2015. szeptember 29., kedd

Őszi vásár

Banduséknál az oviban megtartották a szokásos őszi vásárt. Előző napokban a szülők vittek be őszi gyümölcsöket, terményeket, házilag készített dolgokat - Bandi például vitt házi szappant, persze nem mi készítettük, hanem kaptuk -, meg még ki tudja, mi mindenfélét. A gyerekek kaptak kis pénzeket - persze papírkorongok formájában -, hogy azt vegyenek, ami megtetszik nekik. Bandus pattogatott kukoricát vett, meg szőlőt, továbbá gesztenyét, szép falevelet, szilvát és egy egeret :)
Íme:

2015. szeptember 27., vasárnap

Kárpótlás

Az elmaradt kirándulás helyett felkeresünk egy olyan játszit, amivel már régóta szemeztünk, de eddig kimaradt. A manók mindenesetre nagyszerűen érezték magukat :)


2015. szeptember 25., péntek

Összegzés

Megint elment egy hét...
Az oviban kezd meglátszani, hogy bizony már nem kiscsoportosok a gyerekek... Pontosabban nem SZENDE kiscsoportosok :) Elég aktív kezd lenni a fiúk közt a kakaskodás, erőfitogtatás. Persze ebből Bandu sem kivétel. Nem egyszer valami harci sérüléssel jön haza - karmolás, horzsolás, stb.
Nóci közben szorgalmasan gyűjtögeti a piros pontokat. A héten kirándulni is mentek volna, de ez sajnos a rossz idő miatt sajnos elmaradt. Talán jövő héten sikerül pótolni, ha megfelelő idő lesz.

2015. szeptember 23., szerda

Ellenfelek

Bandus gyűjteménye gyarapodott ma két ellenséggel :)

2015. szeptember 21., hétfő

Játék

Azért a megszokott játékra is akad idő :)

2015. szeptember 19., szombat

Heti összegzés

Eltelt egy újabb hét. Dolgos, termékeny és vidám hét.
Nóri a héten újra örömmel ment iskolába, és napról napra boldogan újságolja, mi újat tanult. Úgy néz ki egyenlőre, hogy nagyon érdekli az új tudás. Ennek megfelelően a piros pont állománya is szépen hízott az elmúlt napokban is.
Csütörtökön volt az első szakkörös úszása is. Boldogan ment, hogy ő mostantól többet lehet a medencében. Utána meg örömmel újságolta, hogy mit csináltak a vízben :)
Bandus számára is vidáman telt a hét. Sokat vannak még kint, élvezik azt a kevés elfogadható időt, ami még az őszből van. Sokat ügyesedik napról napra, szép rajzokat hoz, lelkesen mesél az oviról. Viszont komoly eséllyel indulhat az "Ovi Malaca" címért, mert délutánonként szerintem ő a legkoszosabb, mikorra érte megyünk :)

2015. szeptember 17., csütörtök

Mamáéknál

Szeretnek a mamáéknál aludni, mert olyankor szabad a vásár :) Tovább fent lehetnek, mesézhetnek, és (majdnem) mindent szabad :)

2015. szeptember 15., kedd

Alkotások nyárról

Még az ovis/sulis időszak előtti utolsó művek... :)

2015. szeptember 13., vasárnap

Magyar Nemzeti Cirkusz

Győrben van a Nemzeti Cirkusz, már több napja. Sok-sok állatuk van kint karámokban, meg lehet nézni őket. A gyerekek is szerették volna, így egész héten az volt a terv, hogy hétvégén elmegyünk, és meglessük őket. Persze a gyerekek már eltervezték, hogy visznek répát, kenyeret, füvet, és meg is etetik őket.
Végül máshogy lett.
Egy hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltuk, hogy ne csak meglessük-megetessük az állatokat, hanem nézzük is meg az előadást. Így délelőtt gyorsan elmentem jegyekért, hogy a délutáni előadásra legyen helyünk.
Ebéd után pedig nekiindultunk a nagy kalandnak.
Elfoglaltuk a helyeinket, és nemsokára kezdődött is az előadás. Elsőként táncosok jöttek...
majd akrobatacsapat folytatta a műsort.
Elefántok érkeztek, öten is, és egy tornász hajtott végre velük szuper produkciókat.
Utána lovas akrobatika következett...
s utána Jason bohóc próbált gorillára vadászni :)
Igazi állatsereglet volt a következő műsorszám: lovak, elefántok, zsiráfok, zebrák, lámák voltak a színpadon.
Félidőben tartottak egy szünetet, így volt lehetőség elmenni pattogatott kukoricáért és ásványvízért. A második rész az állatidomárral és tigriseivel kezdődött.
A cicák után Merrylu Casselly mutatott be lélegzetelállító mutatványokat a magasban, két szalagon pörögve,
Ezután megint állatok, ezúttal pónik jöttek, és vidám trükkökkel szórakoztatták a közönséget.
Utána megint a magasba fordultak a tekintetek, két tornásznő egy gömbbel ejtette ámulatba a közönséget.
Utánuk még visszaszaladt a műsor eleji tornászcsapat is. Majd az utolsó szám lovas akrobatika volt.
A finálé után a nézősereg szétszéledt, mi pedig mentünk meglesni - és megetetni - az állatokat közelebbről is :)
Összefoglalva káprázatos, lélegzetelállító, színvonalas előadást láttunk. Az már most biztos, ha legközelebb jönnek, mi ott leszünk :)