra hintáztatni magukat, de úgy, hogy senki ne essen le.
Mikor visszaért a kocsi, a csoport másik fele ment el vele - köztük Nóri is. A lovat Matyinak hívták, és énekelni kellett hangosan, hogy gyorsabban menjen :) Mikor vége lett a kocsikázásnak a faluban, megnéztek egy igazi labirintust is, ami fából és levelekből készült, de Nóri nem tévedt el benne, ügyesen megtalálta a helyes utat :) A nagy kaland közben a hátizsákjából megiszogatta az innivalóját is. Mikor véget ért a kaland, visszaszálltak a buszba, és visszatértek az ovihoz, ahol rendesen, délutánig voltak tovább.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése