2010. február 2., kedd

Evés, alvás = NEM

Teljesen kétségbe vagyok esve. :(
 
Az én kicsi lányom, akinek, ha ételt adott az ember, már vigyorgott, és az volt a haver, most megmakacsolta magát.
Reggelire szépen elnyammogja a kenyérkatonákat, és ennyi! Mert a nap további részében kész cirkusz az etetés. :( Hiába adok én neki főzeléket, levest, rizst husival, gyümölcsöt... - ergó bármit. Megkóstolja, és a másik kanállal már nem kell neki. Pedig nem változott neki semmi a főzésben, az ízekben. De annyira sem, hogy unná, mert azt hiszem elég változatos kajákat kap.
Kanál sem érdekli - gondoltam, kedvet csinálok az evészetéhez - de csak lekotorja a főzeléket, és maszatol.
Uzsira jöhet egy kis joghurt, vacsi megint kínszenvedés.
Nem akarom elvenni a kedvét az evéstől, meg, hogy valami rossz élményt összekapcsoljon vele. Eddig öröm volt vele enni - megetetni. De szerintem meleg étel azért kellene a kis pocakba.

Ha még csak az evés lenne a gond ( bár az sem piskóta ), azért megbirkóznék vele. Talán.
De ami engem mindig is kiakaszt, és kiakasztott, az az alvás. Bocsánat, a nem alvás. Eddig sem volt könnyű dolgom-dolgunk az altatásával-alvásával, de amit mostanában művel az egyszerűen kiborító.
Este 9 körül tesszük le aludni. Az, hogy egy csomószor felsír cumi, szomjúság, szeretethiány, meg még ki tudja mi miatt, az már mellékes, mert kezdjük megszokni. :) Hogy ennyi idős gyereknek illő lenne végigaludni az éjszakát - ha nem is minden alkalommal - azt már meg sem említem.
De, hogy éjjel, 2 óra magasságában felkel, s nem hajlandó visszaaludni, hajnali 4-ig  szórakoztatni kell, az már kicsit sok! Persze lehetne csendben is lenni, de akkor mutatja be az összes tudományát. :O Tapsizik, táncol, dumál, berreg, rugó-rugózik, talpaival tapsizik, ellopja apja kispárnáját, tépi a hajunkat, kinyitásra készteti a szemhéjunkat, ha esetleg alvást imitálunk. :D
Ha ezt más mesélné, biztosan jót kuncognék, és édes szituációnak tartanám, de éjjel már nem tartom annyira édesnek ezt a büdös kölköt. :)
Azt hinné az ember, majd délután egy jót alszik, én pedig szusszanhatok egy keveset. Aha! Persze! Ahogy azt én elképzeltem! :)
Egy(!) órás altatás után, amiben volt sírás, nevetés, szép szó, éneklés, csend - nagy nehezen elaludt. Hurrrrááá!
25 percig aludt! :((
Kezdődött az egész elölről. :(
Nem ragaszkodnék én az alváshoz, ha nem dörzsölné vörösre a szemeit, nem nyűgösködne. De nyűgös, sírós, álmos. Nekem pedig, egyre fogy a türelmem, amiből amúgy sincs sok. :(

Legalább, ha tudnám a miértjét, okosabb lennék. A fog rovására mégsem írhatok mindent. Nyála nem folyik, igaz, mindent a szájába vesz. Vagy mégis a foga? 
Remélem mihamarabb rendeződnek az alvási és evési problémák, addig is bizalommal tekintek a ma éjszaka elé. :)))))))) 

3 megjegyzés:

Vica írta...

Tapasztalatból mondom, erre tényleg csak azt lehet mondani: KITARTÁS!

Éva írta...

Csatlakozom Vicához, és a tapasztalathoz, meg a kitartás-kívánáshoz!:) Az evés miatt ne aggódj, én mindig azt mondom, hogy aki nálunk éhen hal, az magára vessen, mert kaja mindig van, lehetőség mindig van, de gondolj csak bele, mi is vagyunk úgy néha, hogy semmit nem kívánunk, ők miért lennének máshogy?
Az alvás meg... Ismerős, nálunk Alíz ébred állandóan, mondjuk őt nem kell szórakoztatni, de már akkor is... És ő már 16 hónapos! Szóval ízirájder, majd csak lesz valahogy!;)

Antus írta...

Jéé! Azt gondoltam, csak Nórinak ilyen az alvása. Jó, hogy van a blog. :)

Megjegyzés küldése