2016. augusztus 5., péntek

Vértesboglár - első nap

Idén is sor került kis csoportunk közös hosszú hétvégéjére Vértesbogláron. Ebben az évben végre mindegyik család el tudott jönni, ki hosszabb, ki rövidebb időre. A teljes létszám miatt - 14 felnőtt és 14 gyerkőc - kinőttük a régi házat, és kellett keresni egy újat, nagyobbat. Szerencsére sikerült, sőt, még szebb s jobb is lett a réginél :)
Péntektől indult a kaland, így mi délelőtt neki is indultunk. Tettünk egy kis kitérőt Komárom felé, hogy átmehessünk a szlovák oldalra. Van ugyanis ott egy szuper bútorbolt, és ott gondoltunk Nócinak széket venni az iskolakezdésre. A mutatvány majdnem sikerült is, találtunk széket, ám az üzletben nem működött a kártyás fizetés, így nem vettük meg :(
Ha már itt voltunk, betértünk egy boltba is, venni ezt-azt Vértesboglárra.
Charly, Deni és Teó egész héten ott voltak a házban a szülőkkel, Jancsival és Marikával. Így szokás szerint ők lettek a "házigazdák". Mikorra mi odaértünk, Kollyék ( Ildivel, Gergővel, Zsókával és Eszterrel ) és Pitykóék ( Kingával, Áronnal és Dáviddal ) már odaértek. Utánunk érkeztek Szaszáék ( Lukáccsal, Dénessel és Zsigával ).
Mindenki elfoglalta a szobáját, és a gyerekek birtokba vették az udvart és a játékokat. Késő estig játszottak, pancsoltak, élvezték egymás társaságát. Közben a felnőttek tudtak nyugodtan beszélgetni. Persze finom vacsora is készült, bográcsban, ahogy szoktuk :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése