2016. augusztus 30., kedd

Nóci új tanulósarka

Meglett időközben az asztal - kószi, Éva :) - és az új szék is, így kész Nóri új tanulókuckója :)

2016. augusztus 28., vasárnap

Bandi karcsúsítja a perselyét

Pár hónapja Nóci lenullázta a perselyét - amit azóta megint szorgalmasan gyűjtöget - egy babakocsi beszerzése kapcsán. Akkor Bandus nem vett semmit. Most azonban kinézett egy hatalmas távirányítós autót a Tescoban, és mivel kiárusítás van, így jóval olcsóbban meg is szerezhette. Ezért hát fel is áldozta a perselye tartalmának egy részét a cél érdekében :)
Most ez az új kedvenc :)
Persze Nórit is le kellett fényképezni vele...

2016. augusztus 26., péntek

Könyvosztás

Ma könyvosztásra mentünk a suliba, hogy Nóci végre beleleshessen a másodikas tudásba :) Táskákkal alaposan felvértezve érkeztünk, s itt jött a hideg zuhany: csak pár nyamvadt könyvet - mit könyvet, munkafüzetet kaptak! A többi még nem jött meg, majd csak később, esetleg az órákon kapják meg a gyerekek. Sőt, lehet, hogy néhányat csak jóval később, így azok helyett sulikönyvtári darabokból tanulnak majd egyenlőre... :(

2016. augusztus 24., szerda

Bandi, az áruló

Ebédbefizetés volt az oviban. Minden mentünk, mert épp egyikünk sem dolgozott. Bandus persze megleste a csoportját is - jópár társa már elkezdte az oviba járást. Az udvaron voltak, ahova a fiatalúr is kilógott. Megpuszilgatta az óvó néniket, és azon frissében lelkendezve elmesélte nekik, hogy neki bizony lesz kistesója :)

2016. augusztus 22., hétfő

Olvasókör

Művelődnek :)

2016. augusztus 20., szombat

Nyaralás Lovason, a Balatonnál - 7. nap

Eljött az utolsó napunk. Reggeli után összepakoltunk, s búcsút vettünk a lovaktól, Cili cicától, meg az egész Kishalász Vendégháztól. Nagyszerű napokat töltöttünk itt...
A búcsú után túrázni mentünk. Fel akartuk keresni a kilátót, amivel már egy hete szemeztünk. Viszont rossz irányba indultunk, és a szomszédos magaslaton kötöttünk ki. Nem baj, mert ha már itt voltunk, megnéztük és megmásztuk az Anfuteátrum sziklapadjait. Maga a hely természetes szabadtéri színházként funkcionál. A tetejéről betájoltuk a keresett kilátót is :)



Immáron a jó irányba haladva felsétáltunk a kilátóhoz,
ahonnan csodás panoráma tárult elénk: az egész Balaton.
Más irányokba nézve felfedeztük a nemrég legyűrt Anfiteátrumot,
s a kis házunkat is Lovassal együtt.
Egy darabig nézelődtünk, fényképeket készítettünk, majd elindultunk, hogy az utolsó napot is a strandon töltsük.
Így is lett. Sokat fürödtünk, játszottunk a vízben. Nóri legnagyobb örömére megint volt vízi aerobic, amit lelkesen végig is csinált.



Később kipróbálták az óriáscsúszdát is, ami mindkettőjüknél nagy sikert aratott.
A csúszás után Nóri vízi mentőt játszott, s kivontatta Bandit a mély vízből az úszógumijánál fogva :)
Ezután persze a finom falatok sem maradhattak el :)
Estig pancsoltunk, majd összeszedelőzködtünk s átmentünk Füredre, hogy megnézzük az esti tűzijátékot. Hihetetlen embertömeg volt a városban, így inkább csak megálltunk tankolni. A kúton Bandi megcsodálta a parkolóban álló - és tesztvezetésre kibérelhető - autócsodákat: Ferrari California, Ferrari F430, Ferrari F430 Spider, Maserati GT, Ford Mustang GT500, Lamborghini Murcielago - 30 ezresért, plusz áfa már vihetők is egy - rövid - körre...
Szóval, mivel hatalmas volt a tömeg, visszamentünk inkább a csopaki strandra, és ott néztük meg a tűzijátékot. Csodaszép volt!



Ez volt a mi kis nyaralásunk idén. Nagyszerű volt, élményekkel teli, s alig várjuk, hogy jövőre megint mehessünk nyaralni.

2016. augusztus 19., péntek

Nyaralás Lovason, a Balatonnál - 6. nap

Az utolsó előtti napot is strandolással akartuk eltölteni. Így megint a csopaki strandra mentünk - hiába, ez jött be leginkább. Volt pancsi, de a homokvárépítés sem maradhatott ki.
Megpróbálkoztunk pár kismamafotóval is emlékül :)
Sajnos az időjárás azonban úgy gondolta, hogy keresztülhúzza a számításainkat. Egyre jobban beborult, majd feltámadt a szél, s előbb cseppenként, majd később nagy erővel megjött az eső is... :(



A délutánt így a házban töltöttük, játékkal, olvasással. Este vacsizni indultunk, természetesen Alsóörsre. Ma egy új helyet próbáltunk ki, a Vitorlás pizzériát. Érdemes volt! Antus és én pizzát rendeltünk - mindkettő finom volt -, a manók tésztát. De micsoda tésztákat! Mindkettő mennyei volt! (Mivel óriási adagot adtak, ránk várt a maradék elpusztítása.)