2016. október 31., hétfő

Mindig szerez valamit...

... a Bandus. Autómániás, és nem elég neki a ládányi kisautó :)

2016. október 29., szombat

Alma és tökfej

Az első Bandi, a második Nóri műve :)

2016. október 27., csütörtök

Barátkoznak

Tegnap este a Tescoban jártunk, és a manók barátokra tettek szert :)

2016. október 25., kedd

Lazítás

2016. október 23., vasárnap

Bandi segít

2016. október 21., péntek

Banduplo :)

Bandus itthon gyógyulgat, pihenget - a héten nem mehet oviba, így a napjai játékkal telnek. Ma éppen a duplot szedte elő :)

2016. október 19., szerda

Kacatvásár

Tegnap kacatvásár volt a suliban. A gyerekeknek be kellett vinni a megunt játékokat, könyveket, miegymást... kacatokat :) Ezeket aztán jelképes összegért a gyerkőcök megvásárolhatták - micsoda csavar :)
Tavaly is, idén is segítettem, azaz elmentem árusítani. Rengeteg minden volt, és a gyerekek sorban érkeztek, osztályonként. Szinte mindennek lett gazdája, a bevétel pedig az iskolának ment.
Nóci is bevásárolt: hozott két kicsi plüsselefántot, egy helikoptert, egy rókát és egy repcsis pez cukortartót Bandinak, egy pici babaautót a babatesónak, egy Minnie egeres pez cukor tartót, egy kis szivárvány pónit, egy kicsi Aranyhaj és egy kicsi Csipkerózsika figurát.
Én is körülnéztem - mint a többi segítő szülő, még a gyerekek előtt. Így félre tudtam tenni Nórinak egy Eperkés foglalkoztató könyvet, Bandusnak meg egy falka kisautót :)
Nóci szerzeményei:
Bandi ajándékai:
Babatesó ajándéka:

2016. október 17., hétfő

Bandi jutalma

Mivel Bandus nagyon hősiesen tűrte a műtétet és az azzal járó megpróbáltatásokat a körházban, ezért közösen megszavaztunk neki egy kis jutalmat, vagy máshonnan nézve "fájdalomdíjat". A választás egy lego űrsiklóra esett :)
Elég gyorsan birtokba is vette az új szerzeményt, és rögtön nagy legózást csapott. Előbb csak az új játékkal, majd sorban előjött a többi is: a mentőrepülő, majd az egész rendőrség is...

2016. október 16., vasárnap

Csajos hétvége, második nap

Kora reggel - mit reggel, hajnalban - folytatódott a csajos hétvége. Mikorra felkeltünk, a lányok kifosztották a ruhásszekrényt, és egymáshoz öltöztek :)
A reggeli után misén volt jelenés, természetesen ott is ikreket játszottak :) Mondjuk, végül is egyforma magasak, testalkatra is hasonlók, egyforma hosszú szőke hajuk van...
A mise után játék, és nagy körömfestés volt a program :)
Később segítkeztek a főzésnél - nekem ki kellett ugranom Pérre, de mikorra hazaértem, kész volt az ebéd. Ebéd után sütit sütöttünk közösen, majd kimentünk a parkba egyet bicózni, rollerezni meg játszizni.
A játszi után még a lakásban ment a játék és a bolondozás. Majd eljött az idő, hogy Fanniért megérkezett az apukája és az öccse. Mondanom sem kell, nem nagyon akaródzott elmenni a leányzónak. De megbeszéltük, hogy ha van kedve, máskor is rendezhetnek ilyen csajos hétvégét, ha már ilyen  nagyon élvezték!



2016. október 15., szombat

Csajos hétvége, első nap

Nórival megbeszéltük vagy két hete, hogy ha szeretné, elhívhatja valamelyik barátnőjét valamelyik délután játszani egy kicsit.
Na, Nóci nekiugrott a szervezésnek, és pillanatok alatt lebeszélte Fannival, hogy jöjjön el és aludjon nálunk (!)... Mindezt úgy, hogy a két csajszi megegyezéséről sem mi, sem Fanni szülei nem tudtak - csak pár nappal később állították mindkét családot kész tények elé :)
Persze, ebben nincs semmi rossz, csak egy picit féltünk a dologtól, hogy nem pár órás látogatással, hanem mindjárt egy hétvégével akarnak a lányok kezdeni. Mert igaz, kiscsoporttól együtt vannak a lányok, és a szülőket is ismerjük (és viszont), de nem tudtuk, mit szólnak majd az ötlethez. Szerencsére lazán álltak a dologhoz, és ma délben, suli után már hozzánk jött "haza" Fanni.
A délutánt nagy játékkal töltötte a három kópé. Volt babázás, legózás, mesenézés, olvasás, szerepjáték - és még ki tudja, mi mindenféle játék :) Nagyon jól érezték magukat, este alig akartak aludni menni. Még az ágyba vonulás előtt kártyázni kellett velők :)
Néhány pillanatkép:

2016. október 13., csütörtök

Nőuralom

Az elmúlt napok eseményei Bandit tették az előtérbe. De azért történtek más, fontos dolgok is. Babatesó ugyanis úgy döntött, hogy az aktuális vizsgálaton megüzeni, hogy milyen színű babaruhákat szeretne rendelni :)
Nagyon úgy néz ki, hogy rózsaszínt!
Ugyanis az ultrahangos vizsgálat alapján babatesó kislány :)

2016. október 11., kedd

Bandi kórházban

Ma reggel Bandi Antussal bevonult a kórházba. Kiderült ugyanis, hogy ki kellene venni a manduláját, mivel egy-két hangot elég pöszén ejt ki. A logopédus pedig ezt a tanácsot adta...
Ma délelőttre ütemezték be a mandulaműtétet.
Reggel elbúcsúztak a manók, Nócit elvittem suliba, utána megnéztem Bandust is. Még javában játszott, ugyanis a műtétje csak dél körül volt.
Kicsit maradtam, majd mennem kellett, mert hívott a munka.
Délután persze a suli után Nócival az első utunk a kis beteghez vezetett, aki akkorra már vidáman játszott az ágyában :)
Így aztán kettesben maradunk Nócival éjjelre...
Nem rossz egy kicsit nosztalgiázni, de azért hiányzik a család másik fele mindkettőnknek. Szerencse, hogy holnap már hazajönnek :)

2016. október 9., vasárnap

Alma

Szinték Nóci alkotása:

2016. október 7., péntek

Nóri kiállított rajza

Papírgyűjtés miatt bemehettem a sok újságot bevinni a suliba, így megleshettem Nóci kiállított rajzát :)