2009. szeptember 3., csütörtök

Újra a képernyőn




















Akkor...











és Most...

Halihó mindenki, aki Bobek-blogra talált!

Most, hogy Nórika ( Kisbobek, Manó, Inci-Finci, Nóricka... ) féléves, újra megpróbálkozunk az írással. Olvasva az ismerős és ismeretlen blogokat, mi is kedvet kaptunk hozzá, és reméljük, hogy ez az oldal hosszabb keletű lesz, mint az előző!

Részletesen nem lehet leírni, hogy mi minden történt, de valamit azért illik mesélni.

A legutóbbi (08.13) védőnéninél tett látogatásunkkor 6700g és 68cm volt a Manó. Azóta biztosan hízott, mert a derekam megérzi :)

EVÉS:

Sajnos beleestem a kezdő anyák legnagyobb hibájába, :( mert az 5. hónap táján már nem bíztam magamban?, szopizásban?, Nórikában?, ki tudja már és elkezdtük a tápszerezést.
Először minden második evése volt a szopi, majd a kis kényelmes leredukálta. :(
Most már ott tartunk, hogy este mindenképp van szopi, reggel pedig csak az íze kedvéért.
Tejecske mellé természetesen már eszik főzelékféléket is. Próbálkozunk csirkehússal és májjal, de a kedvence: gyümölcs minden mennyiségben! (Meg persze minden ami a szájába kerül.) Nagymamák nagy bánatára még nem eszik szalonnát, pörköltet és pékárut. :)))
Foga még nincs, időszakosan tör rá a fogzási fájdalom. Ilyenkor a nyálát fújja buborékba - jó esetben. Legnagyobb sláger ezt evés közben csinálni, amikor a kiskanál a szájához ér :) Tehát most már nemcsak Kisbobeknek, de nekem is kell védőfelszerelés... meg a falnak... meg a bútoroknak :)



ALVÁS:


Hát Bobekpajtás eddig sem az alvásról volt híres! Napközben 2-3 x 30-40 percet alszik. Bár néha ünnepnapokon meglep 1x másfél órás alvással, de akkor később nem hajlandó többet aludni. Szóval egész nap csak Nórikázunk. :)) Épp annyit alszik,hogy az ebédet fel tudom tenni főni. Azért rendes, mert gondoskodik szüleiről. :)) Éjszakát végigalussza, azzal a kitérővel, hogy 4-5 óra tájban a szülei közé kéredzkedik. Nem tudom eldönteni, hogy ez jó-e vagy sem. Próbáltam utánaolvasni, de ahány könyv, annyi tanács és összezavarnak. Így vagyok az altatással is. Nálunk az egyedül alvás képessége NAGY Mumus. :(


MOZGÁS:


Amikor nem figyelek rá, képes 1 métert is elkúszni kiindulási helyéből. Oda-vissza forog, kitámasztva megül. Ha felhúzom ülésbe, már rúgja magát álló helyzetbe és rugózik, táncol. Legújabb tudománya, hogy négykézlábra áll, és hintáztatja magát. Háton fekve lábaival hintázik. Ezeket a tudományait időszakosan váltogatja.



SÍRÁS:

Nórika nem az a sírós fajta. :) Ha sír, ott már nagy a baj. :(( Ő méltatlankodik a bánásmód ellen, ha vmi nem tetszik neki.


Szóval így állunk fél év távlatában.

Remélem nemsokára találkozunk!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése